Cuplu strângere prezoane injectoare si piuliță

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
vladd.alex
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi

Cuplu strângere prezoane injectoare si piuliță

Mesaj de vladd.alex »

Salutare colegi! Mi-am achiziționat azi cheie Dinamometrica, saibe de cupru pentru injectoare si silicon. Vreau sa demontez maine sa fac Etansarea între prezon si capac chiulasa. Sper astfel sa scap de scurgere. Ma puteți ajuta cu valori pentru strângerea prezonului si a piulitei injectoarelor? Multumesc mult!
Inca ceva, daca cheia e 10-210 Nm, daca o las liberă ia automat 10 Nm?
DiagnozăLexia.
ImagineImagineImagineImagine
vladd.alex

Re: Cuplu strângere prezoane injectoare si piuliță

Mesaj de vladd.alex »

Noutati etansare prezoane injectoare.

Operatiune efectuata! Cu cheie dinamometrica, reglata pe 10 Nm, cat am gasit intr-un catalog.

Surpriza surprizelor!!!

Am desfacut piulitele de la injectoare, 5 cu cheia, 4 cu mana la liber !!!

Am scos injectoarele foarte usor, enorm de usor. Le-am pus si saibe noi in varf, dar asta la remontare...

Cand sa ma uit la prezoane, surpriza. Pun mana pe ele, jucau efectiv stanga dreapta ! Dau sa desfiletez, nu erau stranse deloc!!! Dar deloc!

Le-am spalat, am scos ulei din gauri, am sters tot, decapat cu diluant, am pus sdilicon in forma de saiba inalta si groasa Victor Reinz, apoi am infiletat pe fiecare putin cate putin pana a inceput sa se formeze acolo siliconul, apoi dupa 15 min am strans cu mana cat un dop, cum ai zis. Dupa asta, am pus cheia dinamometrica, m-am apropiat de 8 Nm, apoi la unul dintre ele POC, s-a rupt direct capul prezonului, de acolo de unde se prinde cu cheia E6. Le-am facut la toate 9 Nm, apoi am montat injectoare. Apoi am pus piulitele, am pus 10 Nm pe cheie, stranse putin cate putin, simetric, pana la 10 Nm. Operatiune reusita, sper, la prima vedere...

Ce parere aveti?
DiagnozăLexia.
vladd.alex

Re: Cuplu strângere prezoane injectoare si piuliță

Mesaj de vladd.alex »

Updte: Primii 160 KM facuti, in regim mai sport, de test. Rezultat final, inspectie dupa sosire, nici urma de ulei.....
DiagnozăLexia.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”