Kit reparatie climatronic

simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Kit reparatie climatronic

Mesaj de simply the lex »

Naetza,

Cum deja e o problema cunoscuta,mi s-a intamplat si mie,si anume pe partea dreapta baga cald indiferent de setari,problema e acel angrenaj dintre motoras si voletul care selecteaza clad-rece(explic grosso-modo,e posibil sa ma insel).Ideea e ca o sa cumpar acel kit de reparatie pe care l-am gasit la reprezentanta dar intrebarea mea e daca sa-l montez in service sau myself,l-am vazut si nu e greu,plus ca imi place sa demontez tot ce prind,cateodata mai si reusesc :mrgreen: .Deci ce ma sfatuiti,il montez in service sau sa ma risc singurel?
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Kit reparatie climatronic

Mesaj de Aiurica »

orice poate fi facut de oricine, atata timp cat exista un set de cunostinte.
eu personal m-as documenta inainte.
afla cat costa montajul si daca nu e o suma f mare, du-te la ei.
banuiesc ca sunt o droiae de parghii si parghitze , iar daca rupi vreuna poate complici treaba.

deci afla cat costa si pune in balanta orele pe care le vei petrece documentandu-te vs bani.

oricum daca vei alege sa le faci singur, ne bazam pe tutorialul tau! :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
simply the lex
aLEX YO!...

Pai faza e ca nu pare greu,atentie,nu pare,nu stiu daca intr-adevar e simplu,vazand kitul care e compus dintr-un pinion de plastic,o placuta de plastic care probabil inchide-fixeaza ceva si doua suruburi.De documentat rapid nu pot decat sa desfac consola si sa demontez panoul de comanda ctronic care e mai mult decat simplu,in service tocmai am sunat si costa aprox 200ron deci nu mult,din care 60ron kitul.

As opta pt service pt ca am o garantie pt lucrare,banuiesc ca acorda garantie,as face singur pt propria satisfactie,un mic tutorial si de ce nu si diferenta de bani care pana la urma se poate concretiza in niste benzina pt un weekend la munte or something else,dar garantia US primeaza...
Ultima oară modificat Joi Dec 10, 2009 9:35 am de către simply the lex, modificat de 2 ori în total.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

eu zic sa te duci acolo si sa vezi cum se monteaza.
poate te lasa sa faci si niste poze si sa ne explici dupa!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Din cite am vazut eu prin info rapide-uri se scoate piesa respectiva cu roata dintata si se inlocuieste. Angreneaza cu alta roata dintata si mai departe sint pirghiile si clapeta de aer. Deci, teoretic, e usor. Dar daca masina e in garantie du-te la service, dar din moment ce se pune problema de plata manoperei cred ca ai iesit.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
simply the lex
aLEX YO!...

E fabr 2006 deci garantie,pa.Da,pare usor intr-adevar ramane de vazut,maine desfac sa vad,nu ma pot abtine... :mrgreen: Daca o stric tot la service o duc asa ca...
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Fa un tutorial ca lumea te rog, cu poze de rezolutie mare sau un filmulet daca e nevoie. Mersi anticipat si spor la treaba.

simply the lex
aLEX YO!...

Da,o sa fac un tutorial pt asta,sper doar sa nu fie prea frig ca sa pot lucra,o sa fie ceva in genul celui pe care l-am facut pt discurile frana fata,daca aveti alte sugestii le astept...
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Mesaj de alexc4 »

eu am alta problema la climatronic, imi baga aer decat pe la parbriz si picioare pe cele frontale f putin si numai la turatia maxima. sa fie vinovate tot rotitele despre care se vb aici?
daca inchid clima definitiv cateva secunde se aude un rontait pe acolo.
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
liviu_smup
Numar Inmatriculare: DJ 09 DDT

Mesaj de liviu_smup »

alexc4...aproximativ aceeasi problema o am si eu numai ca este exact invers: imi baga doar pe aeratoarele frontale. Nu am descoperit problema pentru ca nu m-am ocupat de treaba asta dar poate ca a venit timpul. Ramane sa ma documentez.
A mai patit cineva asa ceva? cauza?
It's nice to be important but is more important to be nice!
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Valabil pt amindoi. Sinteti sigur ca daca selectati manual un aerator care nu va merge nu iese aer pe acolo ?
Daca intr-adevar nu merge nici pe manual inseamna ca e dus ceva pe la motorasul de selectare a aeratoarelor sau angrenajul acestora.
Componenta 4.
Imagine
Acest motoras nu are si pinion. Deci prima data o diagnosticare, apoi o demontare a acestui motoras si pe urma cumparare si inlocuire. Se gaseste pe partea dreapta a tulumbei. Trebuie dat jos torpedoul sa ajungi la el.

alexc4

Mesaj de alexc4 »

da sunt f sigur, am selectat decat pe cele frontale si nu se schimba nimik. bine macar ca imi baga pe la parbriz ca altfel era mai nasol.
C4 VTS 2.0HDI black
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Atunci baga-te la verificat motoras. Daca ii vine curent, daca e bun sau pinioanele. Spor la treaba.

b-10-ake

Mesaj de b-10-ake »

Eu initial am vrut sa schimb singur ca aveam probleme doar pe o parte dar intre timp s-a defectat si pe cealalta si fiind dublu de munca am ales sa merg la Ats sa le schimbe ei, a costat cam 150 de lei parca manopera si kit-ul vreo 70 de lei.Pentru o singura parte m-as fi bagat sa schimb singur ca am scule sa desfac tot ce trebuie pe acolo dar pentru ambele parti....cred ca imi lua pe putin 5 ore, mai ales ca e si frig afara si trebuie facute verificari cu motorul cat de cat cald si cu piesele demontate ca sa nu le montez si pe urma sa constat ca face la fel.Manopera e aceeasi indiferent daca aveti probleme pe o parte sau pe ambele.
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
Opel Astra J Notchback 1.6 115

http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
alexc4

Mesaj de alexc4 »

la mine sigur e motorasul de care spune vlad am mai facut verificari si se pare ca baga aer decat pe la parbriz, eu aveam impresia ca baga si pe la picioare dar m-am inselat. deci ori un contact imperfect ori gripat motorasul sau ceva in angrenajul de acolo. mai la primavara o sa il desfac sa vad despre ce este vb
C4 VTS 2.0HDI black
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”