Ce nu va place la masina voastra?

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Ce nu va place la masina voastra?

Mesaj de Mihay »

si eu ma bucur ca nu e, si ca merge mai greu ca la o masina mai sportiva nu ca la Collin McRae pe calculator :twisted:
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

eu nu ma bucur...sa vezi cum e sa iei un viraj cu servo full in oras...gen punto cu servo city...mori... e pt lenesi....personal m-am obisnuit sa merg cu "degetu" pe volan...poate fi considerat un minus, dar trece :oops:
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

florinc4 scrie:daca nu ma insel asa e si la logan...hidraulica...adica cum zic unii nu e servo full...servo full e cea eletrica gen de pe pe passat fabia, etc....si din ce zici tu, asa se explica, daca am inteles bine...mi-a mai explicat cineva si concluzia e aceiasi...nu e full servo :oops:
Florine aici ai dat cu batu' in balta. Cum adica servo full ?! Am un coleg ce si-a luat un Passat din 2007. E acelasi sistem: motor electric actioneaza o pompa hidraulica ce baga ulei sub presiune in caseta de directie. Ce difera e efortul depus de tine la volan. Deci nu exista servo full, semi servo sau mai stiu si eu ce, doar diferite sisteme de actionare a pompei. La unele sint actionate de electromotr, la altele de motorul masinii si posibil (inca nu am apucat sa studiez) la masinile mici sa fie doar motor electric fara partea hidraulica, dar nu stiu de ce dar am dubii ca exista asa ceva.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

servo full :oops: ...eu asa ii zic (na deprinderi din copilarie)...deci greseala mea...
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
navzar_x
Numar Inmatriculare: B-XX-DBR

Mesaj de navzar_x »

sincer si mie mi s-a parut ca trebuie sa trag cam tare de volan cand am condus-o prima data (drive test) dar inainte conduceam un megane ... unde directia are cu totul alt sistem ... volanul e margea la viteze mici iar apoi gardual cu cresterea vitezei se intareste ... acum m-am obisnuit cu directia mea si nu mai am probleme ....
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz :)
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

din cate stiu eu, exista 2 servo... si anume directie asistata, acest servo care te ajuta sa invarti volanul DAR simti toate denivelarile in volan, (adica atunci cand doresti sa urci bordura, si urci ca o blonda atunci i-ti smuceste volanul)...

si mai exista un servo... care hai sa ii zicem full servo, care si atunci cand stai pe loc, invarti volanul la max, (spre stanga de ex), si revine singur la directia inainte (tu incontinuare stai pe loc). Acest servo se gaseste pe CX, XM si sa ma corectati dar cred ca si pe Xantia.

La acest tip de servo MARELE avantaj este ca NU SIMTI DENIVELARILE in volan, poti urca bordura ca blonda, volanul nu-ti este smucit din mana...

... zic bine? (sunt fost proprietar CX, si plang dupa acel servo :((( )
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

si o alta diferenta intre cele 2 servo directii este ca la "full servo" cu cat rulezi mai repede cu atat este mai greu sa invarti volanul (prin acest mai greu ma refer la valori minime, dar le simti),

si o alta chestie. (tot acest full servo). Cand rulezi cu 20 km pe ora, si invarti volanul cu 15 grade, atunci si roata schimba directia tot cu 15 grade, pe cand daca rulezi cu 150 km pe ora, si invarti volanul cu 15 grade, roata schimba directia doar 5 grade.

Dan pasare: Nu inteleg de ce nu iti editezi postul anterior in loc sa postezi succesiv la interval de cateva minute ????? Ai optiunea ''modifica'' !
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

servodirectia poate fi:

hidraulica, pompa care da presiunea fiind angrenata de motorul masinii
electrohidraulica (sau "semielectrica"), TOT HIDRAULIC, insa presiunea e generata de un motor separat, independent de motorul masinii.
electrica, cu senzori care citesc viteza si cat se invarte volanu', aceste date fiind transmise spre un motoras care actioneaza direct asupra componentelor directiei
DIRAVI, cu un sistem separat hidraulic de se ocupa cu revenirea volanului in aceeasi pozitie.

C4 utilizeaza al doilea sistem. intr'adevar, comparativ cu alte masini care au acelasi sistem, directia e mai greoaie, la manevre pe loc, insa tot se poate invarti volanul cu podul palmei, si oricum asta e un pret mic de platit pentru precizia oferita, si pentru feedback, neegalate in clasa, imo.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Ce legatura au ultimile posturi cu titlul topicului :''Ce nu va place la masina voastra?'' ???????
:evil: :evil: :evil:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
longo

Mesaj de longo »

"Legat de faruri, nu cred ca proiectantii sint de vina ca tu nu ai reusit sa iti schimbi becul. Sint multi altii care au reusit. Daca asta e un motiv sa alegem masinile ..."

Nu e chiar asa. Legea zice sa ai becuri cu tine, si sa le schimbi pe marginea drumului. In primavara, daca nu schimbam becul la Ford pe marginea drumului, imi lua talonul. A stat politistul langa mine(la Barlad), pana am facut-o. Deci trebuie s-o faca oricine. Faptul ca altii n-au scapat becul inseamna ca sunt foarte indemanatici...
Nu am nimic impotriva masinii. Am postat ce nu-mi place. Sunt inginer, chiar mecanic, asa ca nu sunt extaziat de un lucru doar daca e al meu. Asa suntem noi formati, mai critici, mai Gigi Contra... Iar faptul ca distanta de la masca la locas e foarte mare, incat poti cu greu sa tii becul cu varful degetelor e clar un minus de gandire la proiectare. Plus ca locul e asa de larg incat becul s-a dus in cel mai innaccesibil loc, bineinteles conform legilor lui Murphy. Concluzie... Mergeti la service pentru schimbat becul... daca nu va ia nenea talonul pe drum... Nu mai vorbesc ca am tras de mufa cum tragea Nicu Vlad de haltere, dar fara succes. A trebuit sa scot agrafa. Atentie, ca daca va scapa si aia inauntru, cred ca trebuie sa luati alt far...

In ceea ce priveste directia, lucrand atatia ani in proiectare, si cu capitalisti, am vazut ca incearca sa reduca cat mai mult costurile de proiectare, incercare, etc.. Cred ca nu au vrut sa faca directia mai grea pentru precizie, ci pur si simplu este cea de la o clasa inferioara cu cauciucuri mai inguste. Este a cincea mea masina cu servo si de departe trebuie tras cel mai tare de volan.
Altfel trebuie sa laud confortul la condus(odata ce ai iesit afara din oras). Mi se pare totusi ca semnalizatorul de directie e cam ciudat. Poate un pic cam departe?
Imi plac scaunele si mai ales suspensia pe asfalt.
Mai raspund cuiva ca intr-adevar nu vad bine in oglinda din dreapta asa ca o sa-mi cumpar un ochi de broasca sa-l lipesc in coltul oglinzii.
Mai ramane problema ambreiajului de care o sa va scriu cand o rezolv.
Repet, nu injur masina, ci doar am o privire critica, asa cum o am si asupra copilului meu...
Am cateva lucreuri critice si fata de B180(cealalta masina), dar sunt doar vreo doua, si nu ma sfiesc sa le recunosc daca cineva ma intreaba...
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Pai ai putea sa faci 2 topicuri de prezentare, unul cu C4 si unul cu B-ul! ;)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
IceRidder
Uichi Sec
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR

Mesaj de IceRidder »

la partea cu schimbatul becului nu stam cel mai rau ... exista intotdeauna contraexemplul Renault Megane 2 unde trebuie sa dai roata jos iar in carte iti recomanda sa mergi la service :
http://www.youtube.com/watch?v=nXCZ2v-nIF4" onclick="window.open(this.href);return false;
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

longo scrie:Salut!
Am cumparat masina, facand, sa zic eu, o afacere C4SX 1.6 16v 21000km-5500Euro
Ce nu-mi place:
1. Consum supertare in oras(comparat cu Megane acelasi motor)
2. Ambreiaj defect? Nu cred ca e defect, uneori merge bine. Poate elementele elastice cupkleaza in trepte? Ma scoate din minti
3. Geamul din stanga trozneste de te sperie de-ti cad chilotii cand vrei sa-l inchizi.
4. Suspensia spate topaie pe macadam. Nici o legatura cu WRC.
5. Ori e masina grea, ori cutia de viteze prost facuta
6. Afisajul central-radio e foarte ieftin cu caractere ca la calculatorul de 5 lei.
7. Sunet radio de telefon.
8. Faruri de rahat. Am vrut sa schimb un bec, mi-a cazut inauntru. Sa-i fie de cap, e pe undeva sub far. Numai francezii puteau sa lase un spatiu asa mare intre masca si far ca sa-ti intre becul inauntru si sa nu mai poti sa-l recuperezi.
9. Oglinzi care sunt puse la jumatatea portierei ca la Matiz. Vezi cam putin in cea din dreapta
10. Directie grea(cauciucuri cam late si mecanica de la cele subtiri?)
Daca imi permiti...
1) Asa e, consumul pt 1.6i e cam maricel.
2) Nu stiu ce sa iti zic aici, poate are probleme
3) Idem, du-te in service si reclama zgomotul
4) E masina de sosea, nu de macadam. poate cu o suspensie independenta spate topaia mai putin.
5) De ce zici asta? Masina are performante foarte bune dinamice pentru clasa ei de greutate si motorizare.
6) Te referi poate la cel mai slab display, C4 mai are si display cu afisaj matricial si cu display mare color. Megane 3, adica masina din 2008, are in versiunea normala de echipare un display foarte asemanator cu cel de pe C4, doar ca are alte culori (alb pe negru)
7) Asa e, RD4 nu are o receptie radio grozava, dar cei care au fost in afara cu ea spuneam ca acolo se prinde muult mai bine, deci probabil e si problema statiilor noastre de emisie slabe ale posturilor radio.
8 ) Sa schimbi un bec e mai dificil primele 2-3 dati, dar cum inveti se face f rapid. La Megane 2 e criminal :D
9) Oglinzile au un design superb, sunt ceva mai mici insa, ai dreptate.
10) Directia e influentate si de presiunea in pneuri, deci vezi pe fata daca ai presiunea normala (eu o tin chiar la 2.8 sau 2.9 atm) In rest directia e mai grea decat la una supra-astitata, dar asta e un avantaj in precizie, nu un dezavantaj. E un pic mai incomoda la viteze mici in oras, ce-i drept.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
longo

Mesaj de longo »

1) Asa e, consumul pt 1.6i e cam maricel.-OK, nu moare nimeni din 2l in plus
2) Nu stiu ce sa iti zic aici, poate are probleme- Am facut programare la ATS-e posibil ca fostul proprietar sa nu fi observat apare dupa 300km.

4) E masina de sosea, nu de macadam. poate cu o suspensie independenta spate topaia mai putin. DA, dar reclama e cu WRC-Nu e frumos din partea Citroen
5) De ce zici asta? Masina are performante foarte bune dinamice pentru clasa ei de greutate si motorizare.- Mi se pare mai lenta, si cu cuplu mic la turatii joase. As fi preferat un motor mai uniform in cuplu.
6) Te referi poate la cel mai slab display, C4 mai are si display cu afisaj matricial si cu display mare color. Megane 3, adica masina din 2008, are in versiunea normala de echipare un display foarte asemanator cu cel de pe C4, doar ca are alte culori (alb pe negru) DA ma refer la cel normal de pe SX. Ciudat ca la atatea gadgeturi s-au scumpit la 3-4 Euro un amarat de afisaj
7) Asa e, RD4 nu are o receptie radio grozava, dar cei care au fost in afara cu ea spuneam ca acolo se prinde muult mai bine, deci probabil e si problema statiilor noastre de emisie slabe ale posturilor radio. Nu cred ca radioul e de vina cat difuzoarele(nu tu bas, nu tu inalte(chiar cu loudness on) Se poate ca in strainatate sa fie posturi care sa ccentueze frecventele si sa para mai bun, dar posturile noastre sunt destul de bune(am radiouri si pe K si pe B180))
8 ) Sa schimbi un bec e mai dificil primele 2-3 dati, dar cum inveti se face f rapid. La Megane 2 e criminal Eu sunt suparat ca mi-a ramas becul inauntru, nu ca e greu(nu s-au gandit ca poate un prost il scapa). La B180 trebuie sa scot vasul cu lichid parbriz(totusi foarte simplu, prin tragere).
9) Oglinzile au un design superb, sunt ceva mai mici insa, ai dreptate. O s-o rezolv cu un ochide broasca
10) Directia e influentate si de presiunea in pneuri, deci vezi pe fata daca ai presiunea normala (eu o tin chiar la 2.8 sau 2.9 atm) In rest directia e mai grea decat la una supra-astitata, dar asta e un avantaj in precizie, nu un dezavantaj. E un pic mai incomoda la viteze mici in oras, ce-i drept. M-am gandit si eu la presiune, e adevarat ca am cauciucuri de 205 care sunt un pic mai late
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

5. Pentru o senzatie putin diferita la turatii joase incearca un filtru de aer KN si eventual o resoftare. Plus o benzina buna, la mine chiar se simt diferente cu Alto101, numai din asta bag.
6. Asa e, puteau sa scoata de tot acel display simplu, economie inutila zic eu.
7. Vezi ca ai setari pt bass, treble, etc. Ai pus Loudness pe ON ?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”