Ruliu exagerat
- SR71Blackbird
Ruliu exagerat
De vreo saptamana simt un ruliu foarte puternic la trecerea peste denivelari...masina se simte f instabila, si daca mergg mai mult ma ia ameteala de la atata leganat......sa fie amortizoarele fata? Pe alea de pe spate le-am schimbat acum 6 luni, ma lasasera pe la 43000km.M-am uitat la amortizoarele fata si nu sunt curse, dar probabil sunt pe gaz...
C4 1.6i 110CP Berlina gris fer IS 15 BRN + sticker
Daca cineva zambeste atunci cand lucrurile merg prost,
inseamna ca s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Ruliu exagerat
Nu sint pe gaz. Ca sint pe fata sau spate ... nu avem de unde sti. Cel mai sigur mergi la service.
- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Ruliu este balansul lateral (de la stinga la dreapta si invers).
Esti sigur ca nu e vorba de tangaj (adica masina se lasa si se ridica de bot)?
Esti sigur ca nu e vorba de tangaj (adica masina se lasa si se ridica de bot)?
C4
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Ruliul apare (sau se simte) mai repede decit tangajul.
- SR71Blackbird
Nu e tangaj, e ruliu, sunt f familiar cu termenii...Am incercat sa sesizez si tangajul...e ceva dar foarte foarte mic...Ma gandeam la amortizoarele fata din 2 motive:
1-cele de pe spate sunt Monroe Reflex si am mers cu ele doar 9000km...ma indoiesc ca sunt deja gata...si chiar de ar fi , s-ar comporta altfel...
2-miscarea de ruliu apare cand trec peste denivelari cu rotile din fata, ea nu se repeta si cand trec cu cele din spate, lucru sesizat bineinteles la viteze mici...Oricum o sa merg in service sa vad
1-cele de pe spate sunt Monroe Reflex si am mers cu ele doar 9000km...ma indoiesc ca sunt deja gata...si chiar de ar fi , s-ar comporta altfel...
2-miscarea de ruliu apare cand trec peste denivelari cu rotile din fata, ea nu se repeta si cand trec cu cele din spate, lucru sesizat bineinteles la viteze mici...Oricum o sa merg in service sa vad
- Mihay
- Supermoderator
Emil ti-a explicat ce e ala ruliu...la tine e altceva..
- SR71Blackbird
Iar eu spuneam ca la mine e ruliu, masina se bataie in lateral , stanga-dreapta deci e ruliu nu tangaj, explicam cum se comporta masina nu ce inseamna termenii....Daca masina se balanseaza dupa axa longitudinala ce altceva sa fie? vreo miscare circular-descendenta dupa o forta Coriolis poate....
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Nu pot fi de vina tocmai bieletele antiruliu?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Asta mi se pare si mie, ca s-au dus bieletele antiruliu sau bara antiruliu nu mai sta la locul ei. Sau amortizoarele is foarte praf si au un joc in tija imens. Sau bucsele de la bratele inferioare au foarte mult joc. Sau multe. Mergi in service, si daca ti se spune ca nu are nimic sau ca asa fac toate ia masina si nici nu le mai plati.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- SR71Blackbird
multam fain!
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Nici eu nu am inteles cum simti ruliul in mom cand treci peste denivelari??? Poate doar daca esti intr-o curba si treci peste denivelari...dar altfel nu inteleg cum ai putea sa simti ruliu in linie dreapta...SR71Blackbird scrie: 2-miscarea de ruliu apare cand trec peste denivelari cu rotile din fata, ea nu se repeta si cand trec cu cele din spate, lucru sesizat bineinteles la viteze mici...Oricum o sa merg in service sa vad
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Daca ceva s-a desprins dintr-o parte sau are joc foarte mare (o bieleta antiruliu de exemplu) in momentul in care masina ia o denivelare apar forte care arunca roata in lateral fata de sasiu.
la fel, daca amortizoarele sint praf si au joc mare in tija pot aparea miscari laterale mai mici sau mai mari.
E ca atunci cind copii fac entorsa desi sar pe loc in sus, nu in lateral.
la fel, daca amortizoarele sint praf si au joc mare in tija pot aparea miscari laterale mai mici sau mai mari.
E ca atunci cind copii fac entorsa desi sar pe loc in sus, nu in lateral.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- SonyAD
- Numar Inmatriculare: B 07 VDL
Toate amortizoarele au și ulei.SR71Blackbird scrie:De vreo saptamana simt un ruliu foarte puternic la trecerea peste denivelari...masina se simte f instabila, si daca mergg mai mult ma ia ameteala de la atata leganat......sa fie amortizoarele fata? Pe alea de pe spate le-am schimbat acum 6 luni, ma lasasera pe la 43000km.M-am uitat la amortizoarele fata si nu sunt curse, dar probabil sunt pe gaz...
Bucșe basculă? Pivot?

Le lion flatulent est revenu.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Eu zic ca e de la amortizoare. Daca avea jocuri implicit avea si batai in special la bielete antiruliu si busci bara antiruliu.
Si cind ai telescoapele varza si treci cu o roata peste un limitator de viteza de exemplu nu simti ruliu exagerat ? Face ca barca si ruliu si mai putin tangaj asta datorata ecartamentului care e mai mare ca ampatamentul deci si miscarea mai mica.
Si cind ai telescoapele varza si treci cu o roata peste un limitator de viteza de exemplu nu simti ruliu exagerat ? Face ca barca si ruliu si mai putin tangaj asta datorata ecartamentului care e mai mare ca ampatamentul deci si miscarea mai mica.
- SR71Blackbird
Asa e, nu am batai...am mai studiat putin problema si mi se pare ca e foarte slab amortizorul dreapta-fata, deci cand trec peste denivelari,partea dreapta se lasa mai repde si mai mult si de aici mi se pare ca provine ruliul...Din cate stiu eu bieletele antiruliu fac galagie mare la fel si alte chestii cum ar fi bucsaraie ,etc...oricum maine o sa trec prin service..
A, si acum10 zile am verificat tot bielete directie(schimbate), antiruliu, pivoti,etc...si nu era nimic in neregula...chiar am asistat la operratii...singurele neverificate au fost amortizoarele...
A, si acum10 zile am verificat tot bielete directie(schimbate), antiruliu, pivoti,etc...si nu era nimic in neregula...chiar am asistat la operratii...singurele neverificate au fost amortizoarele...