Scurgere ulei suspecta !!!!! NEED HELP!!!!!!!!
- WOLFAWL
- Marca si model masina: Citroen c4 coupe 1.6 hdi VTR pack
- Numar Inmatriculare: B-98-RGD
Scurgere ulei suspecta !!!!! NEED HELP!!!!!!!!
Am constatat de ceva vreme in partea dreapta a motorului pe o anume piesa care nu stiu cum se numeste o scurgere de ulei, care nu stiu de unde provine ( am constatat ca uleiul scurs are in componenta si o cantitate de pilitura ???? oare de unde ????). Uite si cateva poze
http://postimage.org/image/2bbwso610/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2bbv54tj8/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2b8ndiiys/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2bd0hkhvo/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2bbwso610/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2bbv54tj8/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2b8ndiiys/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://postimage.org/image/2bd0hkhvo/" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Scurgere ulei suspecta !!!!! NEED HELP!!!!!!!!
Mai omorit cu pozele alea. Macar una sa fi facut si tu de ansamblu nu toate chiar asa detaliate. Dupa ce am observat ai motorizarea 1,6 HDI si ai scurgeri de ulei pe la dozatorul de aer sau furtunele ce intra in acesta.
Cum ai ajuns la concluzia ca e pilitura metalica ce era in ulei ?
Ar trebui identificata cauza scurgerii si anume pe la furtune sau dozatorul de aer nu e etans (piesa aia neagra din plastic cu 4 mufe si 4 furtune).
Ca sa vezi daca e pilitura ar trebui sa scoti furtunul de vine de la turbo la dozator si sa vezi uleiul acela daca are si el pilitura. De altfel ar fi bine de verificat toate 3 furtunele, nu se intimpla nimic si nu e greu de demontat.
Cum ai ajuns la concluzia ca e pilitura metalica ce era in ulei ?
Ar trebui identificata cauza scurgerii si anume pe la furtune sau dozatorul de aer nu e etans (piesa aia neagra din plastic cu 4 mufe si 4 furtune).
Ca sa vezi daca e pilitura ar trebui sa scoti furtunul de vine de la turbo la dozator si sa vezi uleiul acela daca are si el pilitura. De altfel ar fi bine de verificat toate 3 furtunele, nu se intimpla nimic si nu e greu de demontat.
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
-da, mai avea putin si facea poze la microscop!
- uleiul ala curge de la coliere nestranse, uzura sau fisuri la furtune... nu e nimic grav, se repara in spatele blocului.
- daca are pilitura e mai b...ta treaba... trebuie sa vada daca e magnetica (baga un magnet) sau nemagnetica (nu se lipesc aschiile de magnet si atunci ar fi de aluminiu), in ambele cazuri numai de la turbina poate fi ''pilitura''... aici ''ai pus-o''!
-vezi si ce e in filtrul de aer, demonteaza intercoolerul si spala-l pe interior cu dilluant-benzina, dar vezi sa nu iei foc-usuca-l bine/-sufla cu aer comprimat/-furtunele la fel) monteaza traseul la loc si vezi cum face in cateva zile. (asta am facut eu la mine si parca a tras mai ''vesela'').
- uleiul ala curge de la coliere nestranse, uzura sau fisuri la furtune... nu e nimic grav, se repara in spatele blocului.
- daca are pilitura e mai b...ta treaba... trebuie sa vada daca e magnetica (baga un magnet) sau nemagnetica (nu se lipesc aschiile de magnet si atunci ar fi de aluminiu), in ambele cazuri numai de la turbina poate fi ''pilitura''... aici ''ai pus-o''!
-vezi si ce e in filtrul de aer, demonteaza intercoolerul si spala-l pe interior cu dilluant-benzina, dar vezi sa nu iei foc-usuca-l bine/-sufla cu aer comprimat/-furtunele la fel) monteaza traseul la loc si vezi cum face in cateva zile. (asta am facut eu la mine si parca a tras mai ''vesela'').
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- WOLFAWL
Treaba cu pilitura este o banuiala .....acum nu stiu dar avea o culoare putin argintie si era imbacsit cu praf. Colierele de la furtune sunt stranse si nici uzate nu par ...poate fi un por pe undeva de pierde...Am sa incerc treaba cu curatatul si am sa vad cum se comporta dupa. Motorul este 1.6 hdi 110 VTR pack
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Poate e doar praf sau cine stie ce e acolo. Verifica neaparat ce ai in interiorul furtunelor turbo. Daca acolo ai pilitura e grav rau.
- WOLFAWL
Am verificat in interiorul furtunelor si este doar ulei.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cum ma asteptam. Eu zic totusi ca e praf in uleiul din afara. Oricum, din moment ce in interiorul furtunelor nu e pilitura turbina nu da semne, pe aceasta cale, de schimbare.
Mai ramine sa identifici sursa scurgerii de ulei. Stergi bine tot uleiul de pe acolo, sa ramina imaculat si verifici dupa un timp scurt de functionare a motorului pe unde curge. Zic scurt ca sa nu apuca sa se faca o pata mare sa uneasca 2 posibile componente sa nu mai stii de la care a curs.
Mai ramine sa identifici sursa scurgerii de ulei. Stergi bine tot uleiul de pe acolo, sa ramina imaculat si verifici dupa un timp scurt de functionare a motorului pe unde curge. Zic scurt ca sa nu apuca sa se faca o pata mare sa uneasca 2 posibile componente sa nu mai stii de la care a curs.
-
dr.warez
- Numar Inmatriculare: -
Verifica dozorul de aer, incearca sa-l dai jos, poti sa-l lipesti cu poxipol daca are fisuri pentru o perioada scurta.
La mine a crapat dupa ce masina a iesit din garantie, primele simptome fiind tot asa. Am mers cu ea o perioada dupa cei din service au facut curatenie.
Incearca sa-l schimbi nu tin lipiturile cu poxipol.
Daca nu il schimbi exista riscul sa arunce uleiul pe distributie si pe alte elemente ale motorului si se pot strica.
Dozorul costa intre 1100 - 1600 RON depinde de unde il cumperi
La mine a crapat dupa ce masina a iesit din garantie, primele simptome fiind tot asa. Am mers cu ea o perioada dupa cei din service au facut curatenie.
Incearca sa-l schimbi nu tin lipiturile cu poxipol.
Daca nu il schimbi exista riscul sa arunce uleiul pe distributie si pe alte elemente ale motorului si se pot strica.
Dozorul costa intre 1100 - 1600 RON depinde de unde il cumperi
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Dozatorul ala mai pune probleme stiute de Citroen, drept pt care s-a si emis un "info rapide" in care precizeaza ca se etanseaza de jur imprejur cu silicon la imbinarile acestuia. Poate asta e problema. Daca e fisurat incearca cu poxilina. La presiunea aia (aprox. 1 bar) tine 100%.
-
dr.warez
- Numar Inmatriculare: -
Dupa ce il lipesti, incearca sa-l monitorizezi tot timpul
La mine a rezistat aproape 20k km. Dupa care nu m-am mai uitat si a plesnit, aruncand ulei si pe langa poxilina. Am ajuns sa schimb mai multe lucruri pe la motor. Multa bafta.
- WOLFAWL
Multumesc mult baieti. O sa il dau jos sa vad de unde anume vine uleiul ...ca de curatat am curatat dar vine de undeva de sub si nu stiu exact pana nu il dau jos. Cred ca cea mai buna varianta ar fi in al schimba.
- WOLFAWL
Am gasit problema in cele din urma...cauza scurgeri de ulei era suportul care tine dozatorul..unul din cele 3 picioruse se dezlipise. Sper sa tina acum ( am folosit poxilina ca sa lipesc suportul pe dozator ).
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Nu ai facut si tu o poza (de ansamblu nu doar de detaliu
) sa vedem si noi concret ?!
- WOLFAWL
Ai dreptate nu m-am gandit la momentul respectiv ....dar promit sa fac pe viitor. 
- SonyAD
- Numar Inmatriculare: B 07 VDL
Uleiul e foarte pervers. Intră și iese unde și de unde poftește. Vaporii de ulei, mai precis.
Când încep să te îngrijoreze petele de ulei de sub capotă e clar că nu ai suficiente probleme cu mașina.
Când încep să te îngrijoreze petele de ulei de sub capotă e clar că nu ai suficiente probleme cu mașina.

Le lion flatulent est revenu.