Am tinut special sa merg la ski, dar ptr ca pe valea prahovei nu prea era zapada (banuiam) si in plus nu aveam banii necesari petrecerii unei saptamani in conditii ok (e scump rau frateee
Am optat pana la urma ptr Bansko deoarece e o statiune relativ noua si are vreo 70 km de partii si se afla la aproximativ 550 km de Bucuresti (varianta prin Sofia, pe care o recomand, chiar daca e cu vreo 40-50 km mai mult, dar nu aveti serpentine prin munti si se fac in jur de 6-7 h in functie de stilul de mers sau de cate opriri faceti)
Am ales un hotel de 4* - Hotel Vihren Palace Ski & Spa Resort, care se afla la 50 m de telegondola care pleaca spre partii.(http://www.vihrenpalace.com/en)

Am gasit oferta de 300 euro ptr 8 zile/ 2 persoane/ mic dejun, in apartament (~55 mp) compus din dormitor si living dotat cu bucatarie.
Am dat sfoara-n tara tuturor schiorilor si impatimitilor de munte pe care-i stiam, asa ca ne-am strans vreo 4 perechi (una formata din silviu si razvan
Drumul a fost bun, cu soare pana la Sofia, iar de acolo a inceput sa ne ploua meserias
Ne-am cazat fiecare in apartamentul lui,

apoi dimineata ne-am trezit cam demoralizati cand am observat ca in statiune nu era pic de zapada (era soare si in jur de 13 gr.), asa ca pe la pranz ne-am riscat si am luat ski-pass pe jumatate de zi ca sa vedem starea partiilor.

Telegondola se ia din apropierea hotelului nostru si se face cu ea cam 15-20 min, cu o oprire intr-o statie intermediara (unde am vazut ca existau si alte partii), se traverseaza un munte, apoi se continua pana la un platou cu cateva cabane unde puteai bea un vin fiert, ceai simplu sau cu rom, de halit .. etc.

De acolo se luau mai departe teleskiurile sau telescaunele ptr a urca pe partii.

Am ramas cu totii placut surprinsi de cantitatea mare de zapada care era pe partii.

Aveai de unde alege partia, in functie de dificultate, asa ca am profitat la maxim de ele pana pe la ora 17 cand am coborat pana pe platou, iar de acolo am coborat pe o partie de circa 5-6 km lungime pana in statiune ce ne lasa chiar langa statia de telegondola-urcare.

Mai mult ca sigur zapada de pe aceasta partie era adusa de sus de pe munte, ptr ca in statiune nu era pic de zapada. E drept ca pe tot parcursul partiei (ca de altfel si pe celelalte partii de sus) erau o multime de tunuri de zapada sau niste stropitori ca niste bariere semi-ridicate...
Ptr a doua zi ne-am hotarat sa plecam de dimineata devreme, dar... datorita lui silviu care se misca mai greu si manca incet
Pe la mijlocul vacantei, 3 perechi dintre noi ne-am hotarat sa dam o fuga pana la greci, tinand cont ca din statiune pana la granita (promahonas) erau vreo 100 km, am plecat entuziasmati, iar cand am ajuns la granita mi-am dat seama ca eu si Crina nu aveam buletinele la noi, asa ca am facut cale intoarsa cu coada intre picioare si cam amarati, celelalte 2 perechi continuandu-si drumul cu alta masina (noroc ca am plecat in 2 masini).
Per total, vacanta a fost super-reusita, drept pentru care , la anul vrem sa ne ducem din nou, in aceasi formula sau chiar mai multi si in aceasi perioada, aproximativ (sper sa luam pachetele de vacanta cam cu vreo 200 euro/apart/ 8zile)
PS. am scris si urcat pozele cam in 6h