Intrebare ventilatie

Scrie răspuns
alex28
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI

Intrebare ventilatie

Mesaj de alex28 »

Salut,

E normal sa bage caldura (debitul de aer este destul de mic, dar este) cand ventilatia este inchisa si viteza este peste 60-70km/h?

(Am clima - 2 zone - si am rulat cu AC oprit in ultima vreme)

(Citroen C4 5 usi 2008)
Hello, my name is Alex and I'm an Addic7
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Re: Intrebare ventilatie

Mesaj de simply the lex »

Normal nu stiu daca este dar am cam observat asta la mai multe masini.Ideea e ca tu avand climatizarea comutata pe cald si mai ales ca ai ceva viteza,se creaza flux de aer de afara si tot ti-l impinge inauntru prin aeratoare chiar daca tu ai aeroterma inchisa...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Exact cum spune si Lex, de la viteza si clima ramasa pe caldura, iti intra aer pe gurile de ventilatie, din acest motiv au si facut acel sistem de inchidere. Daca nu mai vrei sa bage deloc, inchizi aeratoarele respective. :hi
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
alex28

Mesaj de alex28 »

Multumesc pentru raspunsuri :-)

Se poate inchide.
longo

Mesaj de longo »

Nu stiu daca la asta te referi, dar c4(2008) al meu baga aer mai cald cu 5-10 C decat ambientul, mai ales vara, chiar daca temperatura setata este pe Lo. Am verificat cu un termometru cu senzor si am facut poze, pentru ca cei de la ATS imi spuneau ca masina e normala.
Am reclamat la ATS, mi-au spus ca asa este proiectata si ca aerul rece de afara se incalzeste de la cel cald de la motor, cutia de climatizare nefiind bine izolata intre zonele de aer. Am fost destul de ofuscat, pentru ca nu iubesc AC si mi se pare o porcarie sa foloseti AC cand afara sunt 19C.
Daca te referi insa la faptul ca desi este oprita ventilatia, iese aer prin grila, la toate masinile este asa, presiunea venind de la aerul impins de masina, iar clapeta de amestec aer rece/aer cald ramane in pozitia setata de temperatura, cred. Eu nu folosesc ventilatia tot timpul.
alex28

Mesaj de alex28 »

Daca te referi insa la faptul ca desi este oprita ventilatia, iese aer prin grila, la toate masinile este asa, presiunea venind de la aerul impins de masina, iar clapeta de amestec aer rece/aer cald ramane in pozitia setata de temperatura, cred. Eu nu folosesc ventilatia tot timpul.
Da.. la asta ma refeream :-)
E prima masina si nah, mi se parea un pic ciudat.

Legat de primul caz, interesant. O sa fac niste teste si eu.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”