"Pacate" in ale condusului

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Sindromul NFSHP !

Mesaj de Mr_kokaa »

Sindromul HFSHP e atunci cind te apuca.

Pe mina ma apuca pe A2. Sigur vi s-a intmplat sa va dea flashuri vreo fufa cu Megane sau o Toyota. La asta mai scap. Mai trec cu vederea. Ma retrag pe banda 1 chiar daca sint nevoit sa intru intre tiruri si camioane.

Problema cu sindromul HFSHP apare cind vine vreun bavarez sau vreun "jipan" si de la 500m baga flashuri sa i se elibereze banda. Mi se intampla tocmai atunci cind merg linistit cu 2900 ture si 96km/h sau cu robotelul setat pe 131km/h exact pe unde nu am chef sa merg pe banda 1 din cauza "plombelor". Genul asta de soferi i-ar numi Mituc: "manelisti" ;si intr-o mare masura are dreptate.

Joi am patit-o pe A2, pe sectorul de drum Dragalina-Fetesti. Am primit la greu blitzuri de la un Range Rover si mi s-a activat sindromul. I-am cedat frumos banda si apoi l-am luat la HFSHP. Mi-a luat cativa km sa-l ajung si m-am postat in fundul lui cu aceleasi gesturi. Dupa cateva sute de metrii am aprins si am lasat faza mare . rezultat ZERO. A urmat apoi semnal dreapta si banda1. "Manelistu" era si el blocat in spatele unui bavarez argintiu si erau ca fratii : cardasie pe banda 2. I-am depasit pe banda 1. Aveam pe la 170km/h. Si pin la Fetesti i-am tinut in spate cu stopurile de ceata aprinse intermitent in codul morse : "****". Mentionez ca nu m-am bagat in fata lor sa franez sau sa fac alte prostii ba din contra m-am distantat. Roverul pina la Fetesti nu m-a prins: de el avea diesel si 500kg peste mine. Bavarezul a stat cuminte mai apoi in urma Rover-ului.

Poate intr-un viitor apropiat or sa aibe mai mult respect SI pentru "frantuzoaicele" noastre , nu numai pentru masinile germane. La urma urmei gandesc ca: e un rahat de Citroen. Rau imi pare dupa un 2.0 sau un THP dar poate si al meu 1.4 sa-i alerge.

Sigur NFSHP e un "pacat in ale condusului" si sigur nu are leac desi UC incearca sa-l dezactiveze.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: "Pacate" in ale condusului

Mesaj de vlad »

lamureste-ma si pe mine cu niste detalii. Cine e UC si ce inseamna HFSHP ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

NFSHP = Need for Speed Hot Pursuit
UC = Unitatea Centrala (computer de bord)
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

copilarii ca sa nu le zic altfel...
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Koka, nu crezi ca ii pierzi energia si nervii aiurea?
Da-i in chizda mamelor lor de mitocani, riscul sa faca candva accident e mare si cel mai bine e sa nu fi prin preajmna atunci.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
baty_san

Mesaj de baty_san »

cineva zice..."da-l ma in ...." si du-te....
dar auzi o voce care zice altceva si e greu sa rezisti.... :twisted: :twisted: :twisted:
Don't steal...goverment hates competition!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pe de alta parte daca banda 1 e libera si poti intra acolo... lasa-i draq' sa se duca. Merg pe benzina lor, pneurile lor, becurile lor, iar daca e sa sara in gard sar cu masina lor. Si daca e sa mearga peste limita legala merg tot pe barba lor, nu esti tu politist rutier aflat in exercitiul functiunii ca sa faci pe justitiarul.
Apoi, daca nu-l lasi sa treaca e posibil sa se enerveze, tu esti deja aprins, si mai faceti vreo minune la 150Kmph, pentru ca evident manelistul manelist fiind nu se va putea abtine sa nu mearga manelistic si amenintator la 50cm in spatele tau, fie ca ai 30Kmph sau 230.
Deci acel NFSHP cum il numesti tu e intr-adevar un pacat, si anume unul generator de nervi si disconfort la drumuri lungi, si potential generator de evenimente neplacute.

Este nasol faptul ca pe A2 spuneti ca sint plombe incit e disconfortabil sa mergi pe banda 1 mult timp, aici ar trebui mers in fata administratiei autostrazilor si dat flashuri si claxoane acolo.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Are dreptate Mr_kokaa cu nesimtiti care dau flash-uri si sunt de acord cu faze gen lasa-i sa se duca..dar numai sa depaseasca prin dreapta...daca tot incalca regimul de viteza, folosesc incorect luminile de drum, sa incerce si depasiri "mai cu adrenalina" prin dreapta.
*
Veneam tot pe A2 duminica...mergeam cu viteza variind intre 130 si 170 la ora.
De obicei ma dau la o parte daca vad ca sa apropie cineva FARA flash-uri si evident daca banda 1 e libera pe o distanta de 7-800 m. Daca vad flash, imi continui deplasarea pe banda 2 ca si cum nu am observat nimic.
*
Era un bulangiu cu o Astra naspa ceva, cu familie,cu copil;
Eu circulam cu 150 km/h si el tot flash-uri, flash-uri, apoi claxoane. mai acceleram un pic, apoi il asteptam mai incol si tot asa... el iar flash-uri, iar claxoane...
Intr-un final, se da pe banda 1 sa ma faca, numai ca ghinion, pe acolo circulau vehicule lente. Si in plus am accelerat cat am putut asa la liniutza, el a ramas in spate destul de mult, ca n-avea loc de altii apoi a revenit in spatele meu, am schimbat banda ca era liber si l-am lasat sa se duca.
*
Deci, la imbecili cu flash-uri de la 500 m tre sa le faci zile fripte, dar cumpatat... ca riscul si potentialele urmari sunt cam mari..
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

eu zic sa ii lasi sa treaca, daca ai cum sa te dai pe banda 1 (sau macar sa faci un "loop", adica sa te dai, si dupa ce trece el sa revii pe banda a 2a, in cazul in care pe banda intai, la niste sute de metri in fata, circula un vehicul lent) si gata ...

sper ca stii ca legislatia permite deplasarea pe banda a 2a NUMAI cand se efectueaza o depasire
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

da, desigur ..daca ai loc sa te dai, te dai ...dar daca vede ala din spate ca e full de camioane, masini lente, etc pe banda 1 si n-ai loc ...si tot insista cu flash-uri..ma scuzi, dar e chiar nesimtire.. :|

ma rog, tre sa ai mai multa minte ca ei..si sa nu alimentezi frustrari la volan..;)
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

exact. eu sincer sa fiu, in afara de o data cand unu' cu un CLK mi-a sarit efectiv in fata dintr-o coloana, directia carol daviila, pe la cotroeni, neasigurandu-se, nici claxoane n-am mai dat. de injurat, nici macar p-ala nu l-am injurat, in mare parte pentru ca mi-a facut semn cum ca-si cere scuze, era un om de o varsta, si nici nu parea cocalar. "dreptatea" la volan, exceptand cazurile in care te lupti cu militia prin judecatorie, nu prea e nicio bucurie. de ce sa risti un accident doar pentru ca tu ai dreptate si ala e manelist cu benveu pa bulgaria?

ii "miros" p-aia care vor taia calea, ii las, ma dau si din calea disperatilor care alearga mult mai mai tare decat permite legea. sa fie sanatosi, si eu credeam intr-o reeducare prin sublinierea contraexemplelor si incercarea de'a explica FRUMOS celor ce gresesc, dar nu te poti intelege cu astfel de oameni pentru ca, din pacate, numai pe propria piele pot invata. si asta e foarte trist. degeaba vad la tv un accident oribil cu o duzina de morti, pentru ca zic "da ma, da' ala a fost prost ca a ezitat in depasire, eu ii dadeam blana". Eu sincer as pune un test de inteligenta (calculata obiectiv, un fel de IQ) inainte de permiterea inceperii scolii de sofat. pur si simplu, daca nu te duce capul, unele lucruri n-ar trebui sa-ti fie permise.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

ieri am spus jumatate din repertoriul injuraturilor... tocmai unui posesor de C4...nu stiu exact nr , dar e cu PH xx DIM...un coupe alb , al carui posesor e un soarece de max 21-22 de ani...culmea e ca odata i`am inmanat si o carte de vizita cu clubc4
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Dar ce s-a intamplat??? :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

pai... banuiesc ca toata lumea cunoaste Podul de la Gara de Sud din Ploiesti... cand vii dinspre Barcanesti in Ploiesti , treci un pod pana la intrarea in Ploiesti la Hipodrom si apoi mai e inca unul care are si o curba destul de stransa... cand vii dinspre Hipodrom , pe pod , daca vrei sa mergi inainte , mergi pe banda 1 , iar daca vrei sa o iei pe Bulevard trebuie sa mergi pe banda 2 ca sa faci stanga...eu mergand pe banda 2 , exact in curba , a venit "distrusul" din celalalt sens cu viteza de a pierdut traiectoria intrand pur si simplu peste mine.... avea linia dubla continua mai aproape de rotile din dreapta decat de cele din stanga...deci aproape iesise cu totul de pe banda lui...mentionez ca nu a facut triplare , in ideea de a depasi , ci pur si simplu a intrat extrem de tare in curba aia si nu a mai putut sa o tina... am luat instant dreapta de volan , m`am uitat instantaneu in dreapta sa vad daca ma urc eu pe careva si am trecut...
nr , fiindu`mi cunoscut , m`am uitat in oglinda sa vad daca are sticker pe spate :mrgreen: mai bine ca nu avea :twisted: :twisted:
apropos , cand m`am uitat in dreapta sa vad daca am unde sa feresc , am vazut`o pe monica pe scaun adunata ca un melc :mrgreen:

in final s`a terminat cu bine... dar daca ma atingea cat de putin , jur ca eu sunam la salvare si`l dadea cu botu` de capota pana ajungea Politia sau Salvarea :oops: :oops: :oops:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

alex, daca nu aveai unde sa tragi de volan, nu prea mai cred ca mai apucai sa il dai cu botul de capota... :(
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”