la's ca si buhnici asta e plin de pitici pe creier ... cica daca e bmw sau mercedes
e bune si la un milion de km

iar chestia cu pietrecele e hilara, eu am 100k cu c4 si inca 100k cu Ranger - a naibi pietrecele cum le-am evitat pe toate ca nici una n-are nici o urma de pietricea pe ea ... dupa logica lui sigur au fost lovite in fata si au fost vopsite
autovitul e un biznis ca oricare altul: profiti cat poti, inseli pe cine poti! La fel e si-n germania, si-n franta si oriunde, nimeni nu-ti va prezenta hibele unei masini (din proprie initiativa) atat timp cat asta ii va scadea pretul. Tu trebuie sa te protejezi.
Eu am doar doi amici cu masini luate de pe autovit, un c4 si un bmw, ambii le-au luat acum 2 ani si ambii sunt multumiti de ele raportat la banii dati. Oricum ar fi e imposibil ca din 10 masini vandute in autovit 7 sa fie tepe/rable.
Eu unul, daca as cumpara o second (de oriunde), dupa evaluarea pe loc a uzurilor vizibile (zgarieturi, tapiterie, etc) si sfatul "prietenului expert" as face obligatoriu 2 teste:
1. inspectie completa la reprezentanta masini, stand frane, motor, erori, tot!
daca testul 1 e cat de cat satisfacator vine obligatoriu
2. stand dyno la care vezi exact cat de uzat e motorul.
daca vanzatorul refuza ... pa!
Mersul in targ cu "prietenul care se pricepe" sau "prietenul mecanic bun" se cheama autoteapa
bafta la cumparaturi