Vaca cu 6 viteze

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Vaca cu 6 viteze

Mesaj de Aiurica »

cine dracu a vazut potcoave la vaca!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

...Si ce vaca! Deocamdata sintem pe drumul cel bun: http://www.zeperfs.com/duel1388-3080.htm" onclick="window.open(this.href);return false; :ya
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

@mituc, vopseste-o in mov bre, si cu prima ocazie cand vin la Iasi, ii aduc cadou si-o talanga de argint.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

aoleo, de ce mai proasta asta noua? daca tot o umplu de safety shit (nu e plina deja?), ca alt motiv pentru cresterea greutatii nu vad, de ce nu-i mai strang nitel si de surubu' de boost? :D
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

pentru ca urmeaza trendul actual, toti fac masini cu mai multi cai, dar care in realitate merg mai rau decat generatia anterioara, tu client ai impresia sa faci un deal, dar constructorii se gandesc la siguranta mai mult si de asta performantele sunt mai slabe.
si mps-ul antefacelift este o masina periculoasa pentru incepatori, daca deschizi gazul pe o curba prea devreme s-ar putea sa it dai seama ca soseaua in lat este mult prea mica...
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc

Mesaj de mituc »

Daca ai "uitat" DSC-ul activat iti da ala peste nas daca apesi animalic in curba. Plus ca ai diferential, te mai scoate si ala daca. Evident, toate astea daca e timp si nu esti deja la 10 metri de stilp cind incep toate sistemele sa clampane prin bord si sa te injure ca le-ai trezit din somn.
Insa ca orice masina puternica, daca o gidili la pedala din dreapta iti gaseste ea cel putin 260 de metode de a-ti da cu airbag-ul peste ochi, eventual sa-ti scoata coloana de directie prin plamini.

Modelul nou are sasiul mai ferm, bate la testele de slalom pina si pe Evo X respectiv STI 2009, si le bate destul de rau (cu vreo 3Mph ceea ce e MULT).
Insa au reprogramat ECU astfel incit presiunea in admisie sa creasca progresiv cind apesi puternic acceleratia. Asta ar trebui sa reduca din torque steer cind accelerezi pe iesirea din viraje (cuplu mai putin la roti -> evident torque steer mai mic sau deloc), sa protejeze turbina si transmisia.

Rezultatul insa e o masina semnificativ mai lenta pe reprize, desi ea teoretic e mai usoara cu vreo 15 kile la acelasi nivel de dotari. Iar timpii pe circuit... uite ca nici aia nu-s constant peste vechiul 3MPS, masina vireaza mai bine insa probabil cind accelereaza oamenii sa plece din virajul luat atit de frumos masina are un delay semnificativ.

Teoretic se rezolva cu o ajustare a ECU si a hartii de presiune in admisie, sau, the hard way, cu un boost controller care sa-i spuna ECU ca are doar 1Bar in admisie si ca mai are pina la 1.07 si ca sa bage mare, iar cind ajunge si el bucuros la 1.07 in admisie sa fie de fapt vreo 1.2 (la 1.2Bar ar trebui ca motorul sa faca vreo 410Nm maxim si vreo 280-285Cp) :)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

In urma discutiilor cu un tuner german (si pentru japoneze tot la nemti tre' sa mergem! :shock: ) Concluziile sint devastator de multumitoare si se vor implementa anul viitor undeva in iunie: +60CP, +70Nm, + curba de putere va ramine sus pina la redline de data asta (6700rpm, stock motorul facind 175CP la 6500rpm dupa ce la 5500 scoate 260). O parte dintre componente le am deja, altele se voi lua de la neamt. Dupa modificare masina va ramine euro4 (posibil 5) si nivelele de zgomot vor ramine de asemenea in aceleasi limite (cel mai probabil fix la fel).

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

hai da toate detaliile nu fii puturos ::P
mituc

Mesaj de mituc »

Pai ideea e cam asa:
- softul va fi facut custom (am si eu niste cerinte, + componentele prezente pe masina nefiind standard se va incerca o optimizare globala);
- turbina stock face 1.07bar maxim (se poate seta sa faca si 1.3 dar ia foc, safe e 1.2 maxim), cu noua turbina (aceeasi, dar la care se va schimba morisca compresorului) se va putea merge in siguranta si la 1.4bar dar se va seta la un maxim de 1.3bar;
- pina la 2700-2800rpm curba de cuplu va fi foarte putin alterata fata de stock (10-15Nm, 20 maxim), urmind ca maximul sa fie impins din soft dupa 3000 (probabil undeva la 3200);
- cuplul maxim va fi de aproximativ 450Nm (e posibil sa urce pina pe la 460-470, dar o sa vedem cum, daca e prea devreme in ture o sa-l tinem jos ca si asa e suficient);
- puterea maxima la volanta va fi de aproximativ 315-320cp insa dupa 5000rpm curba de putere va fi mult mai plata, nu ca un clopot destul de ascutit cum arata stock, asta multumita noii turbine care poate impinge aer fara sa ia foc, a unei componente din evacuare (evacuarea intermediara) si a intercoolerului mai performant;
- nu se va umbla la catalizator, sonde lambda sau alte trasnai. Nu se va umbla la caseta de admisie stock (un CAI ar mai da si ala cel putin 10CP, de obicei 18-20), decit la filtrul stock care va fi inlocuit cu un panel K&N (care da doar 3-5cp peste stock). Date fiind evenimentele meteo destul de violente vara prefer sa continui sa alimentez motorul cu benzina via rezervor, nu cu apa via admisie. Mai mult, dupa modificare voi reface testul de poluare (am de facut ITP-ul in primavara si nu sint motive sa nu-l trec) pentru a ma asigura ca masina e in continuare euro4 (sau, daca manelistii fac si ei legislatia cu cap si masina va fi euro5 o schimb in euro5).

Intre timp eu voi primi din state intercoolerul, filtrul k&n, noua valva de bypass si suportii motor, urmind ca modificarile la evacuare si turbina sa le fac la neamt acasa cind o sa ajung acolo (din cite stiu eu n-o sa vind masina intre timp, deci probabil ca o sa ajung).
Intre timp se vor inlocui placutele de frina (cele actuale cu care a venit masina din fabrica au o uzura de aproximativ 50-60% pe fata si 40-50% pe spate) cu unele mai performante de la AutoEXE (discurile abia daca au o buza de un milimetru, e pacat sa le schimb, is practic noi) iar amortizoarele le voi verifica la urmatoarea revizie (revizia de 60k km, se va intimpla pe la 54k), daca vor face iar figuri nu mai cer schimbarea pe garantie ci direct cu bilstein B6 (B6 nu micsoreaza garda la sol, traim in romania si asta ne zgirie masinile joase pe burta).

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

proiect ambitios si costisitor. sper sa reusesti chiar iti tin pumnii . sotia ce zice? :mrgreen:

PS: Turbina o s-o iei de la nemti ? La ce tuner mergi si cati bani te va costa aprox?
mituc

Mesaj de mituc »

Sotia rinjeste pe dupa colturi prin casa si se ingrijoreaza, ca si mine de altfel, cu cita nesabuinta arunca barba'su banii dupa vaca :oops:
Turbina o iau de la nemti, o dau pe a mea la schimb sau mi-o upgradeaza chiar pe a mea, n-am inteles lucrul asta si nici nu e foarte important pentru ca noua turbina va fi ca si noua, tot K04 dar cu elicea compresorului marita si cu pale duble. Din cite am inteles i se va schimba si carcasa compresorului, raminind din cea originala doar carcasa de pe evacuare si elicea de pe evacuare. Modificarea turbinei se va face de catre KKK si va avea certificat TUV (daca are vreo importanta :) ).

Ca si pret va costa destul de mult, cam cit un set de oz ultraleggera (traiasca SSR!) + un set de pneuri noi michelin PS2 :twisted:
Numele tunerului e quantumautosport (http://www.quantumautosport.de" onclick="window.open(this.href);return false;) si-s specializati pe japoneze (si nemtesti de-ale lor).

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Mult succes, si sper sa nu ai probleme neprevazute!
Softul unde il faci?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

Merci, si eu sper sa nu apara neprevazute, cel putin teoretic nici nu prea ar fi multe posibilitati.
Softul il voi face custom tot la nemtii astia. O sa stau 2 zile pe la ei pentru montaje si soft.

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

mda, asteptam rezultatul final.
succesuri!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc

Mesaj de mituc »

Street Unit blue caps:

Oil cap:

ImagineImagine

Fluid washer cap:

ImagineImagine

Right side of the engine bay - new look :)

Imagine

La capacul de la recipientul cu lichid de spalare a trebuit sa insist serios pina sa intre. Am zis ca mai incerc o singura daca si abandonez, si a intrat. Din cauza asta am stat cu un mic morcov la capacul pentru ulei, imi era sa nu ma trezesc ca scapa ceva pe acolo. Si nu scapa :)

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”