Zgomot ambreiaj
-
Marius33
- Numar Inmatriculare: MM91VIP
Zgomot ambreiaj
Ajutama te rog daca poti am un c4 1.6 hdi 66kw si am urmatoarea problema se
aude un zgomot la liber cînd apas pedala dispare acel zgomot . Am schimbat
kit ambreaj ,ulei cutie si tot asa face .
aude un zgomot la liber cînd apas pedala dispare acel zgomot . Am schimbat
kit ambreaj ,ulei cutie si tot asa face .
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Re: marius33
problema postata de tine in titlu... nu stiu la ce se refera
, iar de ceea ce ai scris in topic... nu stiu cu cine vorbeai 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Cred ca mie imi cerea ajutorul. M-a contactat pe privat si am zis clar ca nu mai ajut noi veniti pe privat; macar aici mai ramine ceva dupa ei daca uita sa mai dea pe forum dupa rezolvarea problemelor. Mi-a zis ca nu se pricepe cu forumul si am incercat sa il ajut cu postarea dar vad ca nu a inteles exact ce avea de facut.
Revenind la problema, exista un inforapide in care este precizata aceasta problema, zogomot la ambreiaj in relanti. Acest zgomot il am si eu si 99.99% din motorele 1,6 HDI 90 CP. Se aude cam asa:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_bAZedKn8qs[/youtube]
Citroen recomanda in acest caz schimbarea discului de ambreiaj si a ghidajelor cutiei de viteza. Aces zgomot cica ar aparea datorita alinieri gresite a cutiei cu motorul si arcurile de amortizare ale discului sta sub tensiune, astfel incit se transmite vibratii si apare acest zgomot la pinioanele cutiei de viteze. Asta e explicatia Citroen, foarte plauzibila dealtfel.
Esti al 2-lea caz care a schimbat kitul fara ghidaje si face exact la fel. Ghidajele sint piesele "73", are codul de piesa 696836 si costa 11,03 lei in reprezentantele Citroen.

Eu am acest zgomot de mai bine de 35.000 km si merge exact la fel, adica ambreiajul e perfect functional si inca va merge muult si bine de acum inainte. Nu stiu pe nimeni care a facut operatiunea recomandata de Citroen ca sa iti pot confirma sau infirma daca e o metoda functionala in timp sau nu.
Avind in vedere ca e la primul post rog un moderator sa schimbe titlul cu unul mai sugestiv ("Zgomot ambreiaj la motorizarea 1,6 HDI 90 CP" de exemplu) si sa il mute in Probleme tehnice, iar tu Marius mai multa atentie pe viitor la titluri, locurile unde deschizi noile topicuri si de ce nu la gramatica.
Revenind la problema, exista un inforapide in care este precizata aceasta problema, zogomot la ambreiaj in relanti. Acest zgomot il am si eu si 99.99% din motorele 1,6 HDI 90 CP. Se aude cam asa:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_bAZedKn8qs[/youtube]
Citroen recomanda in acest caz schimbarea discului de ambreiaj si a ghidajelor cutiei de viteza. Aces zgomot cica ar aparea datorita alinieri gresite a cutiei cu motorul si arcurile de amortizare ale discului sta sub tensiune, astfel incit se transmite vibratii si apare acest zgomot la pinioanele cutiei de viteze. Asta e explicatia Citroen, foarte plauzibila dealtfel.
Esti al 2-lea caz care a schimbat kitul fara ghidaje si face exact la fel. Ghidajele sint piesele "73", are codul de piesa 696836 si costa 11,03 lei in reprezentantele Citroen.

Eu am acest zgomot de mai bine de 35.000 km si merge exact la fel, adica ambreiajul e perfect functional si inca va merge muult si bine de acum inainte. Nu stiu pe nimeni care a facut operatiunea recomandata de Citroen ca sa iti pot confirma sau infirma daca e o metoda functionala in timp sau nu.
Avind in vedere ca e la primul post rog un moderator sa schimbe titlul cu unul mai sugestiv ("Zgomot ambreiaj la motorizarea 1,6 HDI 90 CP" de exemplu) si sa il mute in Probleme tehnice, iar tu Marius mai multa atentie pe viitor la titluri, locurile unde deschizi noile topicuri si de ce nu la gramatica.
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
pai tu moderatorule nu sti sa corectezi sau sa schimbi un titlu? 
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Daca puteam fii sigur ca nu mai rugam pe altii. Eu pot doar in sectiunile Timisoara-Oradea si Cluj. Deci sint micromoderator. 
-
Marius33
multumesc pentru raspuns si scuze pt greseli
chiar nu mai stiam ce sa mai fac
chiar nu mai stiam ce sa mai fac
- Costi596
- Numar Inmatriculare: B 42 CJJ
Re: Zgomot ambreiaj
pai sa zic si eu problema mea tot cu ambreiajul : cand am motorul oprit si las liber ambreiajul scartaie si se simte usor un tremurat in pedala , eu zic ca ar fi ceva normal, dar tot ma framanta chestia asta si vreau sa fiu mai sigur
L.E : al meu este benzinar 1,4 90cp
L.E : al meu este benzinar 1,4 90cp
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Scirtiie rulmentul pe ghidajul sau. Majoritatea, daca nu chiar toate ambreiajele de la PSA cu furca de actionare fac asa. Nu e o problema grava, dar la urmatorul schimb de kit ambreiaj ar trebui sa ii zici mecanicului sa verifice si daca e uzat acel ghidaj.
- Costi596
- Numar Inmatriculare: B 42 CJJ
-
Marius33
uitate pe cartea tehica
Costy596 scrie:kit-ul de ambreiaj la cati km se schimba?
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cind ii vine rindul.
Nu se schimba in functie de km se schimba cind e uzat si se cere afara.
- SonyAD
- Numar Inmatriculare: B 07 VDL
Nu prea au treaba ghidajele alea cu rulmentul sau discul de ambreiaj. Scopul lor e sa tina cutia in pozitie si aliniata pana bagi suruburile si strangi clopotul pe carter ca sa nu fortezi fileturile.
Clipul suna a volanta dubla cu probleme.
Recomand spicuirea topicului meu despre transplanturi de volanti.
Clipul suna a volanta dubla cu probleme.
Recomand spicuirea topicului meu despre transplanturi de volanti.
Ultima oară modificat Dum Iun 05, 2011 10:02 am de către SonyAD, modificat de 2 ori în total.

Le lion flatulent est revenu.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Uite ca nu am volanta cu masa dubla dar am acel zgomot.
- SonyAD
- Numar Inmatriculare: B 07 VDL
Daca stii sigur ca asa e atunci ai arcurile discului de ambreiaj muci.vlad scrie:Uite ca nu am volanta cu masa dubla dar am acel zgomot.

Le lion flatulent est revenu.