Sau cazul meu concret:
problema 1: am achizitionat o bicicleta de la Hervis Spor, Cluj-Napoca in mai anul curent. Acum ceva timp am sesizat o problema cu grupul de pinioane si anume are joc si un zgomot anormal in rulaj. Un zgomot ca si cum toate bilele ar fi la gramada acolo, in interior, fara sa le tina nimic intr-o pozitie. Jocul e radial. Am sesizat asta dupa ce am dat cu WD40 pe acolo. Initial am crezut ca eu am stricat-o, dar gindindu-ma mai bine spalarea vaselinei nu poate cauza astfel de efect instantaneu. Vaselina nu poate elimina jocuri mari, ca cel din grupul meu de pinioane.
problema 2: azi m-am uitat la furca si in interiorul ei, in partea de jos are o piulita sarita de pe filet, se mai tine in citeva spire, un taler e rasucit si e si fisurat, dind sa iasa prin el ce o fi in spatele acestuia. Pun o poza pt a vedea mai bine despre ce e vorba.

Pare a fi pe arcul ce preia socurile (cica pe o parte e pt preluarea socurilor, cealalta parte a furcii amortizare; se comporta ca un amortizor la masina). Tind sa cred ca siguranta mea e pusa in pericol cu problema asta. Nu imi cade roata, dar sa imi cada brusc suspensia pe fata nu ma vad stind in continuare pe bicicleta.
problema 3: in prezentarea bicicletei imi spune ca am cadru de aluminiu. Ei bine doar partea din fata e aluminiu. Partea din spate a cadrului e din otel care a si inceput sa rugineasca pe alocuri, unde are vopseaua sarita.
Cadrul si furca au garantie 5 ani, eu utilizind-o doar 4 luni. Cu defectele de mai sus si cu ajutorul legislatiei pt protecita consumatorului as putea cere returanrea banilor dindu-le produsul ?
Astept si raspunsul lor dar mi-e greu sa cred ca vor accepta sa imi returneze banii. Alte produse de la ei nu o sa iau.