Mai sus exista un contract de vanzare cu garantie pt o gagalice mica rasa labrador de 8 saptamani care am cumparat-o aseara dintr-un pet shop.
Din pacate verdict azi are parvo, incredibil cat ghinion sa aiba bietul animal, verdict dat de un medic la care mi-am tratat din totdeauna animalele si-n care am incredere.
Problema este ca am expus problema celor de la petshop-ul de unde am cumparat catelusa si ei in prima faza mi-au spus: in contract este scris unde sa va adresati in caz de probleme.
DA? Nu zau, si le-am scos contractul si le-a picat fata cand au vazut ca nu este trecut numele clinicii, explicatia fiind ca vezi doamne au uitat sa treaca clinica. Le-am spus:nu este problema mea, sunt acoperit de ce scrie aici, si vreau sa-mi tratez cainele in aceasta clinica si voi sa platiti tratamentul.
Au fost de acord cu conditia sa verifice si ei clinica, sa vada daca este ok. Rahat, clinica aia exista de ani de zile, are destui clienti, nu vad ce-i freaca pe ei grija, ma rog stiu, dar nu vreau sa ma duc unde zic ei sa ma duc . Nu-mi place clinica aceea, feedback-uri pozitive nu avea asa ca nu are rost. In decursul dupa amiezii am fost sunat de ei si citez: am vrea ca maine sa luam catelul daca sunteti de acord si sa mergem la clinica cu care avem contract sa cerem o a doua opinie, nu-i nici-o problema nu trebuie sa veniti si dvs. daca nu puteti, ca-l luam noi pe bietul catel. Atunci chiar m-am enervat si le-am zis ca pana una alta eu sunt stapanul, si nu cred ca doctorul ar fi de acord sa mut catelul . Au zis ca revin maine cu un telefon, ideea este ca eu nu mut catelul sub nici-o forma de acolo, si vreau sa-i fac sa plateasca.
Nu ma refer la partea financiara, mi se rupe pana la urma de nota de plata, vreau sa stiu ca poate alti viitori proprietari de caini poate nu or sa mai treaca prin asta. De ce zic asta, pt ca sunt sigur ca gagalicea s-a imbolnavit in petshop, in cusca aia de sticla in care au tinut-o. Din spusele lor o aveau acolo cam de 5 zile, si cum perioada de incubatie este 5-7 zile, deci cam aia e.
Daca este asa, inseamna ca ei nu au nici-o treaba in a curata acele spatii in care tin animalele, si virusul ramane acolo. Catelul meu a plecat aseara catre noi, azi sora ei catre altcineva, probabil ca maine spatiul acela va fi din nou plin cu alti catei si uite asa viitori stapani habar nu o sa aiba de ce le-a murit catelul, pt ca retarzii astia nu se ocupa cum trebuie de ei, este o samsareala clasica romaneasca.
Ma rog sunt simple presupuneri si maine chiar am de gand sa contactez protectia animalelor si de ce nu OPC-ul, sa se verifice daca este sa nu este vreun focar de infectie acolo.
Zic OPC si din al doilea considerent, pt ca intrebarea este: ma pot forta cumva prin prisma contractului de mai sus sa aleg clinica care o vor ei, sau tinand cont ca din eroarea lor sunt cam buni de plata si nu ar vrea sa plateasca?