Sfat achizitie Citroen C4 Coupe 1.6 VTi 120hp sau 1.6 110hp?
-
marooni
- Marca si model masina: Skoda Octavia2, 2.0 TDI
Sfat achizitie Citroen C4 Coupe 1.6 VTi 120hp sau 1.6 110hp?
Buna,
Sunt nou pe forum si intentionez sa imi achizitionez un C4 Coupe (facelift), neaparat benzina, dar inca nu stiu ce sa aleg intre cele doua motorizari de 1.6. Am auzit ca motorul VTi ar fi fabricat ceva mai bine/modern si ar fi de preferat. Dar poate exista persoane cu experienta pe una sau alta care ma pot ajuta cu un sfat.
Am gasit oferte pentru ambele motorizari si de asta intreb. Nu am condus niciodata Citroen, dar imi palce mult design-ul si de asta m-am decis asupra modelului C4 coupe.
Motorizare pe benzina, se impune, pentru ca merg f mult in trafic aglomerat si am avut porbleme in trecut cu FAP.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc,
Robert
Sunt nou pe forum si intentionez sa imi achizitionez un C4 Coupe (facelift), neaparat benzina, dar inca nu stiu ce sa aleg intre cele doua motorizari de 1.6. Am auzit ca motorul VTi ar fi fabricat ceva mai bine/modern si ar fi de preferat. Dar poate exista persoane cu experienta pe una sau alta care ma pot ajuta cu un sfat.
Am gasit oferte pentru ambele motorizari si de asta intreb. Nu am condus niciodata Citroen, dar imi palce mult design-ul si de asta m-am decis asupra modelului C4 coupe.
Motorizare pe benzina, se impune, pentru ca merg f mult in trafic aglomerat si am avut porbleme in trecut cu FAP.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc,
Robert
- sorinel0310
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
- Numar Inmatriculare: B *** SXN
Re: Sfat achizitie Citroen C4 Coupe 1.6 VTi 120hp sau 1.6 110hp?
Salut. Daca vrei neaparat facelift, pe varianta facelift nu exista decat varianta VTi de 122 de cai.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0

-
marooni
Nu vreau neaparat facelift. As vrea in schimb un motor care sa nu imi puna probleme in urmatorii doi ani.sorinel0310 scrie:Salut. Daca vrei neaparat facelift, pe varianta facelift nu exista decat varianta VTi de 122 de cai.
Sunt constient ca va fi o masina sh si e posibil sa fie nevoie de reparatii, dar as vrea pe cat posibil ca motorul sa nu aiba probleme.
- sorinel0310
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
- Numar Inmatriculare: B *** SXN
Depinde si de bugetul pe care il ai. Daca te tine bugetul, atunci un facelift cu putini km in bord (reali bineinteles) si motorul VTi este o alegere buna. In acelasi timp, sunt multe persoane carora le place mai mult antefacelift-ul. Aici intervin gusturile tale. Si motorul de 110 cai de pe antefacelift este un motor bun.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian

-
marooni
Ca si design imi plac ambele.sorinel0310 scrie:Depinde si de bugetul pe care il ai. Daca te tine bugetul, atunci un facelift cu putini km in bord (reali bineinteles) si motorul VTi este o alegere buna. In acelasi timp, sunt multe persoane carora le place mai mult antefacelift-ul. Aici intervin gusturile tale. Si motorul de 110 cai de pe antefacelift este un motor bun.
Ca si buget, as vrea sa fie un maxim de 5500.
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Personal sunt PRO 110cp (TU5JP). Chiar daca are 110cp nu sunt foarte multe pb. cu motorul asta.
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Confirm cele spuse de norisor, eu am acest motor, din 2012 de cand am masina am facut aprx 45.000 km fara probleme de motor, defapt fara probleme majore cu toata masina, si e din 2005 si a fost luata SH.
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
Tu5jp4 e un motor de multa vreme si dovedit in timp, in toata gama PSA.
110cp nu are nici sa ii dai carrera 100. Teoretici sunt 108, dar si aia la volanta. Bagi in calcul pierderi si faptul ca circuli cu benzina de 95 care si aia e falsa (aici e valabil la absolut toate masinile)
> si constati ca la o masina de 1.3 tone (am cantatit-o cand i-am facut itp la 2 ani si n-avea nimic pe ea in plus) si mi s-a confrmat 1300kg la gol cum e tercut si in CIV de altfel ca eu nu credeam asa ceva (in toate fisele online era trecuta cu 1200kg la motor 1.6i) mergi cu 100cp in cazul bun. Dar are reprize bune si nu are probleme.
Consumul declarat de oras e 9.5% parca ceea ce este aproape de adevar fata de alti jepati care au trecut la brandurile lor 8.5% si de fapt in conditii egale cu mersul cu c4 tot la fel de mare este
Este un motor pe benzina aspirat. Nu ai ce probleme sa ai cu motorizarea decat daca ai ghinion cu o masina birjarita. Nu stiu VTi 122 daca e pe lant sau tot curea.
Cand iei orice masina sh primul lucru e schimbare de distributie oricat ar zice nenea ca are doar 70k km la bord mersi de o babuta. Cauciucul imbatraneste moral si chiar fara crapaturi la suprafata este suficient sa faca poc doar o data
110cp nu are nici sa ii dai carrera 100. Teoretici sunt 108, dar si aia la volanta. Bagi in calcul pierderi si faptul ca circuli cu benzina de 95 care si aia e falsa (aici e valabil la absolut toate masinile)
> si constati ca la o masina de 1.3 tone (am cantatit-o cand i-am facut itp la 2 ani si n-avea nimic pe ea in plus) si mi s-a confrmat 1300kg la gol cum e tercut si in CIV de altfel ca eu nu credeam asa ceva (in toate fisele online era trecuta cu 1200kg la motor 1.6i) mergi cu 100cp in cazul bun. Dar are reprize bune si nu are probleme.
Consumul declarat de oras e 9.5% parca ceea ce este aproape de adevar fata de alti jepati care au trecut la brandurile lor 8.5% si de fapt in conditii egale cu mersul cu c4 tot la fel de mare este
Este un motor pe benzina aspirat. Nu ai ce probleme sa ai cu motorizarea decat daca ai ghinion cu o masina birjarita. Nu stiu VTi 122 daca e pe lant sau tot curea.
Cand iei orice masina sh primul lucru e schimbare de distributie oricat ar zice nenea ca are doar 70k km la bord mersi de o babuta. Cauciucul imbatraneste moral si chiar fara crapaturi la suprafata este suficient sa faca poc doar o data
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
marooni
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am inteles, pot sa iau linistit oricare din ele. Primul lucru pe care vreau sa il fac, este sa ii schimb distributia, indiferent de km (nu dorm pe bani si orice sugestie vis a vis de solutii mai avantajoase financiar, o pun direct la suflet).
Oricum, daca gasesc o masina buna (testata, cotrolata, etc) o iau, indiferent daca are motor ante sau post facelift. Poate ma ajutati si dupa ce anume sa ma uit cand o verific.
Am citit totusi undeva ca modelul post facelift ar avea niste mici imbunatatiri: tinuta de drum, materiale interior, ambreaj (e devarat ca pica destul de des?), consum.
Stiti daca e doar marketing sau e si ceva adevar?

Am inteles, pot sa iau linistit oricare din ele. Primul lucru pe care vreau sa il fac, este sa ii schimb distributia, indiferent de km (nu dorm pe bani si orice sugestie vis a vis de solutii mai avantajoase financiar, o pun direct la suflet).
Oricum, daca gasesc o masina buna (testata, cotrolata, etc) o iau, indiferent daca are motor ante sau post facelift. Poate ma ajutati si dupa ce anume sa ma uit cand o verific.
Am citit totusi undeva ca modelul post facelift ar avea niste mici imbunatatiri: tinuta de drum, materiale interior, ambreaj (e devarat ca pica destul de des?), consum.
Stiti daca e doar marketing sau e si ceva adevar?
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Ambreajul la a mea nu da inca semne de oboseala si am 145.000 km, masina avand acusi 9 ani, eu zic ca e foarte bine, dar la fel, si asta tine de modul in care a fost condusa inainte. Oricum, la acest motor, ambreajul este clasic si nu este extraordinar de scump 
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
Ambreiajul pica in functie de utilizator. Daca are picior greu pe dreapta va suferi repede. Oricum acolo ai sunete de unde iti dai seama.
Distributia recomand sa te duci la oficial, sa fi tu sigur ca dormi linistit. Nu este o investitie la fiecare an si stii ca e cu maxim de incredere. Daca ai belele nu e vreun service secundar sau vreo origine suspecta (stii prea bine cum e cu mafia contrafacutelor)
Distributia recomand sa te duci la oficial, sa fi tu sigur ca dormi linistit. Nu este o investitie la fiecare an si stii ca e cu maxim de incredere. Daca ai belele nu e vreun service secundar sau vreo origine suspecta (stii prea bine cum e cu mafia contrafacutelor)
Led there b:LIGHT
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Faceliftul nu are nimic in plus la interior sau tinuta de drum. Din contra, au mai taiat din costuri la interior(vezi turometrul).
C4 II da, e altceca in materie de interior si de tinuta de drum. Legat de ambreiaje..eu am schimbat la a mea pe garantie ambreiaj si volanta la 12000 km, tremura la plecatul de pe loc. Cam asta e pb cu ambreiajele, tremurat dar nu te lasa in drum!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
C4 II da, e altceca in materie de interior si de tinuta de drum. Legat de ambreiaje..eu am schimbat la a mea pe garantie ambreiaj si volanta la 12000 km, tremura la plecatul de pe loc. Cam asta e pb cu ambreiajele, tremurat dar nu te lasa in drum!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Victor.VR
- Teh STIG
- Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)
EP6-le are distributia pe lant 
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Chevrolet Nubira CDX, 2005