Sunt nou pe acest forum in sensul ca acesta este primul meu topic, dar de citit va citesc de vreo jumatate de an. In primul rand vreau sa va multumesc pt ca exista acest forum si ca ati contribuit indirect si voi la achizitia masinei mele (normal un C4)
De la inceput vreau sa precizez ca aceasta este prima masina proprietate personala. Inca din vara lui 2009 am inceput sa ma interesez in achizitionarea unei masini. Prima data am inceput cu site-urile dealerilor de masini si diferite forum-uri specializate
Inca de la inceput stiam ca vreau o masina noua, hatchback (dar nu din clasa mica), asa ca am inceput cautarile: Fiat Grande Punto, Peugeot 208,308, Suzuki SX4, Toyota Auris, VW Golf, Hyundai I30, Kia Ceed, Renault Megane, Skoda, Opel Astra, Ford Focus, noul Fiesta si normal (dar nu ultimul) Citroen C4.
Toate aceste variante au cazut una cate una pana ce au ramas numai doua: C4 si Ford Focus. Ceea ce nu mi-a placut la Focus a fost plasticul din interiorul masinii (este f mult, tare si da impresia de ieftin) si normal pretul care era mai mare decat la C4 (~1000 - 1500 euro cu dotarile pe care le doream). In schimb la C4 mi-a placut f mult interiotul cu consola centrala digitala, care include acuma si turometrul la modelul facelift , parbrizul care este destul de mare si in special stergatoarele fluture (cred ca este corect) care acopera in totalitate parbrizul.
In final m-am decis asupra modelului C4 Berlina SX 1.6i 122CP
- Pachet Confort(clima bi-zona,geamuri electrice spate, volan imbracat in piele)
- Pachet Siguranta (ESP+ Airbag latral si cortina)
Din partea dealer-ului mi s-a oferit gratis: Kit USB (care este montat in torpedo) si kit bluetooth Parrot.
Masina o am de ~2 luni si pana in momentul de fata sunt foarte multumit de ea. Un singur minus care ar fi este legat de suspensiile spate care mi se par un pic cam prea rigide, dar sa speram ca se mai lasa cu timpul. Ce as mai fi vrut in plus ar fi o cotiera pt sofer si poate senzori de parcare .... dar astea se pot adauga si pe parcurs.
Dupa aproximativ 2500 de km consumul mediu per total este 9.5 (80% s-a mers numai prin oras).
In viitorul apropiat as dori sa achizitionez niste jante aliaj de 16" pt cauciucurile de vara (cele de iarna sa ramana permanent pe jantele de tabla). Orice link, magazin, sugestie este binevenit
Cam atat momentan ... mai revin pe parcurs cu detalii. Va astept cu orice sugestii, intrebari si chiar criticile de rigoare (daca este necesar)