vlad scrie:Ce treaba are webasto (ala se leaga la priza si e integrat in motor) cu grila asta de protectie ?!
La ei vin si masinile pe benzina cu asa ceva, iar webasto e standard in ultima vreme doar la dieseluri. Nu stiu insa la masinile vindute in tarile nordice.
vlad scrie:
Nu ai auzit niciodata de gheata pe palele ventialtorului ? Nu ai auzit cum bate ? Nu stiai ca se poate arde din cauza asta ? De ce sa merge cu temperatura la 70 grade (e un exemplu) cind pot merge linistit la temperatura normala cind merg 15 km pina la serviciu ? De ce sa imi intre mie toata mizga sau sa stau la distanta mare de cel din fata cind merg la drum lung ? Acum afara e sub -15 grade, crezi ca o masca din asta nu ar ajuta motorul sa se mentina la o temperatura mai ridicata ?
Iti mai raspund cu multe intrebari de genul asta ?
Eu am auzit de gheata la palele ventilatorului insa era formata in niste conditii foarte specifice in care nu te-ar scoate masca aia. Pe de alta parte pe citi ai auzit plingindu-se ca au patit asa ceva? Eu am auzit o singura data pe cineva acum 2 ani in Atlanta/Georgia, dupa ce a plouat torential la +1C la 6 seara si peste noapte s-au facut -5, si era foarte suparat ca nu a putut pleca la munca cu proaspat achizitionatul cadilac CTS 2.8V6 si a trebuit sa mearga cu o veche honda oddisey pe care i-o daduse sotiei pe care apucase s-o bage in garaj.
Cit despre mizga ce-ti intra in ventilator de la cei din fata la drumuri lungi... daca mizga aia rezista 10 secunde acolo inseamna ca e o mizga foarte potenta. Faptul ca ventilatorul ti se invirte si datorita caldurii degajate de motor/radiator tot ce-ti ramine pe ventilator e glodul din mizga, si de ala nu ai cum sa scapi decit la spalatorie.
Intr-adevar pe acele drumuri scurte de doar 15km te-ar ajuta grila aia pentru ca prin natura sa, motorul diesel scapa mai putina caldura in exterior decit un benzinar. Aceeasi situatie si cind mergi cu motorul in temperatura dar ajungi sa mergi in coloane, dieselul se poate raci atit de tare incit nici sa nu-ti mai bage caldura in interior.
Insa la drumuri lungi nu vei avea ventilatie deloc. Acum sint -15C si ar fi ok, dar la noi temperaturile scad sub -10C maxim 2 saptamini pe an, iar temperaturile frecvente/obisnuite de -20 - -25C cu care eram obisnuiti ca si copii in anii '80 acum se traduc prin coduri de toate culorile pe canalele de stiri si sint anuntate pe un ton de parca urmeaza sa se sfirseasca lumea.
In finlanda/Suedia/Norvegia ninge din octombrie iar temperaturile de -20C noaptea si -10C ziua sint obisnuite si frecvente.
Tu faci ce crezi, mai ales ca grila aia costa doar 78RON. Dar parerea mea (si se pare ca nu sint singurul) faci mai mult rau decit bine. Ca sa vezi cum s-ar comporta motorul pune o bucata de carton si vezi cum merg treburile. Daca e ok ia-ti grila (pe care va trebui s-o dai jos cel tirziu in februarie oricum, ca-ti incendiezi motorul).