Probleme marsarier
-
cipicric
- Numar Inmatriculare: BC 62 CYP
Probleme marsarier
Am observat o chestia ciudata atunci cand bag in marsarier si as vrea sa stiu daca "asa face toate".
In momentul in care vreu sa cuplez marsarierul si poate din graba sau neatentie nu duc chiar maxim dreapta schimbatorul de viteze inainte de al trage inapoi dupa ce dau drumu la ambreiaj se aude un zgomot ciudat ca de frecat fier pe fier (parca s-ar freca 2 placi de fier in rotatie una de alta) si masina sta pe loc nu se misca. Nu e caraitul care apare atunci cand schimbi fara sa apesi complet pe ambreiaj. La voi face la fel?
In momentul in care vreu sa cuplez marsarierul si poate din graba sau neatentie nu duc chiar maxim dreapta schimbatorul de viteze inainte de al trage inapoi dupa ce dau drumu la ambreiaj se aude un zgomot ciudat ca de frecat fier pe fier (parca s-ar freca 2 placi de fier in rotatie una de alta) si masina sta pe loc nu se misca. Nu e caraitul care apare atunci cand schimbi fara sa apesi complet pe ambreiaj. La voi face la fel?
Citroen C4 5 usi 1.4 echipare X 
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Re: Probleme marsarier
Bineinteles ca asa fac toate cand nu intra complet in treapta, se freaca doar capetele pinioanelor. Ori lasi putin din ambreiaj cu simt si mai tragi putin de schimbator sa intre complet, ori o scoti la liber si mai faci o incercare.
Foloseste functia ,,cauta" pt ca este un topic dedicat acestei ,,probleme"
Foloseste functia ,,cauta" pt ca este un topic dedicat acestei ,,probleme"
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
asa face toate. dar o simti ca nu intra calumea. ca are cursa lunga, ca la autobuze. daca observi ca se duce putin, clar nu a cuplat si mai incerci pana iti iese, e posibil sa nu mearga nici a doua ora
mi se intampla acelasi lucru si la viteza 1, parca ar fi dacie
- andu_nae
- Marca si model masina: Volvo XC70, D5
Se mai poate intampla daca e foarte aproapre sa fie cuplata (chiar si in treapta intai) in momentul in care ridici usor ambreiasjul sa auzi acea caraiala usoara si sa intre singura - evident nu e recomandat
safe
Volvo XC70, D5
ex: C4 Coupe 1.6 HDI
Toyota Yaris, 1.0
ex: C4 Coupe 1.6 HDI
Toyota Yaris, 1.0
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Niciodata n-or s se frece capetele pinioanelor. Ciriitul pe care-l auziti e de la sincroane, nu de la pinioane.Cosma Adrian scrie:Bineinteles ca asa fac toate cand nu intra complet in treapta, se freaca doar capetele pinioanelor.
Marsarierul e o treapta nesincronizata cam pe la toate modelele de masini cu transmisie manuala, si pe linga faptul ca trebuie sa fii complet oprit pentru a o baga corect in marsarier se mai pot intimpla si neplaceri cind nu intra, tocmai din cauza nesincronizarii treptei. Cind se intimpla fie ridici putin de pe ambreaj, fie o pui in punctul neutru si ridici de tot de pe ambreaj. In ambele cazuri jumatatea de cutie dinspre motor este pusa in miscare si reusesc sincroanele sa cupleze in treapta.
Deci da, asa fac toate, si nu doar citroen
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- janusRO
eu am probleme de cand am luat-o ... intra mai greu in marsarier
inca ceva: cand merg cu spatele si franez usor se aude un hurrruit..
a mai observat cineva asa ceva ?!
inca ceva: cand merg cu spatele si franez usor se aude un hurrruit..
a mai observat cineva asa ceva ?!
- Cosma Adrian
Corect, my mistakemituc scrie:Niciodata n-or s se frece capetele pinioanelor. Ciriitul pe care-l auziti e de la sincroane, nu de la pinioane.Cosma Adrian scrie:Bineinteles ca asa fac toate cand nu intra complet in treapta, se freaca doar capetele pinioanelor.
- dutzu_dutzu
- Numar Inmatriculare: B 69 HVV
Apare in mai multe manuale de utilizare ca atunci cand bagi in marsarier trebuie tinut ambreajul 5 secunde inainte de a introduce in treapta respectiva. Dar cand te grabesti, n-ai ce face 
-
mituc
Si asta e normal. Placutele nu stau fix, sudate, in acel locas, si cind frinezi mergind cu spatele se aseaza altfel si implicit suna altfel.janusRO scrie:inca ceva: cand merg cu spatele si franez usor se aude un hurrruit..
-
Eddy
- Numar Inmatriculare: B-04-ECW
Pe mine ma sperie huruitul ala cand dau cu spatele la C4-ul meu.
Iar cutia de intra mai greu in R din ate am inteles de la reprezentanta este " Cutia de pe citroen nu este complet sincronizata "
Iar cutia de intra mai greu in R din ate am inteles de la reprezentanta este " Cutia de pe citroen nu este complet sincronizata "
C4 1.6i 16v SX VTR - 110 armasari [( B - 04 - ECW )]
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul ClubC4
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4
7) Zambesti, sau chiar razi
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura
-
cipicric
- Numar Inmatriculare: BC 62 CYP
Nici o cutie nu este complet sincronizata. Oricum e ciudat ca face asa ca nici la dacia 1310 a parintilor la care timoneria e varza si cutia este cea originala nu face asa. Nici la un peugeot 206 folosit pe scoala de 3 ani nu face, si are marsarierul tot asa in dreapta jos. Huruitul ala care apare cand dai cu spatele nu are de ce sa te sperie, e normal, o sa il auzi si cand o tii din frana in panta, astfel se actioneaza si frana pe spate mai mult si probabil placutele de pe spate nefiind folosite asa de des is mai putin uzate (slefuite sa zicem). Cand pui frana normal, franare se face mai mult pe rotile din fata.Eddy scrie:Pe mine ma sperie huruitul ala cand dau cu spatele la C4-ul meu.![]()
Citroen C4 5 usi 1.4 echipare X 
-
Eddy
- Numar Inmatriculare: B-04-ECW
Audi A4 model 2009 are cutia complet sincronizata scrie in lista pe manual
C4 1.6i 16v SX VTR - 110 armasari [( B - 04 - ECW )]
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura
- Cosma Adrian
...si costa cat doua C4
. Oricum a mea intra foarte bine daca respecti anumite reguli si precis si a voastra, sau cel putin a majoritatii
Ultima oară modificat Joi Apr 15, 2010 11:03 am de către Cosma Adrian, modificat 1 dată în total.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
in marsarier nici a mea nu intra din prima - vorba lu' wonka, schimbatoru' fiind cat burj al dubai, se simte cand nu pica la locu' lui - si daca faci prostia sa ridici atunci ambreiaju', intradevar, zici ca cineva ti-a luat cutia de viteze si a aruncat-o intr-un crusher dintr-un cimitir auto. de obicei, degeaba revii cu schimbatoru' la N si incerci iar. trebuie ridicat, macar putin, si ambreiajul, si apasat din nou.
pe de alta parte, mie niciodata nu mi-a facut probleme la intratu' intr'antaia, sau orice alta viteza, exceptand-o pe R. imi intra si la 20-30 la ora intr'a'ntaia.
pe de alta parte, mie niciodata nu mi-a facut probleme la intratu' intr'antaia, sau orice alta viteza, exceptand-o pe R. imi intra si la 20-30 la ora intr'a'ntaia.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
mituc
Sa=i spui si lui aiurescu si lui PSH, ca pe mine nu m-au crezut.chainsaw scrie:pe de alta parte, mie niciodata nu mi-a facut probleme la intratu' intr'antaia, sau orice alta viteza, exceptand-o pe R. imi intra si la 20-30 la ora intr'a'ntaia.