probleme cu treapta 5
- nikoss_82
- Numar Inmatriculare: B 08 MKI
probleme cu treapta 5
Salutare tuturor....dupa cum spune si in topic am o problema in treapta 5....intra dar nu trage, adik cand accelerez tureaza ca pe liber.....dak i sa intamplat cuiva asa ceva rog a mi se da cateva informatii, insemnand: o cauza ,ceva legat de interiorul cutiei (furca, ceva sigurante pe acolo, sincron,)
Daca este cineva in grad sa imi explice si altceva ce este de facut sunt deschis pentru informatii.....mentionez ca acum sunt italia si am fost la o reprezentanta dar ei mau cam dat peste cap cu anumite calcule referitoare la munca....
Daca este cineva in grad sa imi explice si altceva ce este de facut sunt deschis pentru informatii.....mentionez ca acum sunt italia si am fost la o reprezentanta dar ei mau cam dat peste cap cu anumite calcule referitoare la munca....
-
joeadrianblack
Re: probleme cu treapta 5
Nici la turatii mici? Nu patineaza ambreajul de fapt?
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Good point,la asta ma gandesc si eu.
Zgomote ceva ?
Zgomote ceva ?
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- bongo
- Numar Inmatriculare: B777BNG
Daca problema apare numai in treapta 5 inseamna ca nu e de la ambreaj
Ar patina si mai mult in trepta inferioara.
Este in viteza sigur? Se comporta ca si cum nu ar fi? Ambreajul cupleaza sigur? Ai nevoie de mai multe detalii sa iti dai seama de la ce este.
Este in viteza sigur? Se comporta ca si cum nu ar fi? Ambreajul cupleaza sigur? Ai nevoie de mai multe detalii sa iti dai seama de la ce este.
- nikoss_82
este ca si cum ar fi pe liber cu toate ca este in viteza....iar dak apas un pic de maneta in fata ar atinge ceva sau k si cum nu culpeaza de tot...sapt viitoare am vb sa o duc la o reprezentanta, ei miau sp k dak e numai a 5a nu trebuie data cutia jos,..............in rest la zgomote sau ceva de genul asta nu se aude nimik...masina se comporta ca si cum nu as avea nici o problema....este ceva un zgomot care ar fi de la rulmentul de presiune dar ala e de mult asa.....
-
joeadrianblack
@bongo, la mine a inceput doar in treapta 5 si dupa vreo 2 luni a "coborat" si facea la fel si in treapta 4... Dar la colegu alta pare sa fie problema... Ia dai blana in treapta 4 sa vedem ce se intampla...
- bongo
Daca impingi incepe sa caraie? A putea s fie de la sincronizator sau furca? Cutia este 5+1 sau 6+1 ?
Ma gandesc ca defapt nu este in viteza pentru ca furca nu impinge suficient sincronizatorul incat sa cupleze si cand impingi si mai mult dabea atunci incepe sa ajunga pe roata dintata. La treapta 6 sau la marsarier este vre-o problema?
Ma gandesc ca defapt nu este in viteza pentru ca furca nu impinge suficient sincronizatorul incat sa cupleze si cand impingi si mai mult dabea atunci incepe sa ajunga pe roata dintata. La treapta 6 sau la marsarier este vre-o problema?
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
nu stiu ce motorizare ai dar, e ambreiajul pe duca. cel putin asa s-a manifestat la diesel. astea sunt simptomele : incepe sa patineze din treptele superioare. in curand o sa-ti faca asa si in treapta a 4-a si 3-a 
- nikoss_82
motorul e 1.6 de 110cp ,cutia este 5 cu 1....alte zgote sau anomalii nu sunt....chiar si in marsarier imi intra fara probleme, singura chestie care e imi agata un pic cand schimb doar cand e motorul rece...
- bongo
Verifica ambreajul. Undeva pe uscat ca sa aiba rotile aderenta trage bine frana de mana si incearca sa pleci pana ce patineaza rotile sau ambreajul. Daca scartaie rotile direct inseamna ca nu patineaza dar daca motorul creste in tura cu piciorul ridicat de pe ambreaj si este in viteza iar rotile nu se inavat inseamna ca patineaza ambreajul.
Mai poti incerca in mers intr-o treapta superioara in plaja de ture unde motorul dezvolta cati mai multi cai si cati mai multi nm mergand constant sa accelerezi brusc. La fel daca masina accelereaza si ea e ok daca se tureaza motorul fara sa simti marirea acceleratiei masinii inseamna ca patineaza ambreajul.
Mai poti incerca in mers intr-o treapta superioara in plaja de ture unde motorul dezvolta cati mai multi cai si cati mai multi nm mergand constant sa accelerezi brusc. La fel daca masina accelereaza si ea e ok daca se tureaza motorul fara sa simti marirea acceleratiei masinii inseamna ca patineaza ambreajul.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
De fapt este exact INVERSbongo scrie:Daca problema apare numai in treapta 5 inseamna ca nu e de la ambreaj
Cand ambreiajul este pe duca si patineaza incepe din treptele SUPERIOARE catre cele INFERIOARE
- bongo
Eu m-am bazat numai pe intuitie si se pare ca am gresit imi cer scuze.