Buna!
Am un citroen c4, 1.6 hdi varianta de 90 cai putere. Acum 2000 km am facut schimbul de ulei(Liqui Moly) + filtre (Mann). Am introdus in motor 3.8 l iar azi am constatat ca am depasit nivelul maxim peste joja cu 2 cm. In general schimbul de ulei il fac intre 12000 si 15000 desi uleiul e long life si se recomanda schimbul la 20000, pana in prezent mai completam cu aprox 150-200 ml de la un schimb la altul. Dar azi am verificat in 4 parcari diferite si am nivelul de ulei mai mare decat atunci cand am facut schimbul. Nivelul lichidului de racire e neschimbat si uleiul nu prezinta "spumare". Mecanicul spune ca e posibil sa ajunga motorina in ulei..... dar uleiul nu are miros de motorina si nu apare deloc fum in urma mea.....
Ce poate sa fie???
Nivel ulei prea mare
-
Cosmin p
- Marca si model masina: Citroen c4, 1.6 hdi
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
Re: Nivel ulei prea mare
nu s-a scurs tot uleiul la schimb ? eu tot timpul am pus tot bidonul de 4l si n-a trecut niciodata de maxim.
uleiul l-ai verificat imediat dupa oprire sau l-ai lasat cateva ore ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
uleiul l-ai verificat imediat dupa oprire sau l-ai lasat cateva ore ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Noobz
- Marca si model masina: Citroen c4 2.0HDI VTS
2cm pe joja reprezinta peste 1L de ulei! Nu e deloc ok pentru motor sa iti lucreze vibrochenu in ulei. Daca ai avea motorina in ulei ti-ai da seama la rece, uleiul ar fii ff subtire. Daca ai avea apa in ulei ti-ai da seama instant intrucat in loc de ulei ai avea " cafea cu lapte" un ulei maroniu deschis.
Eu cred ca a fost eroare la schimbul de ulei. Am vazut personal mecanic care mi-a pus 6L in loc de 5.5 si mi-a zis " nu mai ai?" Zic ce sa mai am Boss ca ti-am dat 6L si trebe 5.5 " nu ca inca nu ii la nivel si am pus 6" si dupa 2 minute .. normal ca era peste...
Eu cred ca a fost eroare la schimbul de ulei. Am vazut personal mecanic care mi-a pus 6L in loc de 5.5 si mi-a zis " nu mai ai?" Zic ce sa mai am Boss ca ti-am dat 6L si trebe 5.5 " nu ca inca nu ii la nivel si am pus 6" si dupa 2 minute .. normal ca era peste...
-
robitza21
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
- Numar Inmatriculare: B-111-RFM
Eu apreciez faptul ca ii raspundeti dar baiatu' e de mult plecat!
A aruncat o intrebare la misto si poate deja a rezolvat problema.
A aruncat o intrebare la misto si poate deja a rezolvat problema.