Dozor de aer - probleme

Scrie răspuns
marcus

Dozor de aer - probleme

Mesaj de marcus »

Salut,
Am un C4 1,6 Hdi 80kw . Din zona turbinei iese fum/gaze , la accelerare se aude un pacanit . Cu cat accelerez mai puternic cu atat creste frecventa zgomotului. Am fost la Citroen si ei au spus ca de vina este dozorul de aer , o clapeta care nu inchide spun ei. Se poate curata dozorul sau trebuie cumparat unul nou ?
marcus

Re: Dozor de aer - probleme

Mesaj de marcus »

Am inregistrat cu telefonul un videoclip cu motorul : http://youtu.be/RoZ3SzHW3KA" onclick="window.open(this.href);return false;

Motorul merge in videoclip cu 3 injectoare . Am fost sa curat injectoarele , au iesit doar 3 , la injectorul 4 au incercat si cu presa dar au renuntat mecanicii ca sa nu se rupa . Dupa ce au fost puse cele 3 injectoare verificate si curatate la loc masina a inceput sa mearga ca in videoclip dupa 2 zile . Cei de la SD Prestige spun ca este dus dozorul de aer (Doseur Air) si ca am o problema cu injectoarele 2 si 3 ( 2 si 3 sunt curatate cu ultrasunete si verificate). Cand merge in 4 injectoare , sa intamplat ieri , motorul functioneaza normal , nu mai ies nici gaze din zona turbinei.
Vreau sa merg la un alt service sa scot injectorul 4 , daca se poate intreg , Sd Prestige a spus sa sun saptamana viitoare ca sunt ocupati. Poate fi injectorul cauza tuturor problemelor sau este stricat si dozorul de aer?
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

am simtit si eu la un moment dat miros de gaze arse in masina, era un colier de fixare a tubulaturii pe turbina rupt, sa reparat prin inlocuirea colierului. Se innegrise putin pe acolo de la gazele scapate dar in nici un caz nu iesea fum in halul ala! Indiferent de ce are sau n-are un injector fumul ala trebuia sa iasa pe esapament. Sigur e ceva rupt/spart acolo pe tubulatura.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
WhiZaH
Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ

Mesaj de WhiZaH »

Cu problema asta inca ma confrunt si eu. Credeam ca va disparea dupa ce am inlocuit turbina, dar tot se simte miros de gaze arse, mai ales cand stau pe loc si nu se aeriseste.
Verific mai cu atentie in weekend sa vad pe unde exact se pierd gazele #-o
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”