Consum motoare pe benzină

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Re: Consum motoare pe benzină

Mesaj de SAMmy »

Guys, daca prin consum, voi intelegeti ce scrie pe computerul de bord, am un mic anunt... Este complet irelevant... La mine, strict in Bucuresti, fluctueaza intre 13.8 si 9.8, acum fiind undeva pe la 10.3...

Dar repet e complet irelevant, de exemplu, asta vara cand am dat-o in 13.8 era vorba de consum de stat pe loc, nu de consum de mers... <wink>
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Corect Sammy, calculatorul calculeaza totusi consumul la suta de km, unde daca ai o viteza medie de 20km/h ai un consum, iar la 11km/h viteza medie ai alt consum.
Cred ca in oras cel mai bine ar fi sa setam calculatorul sa ne dea consumul in L/h, nu L/100km
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Mesaj de alexc4 »

calculatorul de bord arata un consum mai exact cand faci multi km eu de exemplu am acum 12 in 980 km numai in buc si mie se pare un consum destul de real
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

700 km bucurdistan exclusiv, consum mediu 12,2, viteza medie 17 (parca).
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Urmariti cu atentie urmatorul fenomen... Alimentati, resetati calculatorul, si dupa 1-2km stati la un semafor, veti vedea cum creste consumul la suta vazand cu ochii :) In 40 sec de stat la un semafor, creste cu 0.2 pana la 0.4 ... Deci nimic anormal.
Un consum mediu dat de calculator poti sa zici ca este corect numai dupa cel putin 100-150km. Pana atunci, intervin aceste stationari, calculatorul se mai bazeaza si pe precedentele date, face niste medii, etc.
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

bogdan, cand am luat masina si am vazut 2x la suta am inceput sa imi fac probleme.
ideea este ca eu doar in ultima vreme am inceput sa ma apropii de 500 km in oras cu un plin (nu o las sa scada sub 2 liniute), dar nu am depasit aceasta valoare. facand un calcul aproximativ "la pompa", cred ca imi indica consumul corect
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

E ok... Eu am vazut si consum mediu de 30.0 la a mea, asa ca... si pot s-o dovedesc cu poze (daca imi aduc bine aminte sunt pe aici pe undeva), dar asta se intampla DUPA alimentare, resetare calculator, si in prima ora dupa alimentare, viteza medie a fost de 3 km/h :D
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

N-am inteles de ce astia de la citroen au facut sa nu afiseze mai mult de 30l/100 :) Probabil asta ii va ajuta in viitor sa obtina 6 stele euroncap, pentru ca au si sisteme prin ale caror mesaje (cenzurate) protejeaza soferul de la un infarct intr-o depasire sanatoasa cu consum de 50-60l/100 :ok
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
janusRO

Mesaj de janusRO »

mituc scrie:N-am inteles de ce astia de la citroen au facut sa nu afiseze mai mult de 30l/100 :) Probabil asta ii va ajuta in viitor sa obtina 6 stele euroncap, pentru ca au si sisteme prin ale caror mesaje (cenzurate) protejeaza soferul de la un infarct intr-o depasire sanatoasa cu consum de 50-60l/100 :ok
cat se poate de adevarat :ok
eu mai conduc si un passat 1.9TDI de 136 CP si daca nu plec imediat ce am bagat cheia in contact plec si cu 99% consum afisat de compu' de bord dar scade dramatic imediat ce intra in regim normal de functionare ::P

Este clar ca estimeaza consumul pe baza unor algoritmi si se bazeaza in special pe o perioada recenta fata de momentul actual. Estimarea de distanta pana la urmatoarea alimentare se face de asemenea pe baza unor estimari. Estimarile sunt cu atat mai bune cu cat s-a parcurs o distanta mai lunga, evident.

De ex: te-ai plimbat in extraurban si ai obtinut un consum marfa (creste inima in tine :roll: ) si intri in Bucuresti cu o autonomie impresionanta... dar incepe tzaca-paca intr-un trafic sufocant.. si uite-asa se alege praful de autonomie pe masura ce compu' de bord primeste noi date (si in realitate se va dovedi chiar mai mica pt. ca nu vor mai fi indeplinite conditiile de extraurban de care compu' isi mai aduce aminte inca...

Consumul instantaneu poate fi uneori urias dar va fi compensat ulterior de consum mic in regim de viteza constanta, pante descendente, etc

Viteza medie este afectata mult de stationari (inclusiv cele nenumarate in drum spre un nou semafor :mrgreen: ) nu este o viteza medie calculata numai in timplul in care masina a fost in miscare (sa nu ma atacati.. stiu ca majoritatea cunosc acest fapt :roll: )

Eu zic sa acceptam cu seninatate situatie: nu se poate obtine un consum "ca la carte" in anumite situatii de trafic in acest oras

cine vrea sa vada cifre "ca la carte" sa dea ture duminica si va fi cat se poate de multumit
Drive safe! Just drink after, never before! Imagine Imagine

C4 1.4 16v berlina
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

1300 km bucurdistan exclusiv, 12,2 consum mediu
Imagine

Silviu Mustata

Mesaj de Silviu Mustata »

1700 km, 90% in oras 8,5 l consum mediu afisat de calculator si confirmat de alimentarea saptamanala (de la plin la plin). Mers relativ calm (ca acceleratie, nu ca viteza). Benzina MOL Evo.
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Bai... astia cu motorul asta de 122 m-ati omorit... la mine 9 si ceva e consumul mediu! In oras nu coboara decit foarte rar sub 11...
C4
Silviu Mustata

Mesaj de Silviu Mustata »

Departe de mine aceasta intentie dar asa se comporta. :hi
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

da' mol evo e cu vrep 15 la suta mai scumpa, deci e ca si cum mi-ar lua mie 9.35 litri la suta exclusiv in oras (imi ia 11) ...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

emicald scrie:Bai... astia cu motorul asta de 122 m-ati omorit... la mine 9 si ceva e consumul mediu! In oras nu coboara decit foarte rar sub 11...
Si asa la drum intins cat iti ia? Eu am ramas uimit de C4 By Leob, aceiasi motorizare ca a ta, cat de putin consuma!

Bucuresti - Bran - 8.5l/100km dar mers relativ repede
Bran-Bucuresti - 7.2l/100km mers linistit, cu cateva reprize mai sprintene.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”