Frane C4
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Frane C4
Povestea....
In urma cu approx 9000 de km m-am prezentat la ATS Pipera cu o problema: vibratii in volan la franare usoara intre 130 si 110 kph. Se fac investigatii, se determina ca discurile prezinta "abateri ale planeitatii" (sper ca am folosit termenul corect), se da comanda de discuri noi, se inlocuiesc discurile, problema dispare, toata lumea traieste fericita.... vreo 9000 de km.
In urma cu approx 1 luna observ ca problema apare din nou motiv pentru care fac o programare in Pipera, ma duc acolo si se dovedeste ca le-a picat reteaua de calculatrice si nu pot sa se ocupe de nici o masina din aceste motive. Ma reprogramez pentru Baneasa. Ma prezint astazi la Baneasa si le pun masina in brate. Sta patratelul vreo ora la diagnostice si iese.
Se aventureaza cineva sa ghiceasca cu ce diagnostic???
Yeap, "planeitate" problem!! Din nou!!!
Motiv pentru care tocmai s-a facut comanda pentru un nou set de discuri fata pentru o masina cu doar 17350 km.
Adevarat, discurile se schimba in garantie dar daca durata lor de viata e de 10.000 km ma intreb care e durata pentru diverse alte componente, pistoane, bloc motor, planetare, samd.....
In urma cu approx 9000 de km m-am prezentat la ATS Pipera cu o problema: vibratii in volan la franare usoara intre 130 si 110 kph. Se fac investigatii, se determina ca discurile prezinta "abateri ale planeitatii" (sper ca am folosit termenul corect), se da comanda de discuri noi, se inlocuiesc discurile, problema dispare, toata lumea traieste fericita.... vreo 9000 de km.
In urma cu approx 1 luna observ ca problema apare din nou motiv pentru care fac o programare in Pipera, ma duc acolo si se dovedeste ca le-a picat reteaua de calculatrice si nu pot sa se ocupe de nici o masina din aceste motive. Ma reprogramez pentru Baneasa. Ma prezint astazi la Baneasa si le pun masina in brate. Sta patratelul vreo ora la diagnostice si iese.
Se aventureaza cineva sa ghiceasca cu ce diagnostic???
Yeap, "planeitate" problem!! Din nou!!!
Motiv pentru care tocmai s-a facut comanda pentru un nou set de discuri fata pentru o masina cu doar 17350 km.
Adevarat, discurile se schimba in garantie dar daca durata lor de viata e de 10.000 km ma intreb care e durata pentru diverse alte componente, pistoane, bloc motor, planetare, samd.....
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
cred ca ai ghinion... eu am depasit pragul de 10k si nicio problema... insa pot spune ca am si abuzat de cateva ori bune de ele.
oricum daca e sa iasa nu mai imi pun de la ei, imi pun unele adevarate, dai un ban dar sti de ce
oricum daca e sa iasa nu mai imi pun de la ei, imi pun unele adevarate, dai un ban dar sti de ce
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Stii ca si eu am aceeasi problema, si trebuie sa ma duc si eu sa mi le schimb.
Primul set sa zicem ca a fost o intamplare, dar la al 2-lea deja e ghinion.
Ai grija dupa drumuri lungi, franari puternice sa nu dai cu ele prin apa, balti sau cand te duci la spalatorie spune-le alora sa nu se mai aventureze sa iti dea pe discuri imediat cum ai oprit, spune-le sa iti dea la sf pe ele.
Primul set sa zicem ca a fost o intamplare, dar la al 2-lea deja e ghinion.
Ai grija dupa drumuri lungi, franari puternice sa nu dai cu ele prin apa, balti sau cand te duci la spalatorie spune-le alora sa nu se mai aventureze sa iti dea pe discuri imediat cum ai oprit, spune-le sa iti dea la sf pe ele.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
-
newt
- CPatratzel
Mda, faza e ca dupa primul set exact asta am facut. Am avut grija sa nu o spal dupa drumuri lungi iar de balti nu prea am avut parte decat prin bucuresti unde tinand cont de trafic nu ajungi sa inrosesti discurile.
Ghinion i-as spune si eu numai ca parca e prea mult. Am facut 40k km cu s/n inainte sa-mi iau patratelul si nu am avut nici o problema cu discurile. Iar stilul de condus nu mi s-a schimbat chiar atat de mult incat sa ma consider vinovat. Nu pot decat sa cred ca sunt de foarte slaba calitate.
Mugurel mi-a spus o chestie si v-o impartasesc si voua: daca masina ar fi avut senzorul de ploaie sansele sa se intample ar fi fost mai mici pentru ca, daca simte stropi de ploaie incepe si comanda curatarea placutelor ceea ce reduce variatiile mari de temperatura in discuri. Totusi, in conditiile in care masina se vinde fara, de ce nu sunt luate in calcul aceste aspecte.
Cred ca reincep scoutingul pentru un kit brembo. Daca iese din garantie macar sa stiu ca nu-mi mai bat capul.
Ghinion i-as spune si eu numai ca parca e prea mult. Am facut 40k km cu s/n inainte sa-mi iau patratelul si nu am avut nici o problema cu discurile. Iar stilul de condus nu mi s-a schimbat chiar atat de mult incat sa ma consider vinovat. Nu pot decat sa cred ca sunt de foarte slaba calitate.
Mugurel mi-a spus o chestie si v-o impartasesc si voua: daca masina ar fi avut senzorul de ploaie sansele sa se intample ar fi fost mai mici pentru ca, daca simte stropi de ploaie incepe si comanda curatarea placutelor ceea ce reduce variatiile mari de temperatura in discuri. Totusi, in conditiile in care masina se vinde fara, de ce nu sunt luate in calcul aceste aspecte.
Cred ca reincep scoutingul pentru un kit brembo. Daca iese din garantie macar sa stiu ca nu-mi mai bat capul.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Eu ma apropii vertiginos de 29k km si nu am probleme cu frinele. Mai scritiie ele insa nu infiorator si nu foarte des. probabil ai avut doar ghinion.
Btw, ai schimbat doar discurile de pe fata, doar de pe spate sau toate? Eu i-as pune sa-mi schimbe si placutele (neaparat) si sa verifice subrutinele din soft care gestioneaza ABS-ul (eventual).
Btw, ai schimbat doar discurile de pe fata, doar de pe spate sau toate? Eu i-as pune sa-mi schimbe si placutele (neaparat) si sa verifice subrutinele din soft care gestioneaza ABS-ul (eventual).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
newt
- CPatratzel
Prima data am schimbat discurile pe garantie si m-au intrebat daca nu vreau sa schimb si placutele. Le-am schimbat, pe banii mei evident, dar fara sa platesc manopera fiind inclusa in schimbarea discurilor.
Acum comanda a fost facut tot numai pentru discuri dar voi schimba si placutele daca tot isi baga degetele p-acolo. Au fost in jur de 250 de roni din cate imi amintesc.
Pe spate nu s-a intervenit de nici un fel, iar masina mea nu a avut cunoscuta problema cu etrierii spate.
Acum comanda a fost facut tot numai pentru discuri dar voi schimba si placutele daca tot isi baga degetele p-acolo. Au fost in jur de 250 de roni din cate imi amintesc.
Pe spate nu s-a intervenit de nici un fel, iar masina mea nu a avut cunoscuta problema cu etrierii spate.
- silvius
-
newt
- CPatratzel
Update: ATS-ul habar n-are cand vor veni disk-urile comandate.
Motivul: "schimbari in structura citroen".
Motivul: "schimbari in structura citroen".
- silvius
update: si la mine fac ca un .... baraie volanul ala de parca ar fi volan din ala de il avem la jocuri cand franez in plaja 180-150 (franare usoara)
Le schimb pe garantie si apoi Brembo
din alea mishtoace nu chestii cum avem noi plate ca vai de ele. oricum problema a aparut la 15k in conditii de folosire din plin. O sa merg azi sau luni la ei sa diagnosticheze
Le schimb pe garantie si apoi Brembo
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Stie cineva diferenta de pret dintre discurile+placutele+etrierii stock si discuri+placute+etrieri brembo?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
-
newt
- CPatratzel
Nu stiu cat costa un kit complet de la citroen.
Urmatoarele preturi le-am obtinut de la Racing Nick in urma cu ceva timp:
- Discuri Brembo fata -288 euro/set
- Placute Ferodo DS2500 fata - 165 euro
Urmatoarele preturi le-am obtinut de la Racing Nick in urma cu ceva timp:
- Discuri Brembo fata -288 euro/set
- Placute Ferodo DS2500 fata - 165 euro
- silvius
-
[DeaMoN]
- silvius
DeaMoN: astea nu sunt probleme. Se poate sa fie legat si de stilul de mers, dar se poate ca pur si simplu sa fi fost some jeg pe etrieri sau pe discuri. vd luni ca azi nu mai am cand sa ajug. La 140-120 nu imi face probleme.. habar nu am
oricum astea sunt consumabile

oricum astea sunt consumabile
-
[DeaMoN]