schimbat lichid de racire

Scrie răspuns
bizkit1

schimbat lichid de racire

Mesaj de bizkit1 »

Salut. Am de gand sa golesc instalatia de lichid de racire la al meu c4 1.6 hdi din 2006 si am cateva nelamuriri. Din cate am citit, se desface capacul la vasu' de expansiune si se desface un furtun de la baza radiatorului. Imi puteti confirma ca acel furtun este cel din poza de mai jos?
Imagine

Dupa asta am inteles ca trebuie suflat in vasul de expansiune pentru a da afara restul lichidului, dupa care se completeaza cu cel nou.
As mai vrea sa stiu cat lichid inta in total pentru a umple instalatia si cum se face amestecul cu apa distilata? juma/juma? Daca am omis ceva va rog sa imi spuneti :) Multumesc!
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: schimbat lichid de racire

Mesaj de vlad »

Acel furtun se desface pt golire. Capacitatea e de 6.5 litri si se prepara 50-50.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
bizkit1

Mesaj de bizkit1 »

Multumesc.
Am inteles ca lichidul de racire din motor o sa ramana si ca acesta pentru a fi scurs trebuie sa fie cald motorul pentru a ramane deschisa nu stiu ce clapeta de circulare a lichidului, care banuiesc ca este cea din poza de mai jos. Tot in acea poza am incercuit cu rosu un capacel, care daca il deschid curge lichid de racire, as vrea sa stiu daca este lichidul din motor sau cel din conductele de la radiator.
Imagine

Apropo am mai vazut un asemenea capacel si in spatele filtrului de aer pe o conducta(poza de jos). Asta de unde provine? :)

Imagine
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Alea sint pt aerisire, dar instalatia se aeriseste singura. Pt golirea nu recomand sa fie cald antigelul. Te oparesti si oricum se scurge tot chiar daca e termostatul inchis. Mai ramine in pompa de apa si poate pe ceva coturi, dar sa fim seriosi, tot antigel bun e in ea; nu e acid incit trebuie uscata perfect instalatia inainte de schimb. Si la ulei ramine citeva sute de grame bune in motor de la un schimb la altul.
Aerisirea e importanta sa fie facuta in radiator nu la termostat sau caloriferul din habitaclu, care oricum e mai jos ca vasul de exapnsiune, deci se aeriseste prin cadere, natural. Dupa ce ai umplut odata instalatia pina la maxim in vasul de expansiune trebuie sa incalzesti motorul pe loc pina se deschide termostatul, ca sa intre si sa se aeriseasca si radiatorul. Pe urma completezi si a 2-a zi, cind e rece, recompletezi la maxim.
Spor la treaba.

bizkit1

Mesaj de bizkit1 »

Multumesc pentru sfaturi. Apropo radiatorul nu are separat un surub ceva sau un robinet pt scurgere ca sa nu mai dau jos furtunul din partea de jos?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

C4 nu are.

bizkit1

Mesaj de bizkit1 »

Si ultima intrebare, ce antigel imi recomanzi? pana acum bagam unu roz.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Eu am bagat Total roz. Nu ii stiu denumirea exacta. Cauta si tu. ::P

zalex

Mesaj de zalex »

ce antigel sa pun? Total Glacelf sau Total Glacelf Auto Supra?
din fabrica de care are?
C4 1.6i 110CP Gris Iceland dec.2004 Berlina
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

Da

::P
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”