regali scrie:Salutare,

risc sa-mi fac multi "prieteni" sau.. poate ma insel eu.
Domnilor, situatia sta cam in felul urmator, in urmatoarea saptmana trebuie sa iau o decizie capitala.
Citroen C4 coupe sau Opel Astra G(sau H).
Va rog frumos daca va puteti face cateva minute pentru mine, sa-mi explicati de ce C4 este mai bun , de ce ar trebuii sa cumpar C4 si nu o nemteasca. Vreau sa primesc sfaturi de la propietari, nu de la fel si fel de prieteni care habar nu au despre Citroen.
Astra G nu e comparabila cu C4. Din punct de vedere al generatiei, astra H si golf V sunt fratii nemti ai lui C4.
Deci daca ai lua un Astra G in loc de C4 ai fi usor nebun

.
regali scrie:
Eu inclin spre citroen , pentru ca imi place foarte mult masina, e...dragoste la prima vedere. Doar ca puneti-va in locul meu, inconjurati de 10+ persoane pe care le tot intrebi.. bai C4 sau Opel si toti zic: Opel!
Tu o vei conduce, nu ei. Deci relevant e ce-ti place tie, nu ceea ce cred ei ca stiu.
regali scrie:
Si acum sa va zic si explicatia lor: Revizia este scumpa + ca isi pierde din valoare masina.
Cand mi-am luat masina am intalnit acelasi argument. L-am demontat in ~10 minute dupa ce am cautat preturi la repere identice pentru golf 5 si c4. Variatiile de pret sunt minime, iar preturile overall sunt cat se poate de decente la piesele uzuale (filtre, ulei, capete de bara, bielete si alte minuni pe care le-ai putea schimba in decursul a 3-5 ani).
Cauciucurile sunt aceleasi (205/55/16, o dimensiune perfect comuna ptr masini de clasa medie), o revizie cu filtre (ulei, combustibil, aer, habitaclu) + ulei e ~450RON (mai scump la diesel din cauza filtrului de motorina), RCA-ul e perfect normal, CASCO e mai ieftin, ptr ca masina e mai ieftina din start (vs. o nemteasca dotata la fel).
Devalorizarea accentuata la citroen e adevarata raportat la masinile nemtesti (la noi cel putin), dar nu are neaparat o cauza obiectiva. Dar asta e un
avantaj daca iei masina sh, pentru ca la un citroen primesti more stuff la aceiasi bani, sau la fel de mult stuff, dar mai ieftin.
regali scrie:
De pierdut din valoare nu dau 2 bani.. pentru ca nu o iau sa o vand, cum sta treaba cu fiabilitatea si cu reviziile spre comparatie de opel, nu de masinile nemtesti in general, pentru ca eu vreau sa compar fix modelel astea 2 de masini.
Am la alegere dintre un opel astra g 84.000 km (1.4) sau c4(1.3) - benzina.
Din cate observati desi primesc multe sfaturi sa renunt la c4, nu ma las

pentru ca imi place dar........mai am nevoie de putina munca de convingere.
Va multumesc anticipat.
Ti-am spus deja ce cred despre astra G - nu are legatura cu un C4. Un astra H e comparabil, insa la aceiasi bani gasesti un C4 mult mai bine dotat.
Dpdv al fiabilitatii, dupa un an jumate si ~33.000km, nu ma plang de citroen-ul meu. Singura chestie non-consumabila care s-a defectat e EGR-ul, dar asta e o boala comuna la orice diesel omorat in oras, nu la citroen in particular.
Poti arunca un ochi
aici pentru povestea deciziei mele referitoare la un C4 (cred ca te vei regasi partial

). Iar
aici pentru jurnalul de bord (contine si frustrarile mele recente legate de EGR

).