Instalatie XENON Originala - C4

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Instalatie XENON Originala - C4

Mesaj de sorinel0310 »

Salutare baieti! 8)

Cum sunt innebunit dupa farurile xenon (dar totusi nu imi voi pune niciodata xenoane aftermarket), m-ar tenta sa iau de la LEX farurile + instalatia xenon (toate originale) de pe un C4 VTS pus la dezmembrari si sa incerc sa le pun pe un C4 care nu a venit cu faruri si instalatie xenon din fabrica.
Stiu ca este o operatie destul de complicata, dar din ce am inteles de la LEX, se poate face, si toate piesele sunt acolo si se pot pune. Alt avantaj este ca C4-ul dezmembrat este tot 1.6i 16v 110 cai, deci cel putin teoretic, ar trebui sa se poata face acest update fara probleme.

Din ce am cautat eu pana acuma, nu s-a mai discutat exact treaba aceasta.
Curaj as avea sa incerc acest lucru, dar ar fi bun orice ajutor in aceasta privinta. :)

As avea un set de intrebari:
In primul rand, are cineva idee care sunt exact toate piesele de care este nevoie? Daca s-ar putea face si o lista eventual sau ceva de genul, sa i-o dau si eu mai departe lui LEX sa verifice, ar fi absolut minunat.

In al doilea rand, a mai facut cineva treaba asta? A mai montat cineva asa ceva? As aprecia orice fel de recomandari, sfaturi, etc.

Si nu in ultimul rand, ce parere aveti...exista riscul sa apara probleme pe viitor cu instalatia xenon sau exista orice alt posibil risc legat de aceasta operatiune? Imi puteti sugera un set de avantaje si dezavantaje?

Ma repet, orice fel de sfat, ajutor, propunere sau recomandare in acest sens, ce m-ar putea ajuta in luarea unei decizii in montarea acestei instalatii de xenon, ar fi absolut bine venit/-a.

Multumesc anticipat! :hi
Sorin
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
george.serik
Marca si model masina: C4 1.6 VTR
Numar Inmatriculare: B154SRK

Re: Instalatie XENON Originala - C4

Mesaj de george.serik »

Pai cred ca ar trebui sa mearga operatia. Cel mai bine zic ca e sa vorbesti cu un service autorizat sa vezi exact despre ce e vorba :D :hi
SOLD
Imagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

parerea mea este ca e bine sa te duci la un electrician sa-ti faca adaptarea asta (nu stiu daca service-urile din reprezentante se baga la acest schimb).
nu stiu cum se mananca service citroen, dar lexu' are cont acolo si poate o fi vreo schema pe acolo in care sa-ti dai seama ce trebuie demontat/schimbat.
ar fi bine sa iei si farurile de la masina donatoare, deoarece sunt directionale
si..daca tot te apuci de chestia asta, poate stai pe langa electrician si faci un tutorial cu niste poze la demontare/montare :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

commandorsteel scrie:parerea mea este ca e bine sa te duci la un electrician sa-ti faca adaptarea asta (nu stiu daca service-urile din reprezentante se baga la acest schimb).
nu stiu cum se mananca service citroen, dar lexu' are cont acolo si poate o fi vreo schema pe acolo in care sa-ti dai seama ce trebuie demontat/schimbat.
ar fi bine sa iei si farurile de la masina donatoare, deoarece sunt directionale
si..daca tot te apuci de chestia asta, poate stai pe langa electrician si faci un tutorial cu niste poze la demontare/montare :hi
pai bineinteles ca iau si farurile directionale...sunt chiar bi-xenon :love4: si bineinteles, asta presupune si luarea senzorilor de nivelare de pe punti, si o groaza de alte rahaturi. sunt destul de multe de adaptat.
Lex mi-a zis ca poate sa mi le monteze chiar el (daca ma duc la un service, probabil ca ma va rupe de bani si deja nu s-ar mai merita), doar ca nu o vom rezolva intr-o singura zi :)

asta n-ar fi o problema, ca facem impreuna niste poze la montaj si ii dam de un tutorial...dar pana atunci, vrem sa fim siguri ca se poate face aceasta schema fara probleme :D

Imagine

bongo
Numar Inmatriculare: B777BNG

Mesaj de bongo »

Cel mai bine faci treaba in prezenta masinii donatoare.
Incepi cu farurile si cu instalatia lor electrica scoti de pe masina cu xenon pui la tine.
Apoi cu senzorii de nivel si cu instalatia lor electrica, daca ai acelasi loc in care sa o mufezi in bsi sau unde vin senzorii aia bagati foarte bn daca nu, schimbi si bsi-ul sau in ce vin senzorii.
Apoi codezi cu lexia cum ca ai xenon si verifici daca functioneaza. Si sa nu dea erori, s-ar putea sa trebuiasca schimbat si ceva pe la volan pentru adaptive desi nu e musai, depinde cum e gandit sistemul electric al masinii, daca ai si tu esp ma gandesc ca are deja un senzor pentru pozitia volanului.

Iti povestesc cum functioneaza la mine ca sa stii daca ai terminat treaba sau nu.

Comutator pe 0
- totul e stins
- cand trag o singura treapta de maneta(flash) se aprinde numai halogenul de la faza lunga
- faza lunga nu functioneaza(functioneaza numai cu faza scurta aprinsa)
Comutator pe pozitii
- pozitii aprinse
- cand trag o singura treapta de maneta(flash) se aprinde numai halogenul de la faza lunga
Comutator pe faza lunga
- pozitii aprinse
- faza scurta aprinsa
- cand trag 2 trepte de maneta ramane becul de halogen aprins si se comuta si lupa pe faza lunga(se misca obturatorul de lumina, care este o lamela metalica si permite luminii sa se duca si in sus)

Farurile directionale functioneaza cu faza scurta aprinsa si neaparat in mers(pe loc nu se misca)

Reglajul il face numai la punerea contactului, nu cand se aprinde faza scurta ca la alte masini si il face in felul urmator: jos interior sus exterior, ca sa vezi din masina ca face reglajul poti aprinde faza scurta inainte sa pui contactul.

Eu sunt curios daca merge modificat cu lexia sa faca reglajul si cand aprinzi faza scurta daca gasesti ceva prin lexia sa ne spui si noua.
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Sorinel,asa cum am mai discutat si azi iti spun ca e o operatie dificila care necesita timp,nervi si implica o rata de insucces.

Sa montezi modulele de autoleveling pe punti si sa tragi cablaje pe masina e destul de dificil,in conditiile in care nu exista elevator si conditii optime.
Gandeste-te ca tre sa refaci toata infrastructura cablajului de sub punti pana in compartimentul motor,sa legi la BSI (daca ai unde),sa configurezi etc.

Eu la masina mea personala m-as baga in conditiile in care nu m-ar presa timpul si as risca sa nu reusesc.De putut se poate intr-un fel sau altul.

Am zis ca iti montez volanul,nu ca ma bag sa iti pun bi-xenon adaptiv(nu am facut asa ceva ever),te pot ajuta insa cu ce stiu si eu.Asa ceva iti ia cel putin 2 zile asta stand numai de asa ceva.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
bongo

Mesaj de bongo »

https://www.youtube.com/watch?v=YMezRhJ3v9A" onclick="window.open(this.href);return false;
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

bongo scrie:Cel mai bine faci treaba in prezenta masinii donatoare.
Incepi cu farurile si cu instalatia lor electrica scoti de pe masina cu xenon pui la tine.
Apoi cu senzorii de nivel si cu instalatia lor electrica, daca ai acelasi loc in care sa o mufezi in bsi sau unde vin senzorii aia bagati foarte bn daca nu, schimbi si bsi-ul sau in ce vin senzorii.
Apoi codezi cu lexia cum ca ai xenon si verifici daca functioneaza. Si sa nu dea erori, s-ar putea sa trebuiasca schimbat si ceva pe la volan pentru adaptive desi nu e musai, depinde cum e gandit sistemul electric al masinii, daca ai si tu esp ma gandesc ca are deja un senzor pentru pozitia volanului.

Iti povestesc cum functioneaza la mine ca sa stii daca ai terminat treaba sau nu.

Comutator pe 0
- totul e stins
Comutator pe pozitii
- pozitii aprinse
Comutator pe faza lunga
- pozitii aprinse
- faza scurta aprinsa
- cand trag 2 trepte de maneta ramane becul de halogen aprins si se comuta si lupa pe faza lunga(se misca obturatorul de lumina, care este o lamela metalica si permite luminii sa se duca si in sus)

Farurile directionale functioneaza cu faza scurta aprinsa si neaparat in mers(pe loc nu se misca)

Reglajul il face numai la punerea contactului, nu cand se aprinde faza scurta ca la alte masini si il face in felul urmator: jos interior sus exterior, ca sa vezi din masina ca face reglajul poti aprinde faza scurta inainte sa pui contactul.

Eu sunt curios daca merge modificat cu lexia sa faca reglajul si cand aprinzi faza scurta daca gasesti ceva prin lexia sa ne spui si noua.
Multumesc frumos, Bongo.
Daca aflu ceva in acest sens, te anunt.
simply the lex scrie:Sorinel,asa cum am mai discutat si azi iti spun ca e o operatie dificila care necesita timp,nervi si implica o rata de insucces.

Sa montezi modulele de autoleveling pe punti si sa tragi cablaje pe masina e destul de dificil,in conditiile in care nu exista elevator si conditii optime.
Gandeste-te ca tre sa refaci toata infrastructura cablajului de sub punti pana in compartimentul motor,sa legi la BSI (daca ai unde),sa configurezi etc.

Eu la masina mea personala m-as baga in conditiile in care nu m-ar presa timpul si as risca sa nu reusesc.De putut se poate intr-un fel sau altul.

Am zis ca iti montez volanul,nu ca ma bag sa iti pun bi-xenon adaptiv(nu am facut asa ceva ever),te pot ajuta insa cu ce stiu si eu.Asa ceva iti ia cel putin 2 zile asta stand numai de asa ceva.
Inseamna ca am inteles eu gresit, Lex, imi cer scuze. O sa vad daca gasesc pe cineva sa ma rezolve. La Radacini am intrebat deja si este impotriva legii sa faci asa ceva, deci in service nu se pune problema...imi trebuie un electrician sa ma ajute, gen dupa orele de lucru :P
O sa vad...multumesc oricum !

Imagine

vmeremia
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 92cp (no FAP)

Mesaj de vmeremia »

Senzor de pozitie volan exista sigur pentru ca tocmai l-am vazut cand am dat volanul jos. E o "cutie" neagra "infipta" in axul volanului.
Imagine
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

Incepe deja sa para foarte complicata operatiunea asta si incep sa inteleg de ce se cam fereste lumea sa faca asta :)

Imagine

GeoBun
Numar Inmatriculare: OT 04 BUN

Mesaj de GeoBun »

asta inseamna follow me home...daca nu aprinzi faza scurta si doar incerci sa dai flash o sa mearga fara probleme
C4 Coupe 94cp
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Sorinel,nu e ma cazul de scuze,ce-ai? :)

Te ajut cu ce pot,insa nu ma bag la lucrare.

Vezi ca ai pm cu pozele volanului.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
bongo

Mesaj de bongo »

Numai facand asa ceva te lovesti de probleme si pana le dai de cap poate sa dureze si mai mult.
Dupa parerea mea e imposibil sa nu reusesti mai ales avand masina completa cu xenonul din fabrica de la care poti luat toate piesele de care ai nevoie. Eu unu daca ai timp si banii pentru piese te sfatuiesc sa te bagi...
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

bongo scrie:Numai facand asa ceva te lovesti de probleme si pana le dai de cap poate sa dureze si mai mult.
Dupa parerea mea e imposibil sa nu reusesti mai ales avand masina completa cu xenonul din fabrica de la care poti luat toate piesele de care ai nevoie. Eu unu daca ai timp si banii pentru piese te sfatuiesc sa te bagi...
Multumesc Bongo pentru ajutor si sfaturi.
Astept un raspuns maine de la un electrician, sa imi spuna daca poate sa mi le monteze el si cat m-ar costa. De asemenea, imi trebuie o lista cu absolut tot ce imi trebuie pentru ingineria asta, sa stiu exact ce sa iau de la Lex. Teoretic, timp am, iar bani, daca nu imi cere electricianul ala o avere, ar trebui sa fie ok. Va ramane de vazut.
Oricum, mai astept orice fel de informatie, sfat sau ajutor in privinta asta. Nu am renuntat complet la idee inca... :mrgreen:

Imagine

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

De ce este impotriva legii sa faci p astfel de operatiune intr un service Citroen??

Sent from my iPhone using Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”