ingfrancisc scrie:poti sa ne dai putine detalii financiare? Nu de alta dar la vara as schimba putin marea cu Austria. Cam cat e cazarea, tip de pensiune etc .
Desigur. Mergand pe principiul "sa profitam la maxim de vacanta", am luat cazari doar pentru dormit. Adica nu avea rost sa platim superconfort pe niste camere in care nu facem decat sa dormim. Asadar tinta predilecta sunt pensiunile in acest caz. Ofera raport pret/calitate foarte convenabil.
Daca vizitezi orase mari, orienteaza-te spre localitatile din jurul orasului, la maxim 15 km. Vei gasi pensiuni superbe la preturi acceptabile. Ca sa-ti dau un exemplu, pentru a vizita Viena, ne-am cazat la Purkersdorf, la pensiune cu 25 euro de persoana, conditii superbe, piscina acoperita in curte, mic dejun copios:
http://www.pension-wachter.com/pension.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Preturile la pensiuni merg la la 20 la 35 de euro de persoana pe noapte. In general sunt conditii impecabile, curatenie perfecta, cearceafuri albe, apretate, gazda foarte prietenoasa si primitoare, te vei simti cu adevarat client. Exista si exceptii, rare ce-i drept. De aceea e bine sa vezi camera inainte sa bati palma cu gazda. Daca iti place ramai, daca nu - nu.
O alta varianta de cazare pe care am practicat-o a fost camping-ul. Am ramas uimit sa vad masini de 100.000 de euro in camping, dovada ca acest tip de cazare nu este pentru "saraci", ci pentru cei care vor sa fie aproape de natura. Conditiile sunt din nou la superlativ: curatenie perfecta, apa calda non-stop, masina de spalat, uscator de par, sursa de apa si curent la fiecare loc de campare, internet wireless in cort!!!
Unul din campingurile in care am stat a fost Berau, vi-l recomand:
http://www.berau.at/ws/frontend/seite/S ... prachId=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Preturi? Iesi undeva la jumate fata de pensiuni.
In rest, taxele de admisie la obiectivele turistice sunt destul de piperate: la 5 Fingers am dat 23 de euro/pers, la Eisriesenwelt am dat vreo 20, pe transfagarasanul lor am dat 28 de euro de masina si asa mai departe.
Mancarea: supele/ciorbele nu vi le recomand, sunt oribile. Un fel principal la un restaurant se invarte de la 8 - 15 euro de persoana. Berea - 4-5 euro, la fel si alte bauturi racoritoare.
Motorina: 1.09 - 1.25 euro pe litru.
Cam atat imi vine acum, daca te mai intereseaza ceva in mod special, intreaba-ma.