motorul ramane rece - 1 din 6 gradatii
-
danpopa
motorul ramane rece - 1 din 6 gradatii
de prin primavara am observat ca motorul nu se mai incalzeste.
adica atunci cand e frig afara, doar 1 din cele 6 gradatii ale termostatului din bord este "bifata"
cand merg la drum intins extra-urban, chiar si vara la 40 de grade, doar 2 liniute.
doar cand merg bara la bara prin oras sunt aprinse toate cele 3 liniute.
mentionez ca pana acum 6 luni, afisajul indica 3 liniute indiferent de regimul de mers, turatie sau temperatura exterioara. nu s-a umblat pana acum la motor, iar la fiecare revizie s-a verificat nivelul lichidului de racire si s-a completat cu lichid Total, cand a fost cazul.
voi v-ati confruntat cu aceasta problema ?
multumesc mult
C4 1,4 // 2005 // 80.000 km
adica atunci cand e frig afara, doar 1 din cele 6 gradatii ale termostatului din bord este "bifata"
cand merg la drum intins extra-urban, chiar si vara la 40 de grade, doar 2 liniute.
doar cand merg bara la bara prin oras sunt aprinse toate cele 3 liniute.
mentionez ca pana acum 6 luni, afisajul indica 3 liniute indiferent de regimul de mers, turatie sau temperatura exterioara. nu s-a umblat pana acum la motor, iar la fiecare revizie s-a verificat nivelul lichidului de racire si s-a completat cu lichid Total, cand a fost cazul.
voi v-ati confruntat cu aceasta problema ?
multumesc mult
C4 1,4 // 2005 // 80.000 km
C4 1.4 2005
- Oprean Petre
- Numar Inmatriculare: B-99-VTR
Re: motorul ramane rece - 1 din 6 gradatii
C4 2006 1,6 i coupe
- navzar_x
- Numar Inmatriculare: B-XX-DBR
da eu m-am confruntat de curand cu beleaua asta
s-a schimbat sonda de temperatura (au zis cei din service ca a crapat) - eu inca mai cred ca s-a schimbat termostatul, care cel mai probabil ramasese blocat pe deschis.
s-a schimbat sonda de temperatura (au zis cei din service ca a crapat) - eu inca mai cred ca s-a schimbat termostatul, care cel mai probabil ramasese blocat pe deschis.
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz 
- Oprean Petre
- Numar Inmatriculare: B-99-VTR
Daca era sonda de temperatura afisa eronat mereu si nu ajungea niciodata la 3 liniute in aglomeratie.
C4 2006 1,6 i coupe
-
UCB
Pana la urma e ceva defect daca la mers linistit in afara orasului sta cea mai amre parte a timpului la 2 liniute?
Ma gandesc ca si scaderea consumului cu 1 litru in afara orasului de cand s-a scumpit benzina (adica s-au mai eliberat strazile si merg si eu mai constant)/s-a lasat motorul are de-a face cu asta. Ma gandesc ca daca consuma mai putin nici temperatura nu va fi la fel de mare.
Prin oras nu cred ca ajunge la 3 liniute daca merg mai putin de 10 minute.
Diferenta fata de situatia de mai sus este ca ajunge destul de repede la 2 liniute.
N-am fost atent dar nu mi se pare ca ar merge tot timpul ventilatorul.
Ma gandesc ca si scaderea consumului cu 1 litru in afara orasului de cand s-a scumpit benzina (adica s-au mai eliberat strazile si merg si eu mai constant)/s-a lasat motorul are de-a face cu asta. Ma gandesc ca daca consuma mai putin nici temperatura nu va fi la fel de mare.
Prin oras nu cred ca ajunge la 3 liniute daca merg mai putin de 10 minute.
Diferenta fata de situatia de mai sus este ca ajunge destul de repede la 2 liniute.
N-am fost atent dar nu mi se pare ca ar merge tot timpul ventilatorul.
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Ce-are de-a face sula cu prefectura? Un consum mic se realizeaza la mers constant, motor incalzit, lubrifiat, intretinut si in parametrii normali de functionare.UCB scrie:P Ma gandesc ca daca consuma mai putin nici temperatura nu va fi la fel de mare.
Tocmai ca va consuma mai putin cand ajunge la temperatura normala de functionare.
In alta ordine de idei. Ce motor ai, VTi-ul? Daca ramane la 2 liniute, este buba, mergi la service.
La vti-ul meu, de cand l-am cumparat, nou, ramane la 3 linii si indica temperatura normala de functionare.
Niciodata nu am iesit din oras cu 2 linii pentru ca se incalzea cu suficient timp inainte.
Citroen C4, 1.6 vti

-
kap
- Numar Inmatriculare: VL06HCA
Si care-i problema daca nu ajunge la 3 liniute?
- adrian_c
- Numar Inmatriculare: 710-B_D
Problema este ca motorul ala functioneaza optim la o anumita temperatura pentru a avea o racire si o ungere corespunzatoare. Daca temperatura lichidului de racire este sub limita optima sunt pierderi de caldura mai mari prin peretele cilindrului, deci o presiune medie de combustie mai mica si in final randament motor efectiv mai scazut.
Este diferit fata de un procesor de PC unde vrem sa aiba o temparatura cat mai scazuta.
Este diferit fata de un procesor de PC unde vrem sa aiba o temparatura cat mai scazuta.
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
-
kap
- Numar Inmatriculare: VL06HCA
Eu sunt mai mult cu PC-urile decat cu masinileadrian_c scrie:Problema este ca motorul ala functioneaza optim la o anumita temperatura pentru a avea o racire si o ungere corespunzatoare. Daca temperatura lichidului de racire este sub limita optima sunt pierderi de caldura mai mari prin peretele cilindrului, deci o presiune medie de combustie mai mica si in final randament motor efectiv mai scazut.
-
danpopa
multumesc pentru sfaturi.
am rezolvat azi la un service din reteaua bosch.
termostat (145 lei) + 1,5 l lichid de racire (27 lei) + manopera 1.8 h (108 lei) = 280 lei.
sa vedem cat tine.
am rezolvat azi la un service din reteaua bosch.
termostat (145 lei) + 1,5 l lichid de racire (27 lei) + manopera 1.8 h (108 lei) = 280 lei.
sa vedem cat tine.
C4 1.4 2005
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
la mine sta "normal" la doua liniute de cand am luat-o. Doar cand este foarte cald afara urca la 3... La 2 liniute ajunge destul de repede
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
-
bizkit1
si eu am aceeasi problema de pe la inceputu` anului..nici macar 1 linie nu mai apare, indiferent daca e cald afara sau rece 
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Aceeasi problema aceeasi rezolvare. Ca sa fii sigur ca e termostatul verifica-l punind mina pe furtunul ce intra in radiator, ala de sus. Fa asta dupa ce ai parcurs acum pe frigul asta 1 km sa zicem. Daca simti ca s-a incalzit chiar si un pic si la bord nu iti indica nimic inseamna ca termostatul ti-a ramas blocat pe deschis. Daca e fierbinte atunci repeta operatiunea altadata dar mai repede. Ideea e sa verifici acel furtun inainte ca motorul sa ajunga la temperatura optima dar sa si apuce cit de cit sa se dezmorteasca.
Daca nu e termostatul de vina e sonda de temperatura si nu ar strica si o verificare cu Lexia sa vezi ce temperatura iti indica la rece si ce temperatura iti indica la cald sau poate are eroare inregistrata.
Daca nu e termostatul de vina e sonda de temperatura si nu ar strica si o verificare cu Lexia sa vezi ce temperatura iti indica la rece si ce temperatura iti indica la cald sau poate are eroare inregistrata.