cred ca asta e motivul :
"Din pacate, o problema administrativa ii impiedica pe Vlad Cosma si Florin Dorca sa se alinieze, la randul lor, la startul competitiei ucrainiene. Pentru carnetul ATA, document necesar pentru a iesi cu masina de concurs si tot echipamentul de service in spatiul extracomunitar, Transilvania MotorSport ar fi trebuit sa plateasca autoritatilor romane o garantie de 25 de mii de euro, fara a exista posibilitatea inlocuirii acestei sume cu o asigurare, ca in toate celelalte tari europene, explica liderul team-ului clujean:
“Aveam bugetul pregatit pentru participarea lui Vlad, dar acum trei zile am aflat ca, pentru Carnetul ATA, trebuia sa platim la Camera de Comert din Bucuresti o garantie de 55% din valoarea bunurilor transportate. Asta inseamna 25 de mii de euro, pe cand in toata Europa, inclusiv in Bulgaria, aceasta valoare poate fi acoperita printr-o asigurare de 4-5 sute de euro.In Romania nu se poate si nici macar nu ni s-a putut spune exact cand ne vom putea recupera aceasta garantie. Bugetul pregatit pentru Vlad nu cuprindea si acesti 25 de mii de euro, asa incat, din pacate, el nu poate veni cu noi. Imi pare rau pentru el, stiu ca isi dorea foarte mult sa participe in Ucraina si toata echipa isi dorea sa fie si el prezent acolo”, a mai spus Marco Tempestini.
Vlad Cosma si Florin Dorca au primit vestea cand faceau ultimele pregatiri pentru plecare. Problema este cu atat mai serioasa cu cat toate etapele ramase in calendarul Cupei Europei de Est se desfasoara in tari din afara comunitatii europene, unde se aplica aceeasi regula.
In aceste conditii cei doi nu mai pot spera la nici o iesire in afara granitelor tarii in acest sezon. “Suntem dezamagiti, totul era pregatit si eram gata de plecare cand am primit aceasta veste proasta. Din pacate aceeasi situatie este si pentru Serbia, deci programul nostru european s-a terminat cand nici nu a inceput bine. Ne pare foarte rau dar asta este tara in care traim, din pacate nimeni nu intelege ca noi incercam sa ne onoram tara prin rezultate peste hotare, tocmai cei pe care vrem sa-i reprezentam ne pun bete in roate. Poate exagerez putin din cauza supararii, dar cred ca ar trebui sa fim incurajati sa participam la competitii internationale, nu sa se traga pielea de pe noi si sa fim opriti de niste reguli prost gandite….!”, a declarat Vlad.
Tanarul pilot al Napoca Rally Team a obtinut in Bulgaria, la Hebros Rally, locul doi la grupa A, o performanta deosebita mai ales ca a fost primul raliu in care a concurat la volanul unui Citroen C2R2."
sursa:
http://www.rallymagazin.ro" onclick="window.open(this.href);return false;