Ce nu va place la masina voastra?

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
longo

Re: Ce nu va place la masina voastra?

Mesaj de longo »

Salut
Inca o data, poate sa aiba si 14 CP, conteaza cum se comporta masina ca ansamblu. Timpul in care ajunge la 100km/h are mai putina importanta. Motorul poate sa aiba 150CP, daca are o cutie de viteze neadaptata(adica de la o masina mai usoara, (stie cineva daca e aceiasi de pe 307, cumva?(caut o cauza), ansamblul se comporta sub asteptari. Cred ca aici trebuiau modificate rapoartele la treaptele I si II, si nu ma mai plangeam de consum in oras si plecare de pe loc lenta.
Am fost deja mustrat ca am spus ca micul meu K se comporta mai bine in oras. Asa e, desi are 60CP. Cat priveste motorul C4 n-are nimic sa-l duca inaintea lui megane I din 2001. C4 nu are chiar 110 cp (am impartit 80/745 si da vreo 107), poate ca e mai fiabil, dar eu cu mg am mers 150000 doar cu pompa de apa dusa(cred ca de la montarea curelei distributie). Deci motorul de 1,6 e cel mult normal pentru 2007- anul masinii. Cutia o consider neadaptata pentru mersul in oras(cel putin traficul din Bucuresti) Probabil la Viena sau Paris unde majoritatea merge cu mijloace publice, mai putin Vineri, Sat, Sun nu conteaza asa mult, dar pentru mine 5 lei pe zi conteaza. Chiar m-am uitat ieri pe internet dupa Lpg.
Sa nu sariti pe mine, topicul este ce nu-mi place la masina. Altfel e masina mea, deci am cumparat-o. O data ca pretul la 20000 a fost egal cu al unui Aveo(oare de ce?), si a doua ca sunt un mare admirator al lui Citroen(desi acum nu merita). Pentru mine DS(am ceva varsta) sunt si vor fi masinile adevarate cu 20 de ani inaintea timpului.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Iar au luat-o discutiile razna...titlul este "Ce nu va place la masina voastra" nu tot felul de comparatii cu alte masini si alte motoare!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

ma deranjeaza ca a inceput in portbagaj, placa aceea sa nu mai stea fixa si sa o aud la fiecare denivelare cum se misca.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Omul zice ce nu-i place, si argumenteaza exemplificind cu ce-i place... nu cred ca e chiar asa off-topic.

Mie nu-mi place cursa lunga a schimbatorului, care nu e nici prea "fluida". Ca sa compar, am avut Focus si cutia avea cursa mult mai scurta (nu era nici ala ceva de vis...)
Si am mai spus undeva, mi se pare cam grea (desi prin comparatie cu altele cifrele de catalog zic ca e similara).
Usile, cel putin la coupe, nu se inchid cu un sunet prea placut, dar macar astea au 5 metri si 300 de kile... ;).
Bricheta e pusa ca pixu', daca pui un antiradar sau un ceva in ea, te incurci rau cu firul.
Apropos de radar, eu nu am putut sa folosesc, se pare ca din cauza parbrizului atermic sau cam asa ceva, treceam pe linga masina de radar si nici macar nu clipea vreun led. Voi?
C4
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sunt discutii fff offtopic, comparatiile cu Logan, cu VW, cu TSI, cu alte consumuri cu etc etc. In rest..sunt de acord cu tine
Si aici fac referire la prietenul nostru Deese, care din cand in cand incepe iar cu offtopic in stilul caracteristic, de trebuie toata lumea sa mute posturi nopti intregi!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
longo

Mesaj de longo »

Bine, nu mai compar cu masinile care le am. Dar cred ca atunci cand zici de consum mare trebuie sa compari cu ceva similar(mg).Sau comportare in oras. Altfel melcul poa' sa zica ca-i big runner si mananca si putin....
Update: Am reusit sa recuperez becul din far cu o scula speciala din trusa mea electronica(un fel de antena telescopica cu un magnet puternic si articulatie in varf). Deci de o obsesie am scapat.
Daca aveti vreodata nevoie sa va recuperati agrafa...
Azi mi s-a parut mult mai agila(sa fie totusi ambreiajul, care-mi dadea impresia de bivol?).
In schimb consumul 14l/100 in 10 km Dna Ghica-Marriott.
Apropo de parbriz atermic -Merge GPS? N-am incercat. La Mg nu mergea(Garmin emap). Trebuia fixat pe lateral.
mootoo
Marca si model masina: şe şinşi
Numar Inmatriculare: numar di numar

Mesaj de mootoo »

cu liniuta de la capat:
- scartaie franele
- geamurile din fata paraie dupa ce le ridic la maxim
- se rupe masina in 2 cand iau o mica gropita
- stalpii prea grosi, probleme cu vizibilitatea
- idem cu montantii, in special in partea stg
- cursa prea lunga a schimbatorului de viteze
- zgomotul prea mare la inchiderea portbagajului
- zgomot destul de enervant atunci cand rulez cu peste 90 de km/h si cu geamul de la sofer deschis in totalitate. se aude un dum-dum-dum-dum cu frecventa de 5-10 "dumuri" pe secunda. btw, stie cineva cum se poate elimina zgomotul asta?
- ventilatorul din habitaclu zgomotos la viteza I
ar mai fi cateva dar nu-mi mai vin acum in minte :-k ](*,) :angryfire:
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

mootoo scrie:
- zgomot destul de enervant atunci cand rulez cu peste 90 de km/h si cu geamul de la sofer deschis in totalitate. se aude un dum-dum-dum-dum cu frecventa de 5-10 "dumuri" pe secunda. btw, stie cineva cum se poate elimina zgomotul asta?
:
Da. Iti cumperi un set de paravanturi.
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

catalin4u24 scrie:
mootoo scrie:
:
Da. Iti cumperi un set de paravanturi.
mie zgomotul asta mi se pare super tare...te simti ca-n avion..eu tin geamul intredeschis pe autostrada la 170-180 la ora si-mi da senzatia ca sunt in racheta sau in avion... ;)
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Pai si tie iti trebuie un set.
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

:lol:
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

mootoo scrie: - zgomot destul de enervant atunci cand rulez cu peste 90 de km/h si cu geamul de la sofer deschis in totalitate. se aude un dum-dum-dum-dum cu frecventa de 5-10 "dumuri" pe secunda. btw, stie cineva cum se poate elimina zgomotul asta?
inchizi geamurile si dai drumul la a/c :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ciucu3
Numar Inmatriculare: B 78 YSU
1,6 i , 110cp, 5 usi

Mesaj de ciucu3 »

mootoo scrie:
cu liniuta de la capat:
- scartaie franele
- geamurile din fata paraie dupa ce le ridic la maxim
- se rupe masina in 2 cand iau o mica gropita
- stalpii prea grosi, probleme cu vizibilitatea
- idem cu montantii, in special in partea stg
- cursa prea lunga a schimbatorului de viteze
- zgomotul prea mare la inchiderea portbagajului
- ventilatorul din habitaclu zgomotos la viteza I
ar mai fi cateva dar nu-mi mai vin acum in minte :-k ](*,) :angryfire:

sa zicem ca o parte din cele expuse de tine s-ar rezolva / remedia ,,,dar primele trei probleme se regasesc si la mine si sunt deranjante rau ...
chiar enervante..... :roll:
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Dar de zgomotul produs cand se incuie usile, ce ziceti ? Parca te impusca...
Asta pot sa zic ca e un mic minus... pe care-l vad acum. Suna ca la masinile mai ieftine, ca la Matiz, Logan, SuperNova...

Banuiesc ca o izolatie mai buna mai rezolva ceva. Sau nu prea ??
Cei care si-au izolat fonic usile ce zic ?
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

suna mai infundat, ca o usa grea =D>
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”