"Pacate" in ale condusului
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Re: "Pacate" in ale condusului
depinde...daca tu circuli cu viteza legala pe banda 2, nu ai de ce sa te dai.
Cel ce vine din spate incalca o regula de circulatie, mergand peste viteza legala..
Cel ce vine din spate incalca o regula de circulatie, mergand peste viteza legala..
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Arata-mi in decret unde scrie asta. Spune clar ca nu ai ce cauta pe banda 2 daca banda 1 e libera. Mai departe tine de bunul simt care il avem (sau nu) la volan.
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Nu scrie nicaieri ca trebuie sa te dai la o parte daca ai 130 kmh si esti pe banda 2 si ala vine cu 180.
E vorba si de bunul simt al aluia care ti se pune in fund la 30 de cm de bara ta spate si iti da flashuri.
El incalca teoretic 2 reguli: 1. nu lasa suficienta distanta fata de masina din fata 2. folosirea semnalelor luminoase.
E vorba si de bunul simt al aluia care ti se pune in fund la 30 de cm de bara ta spate si iti da flashuri.
El incalca teoretic 2 reguli: 1. nu lasa suficienta distanta fata de masina din fata 2. folosirea semnalelor luminoase.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Nu ai ce cauta pe banda 2 atata timp cat din spate vine altul mai repede si banda 1 e libera, e problema lui cu ce viteza merge ...tocmai Deese ,tine de bun simt
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Eu nu vorbeam de banda 1 libera, vorbeam de situatia cand nu mergi ca un melc pe banda a 2a si totusi iti vine unul cu 200 kmh care se lipeste in bara ta spate.
Legal, nu ai absolut nici o obligatie sa ii faci lui loc. La fel cum nici el nu are voie sa foloseasca flashurile pentru 'intimidare'
Totusi, eu le fac loc chiar daca mi se pare nesimtire sa te pui in fundul meu la o palma si sa incepi sa dai flashuri.
Poti sa dai un semnal discret format dintr-un singur flash de la o distanta mai mare, asa mi se pare mai de bun simt sa ceri sa ti se faca loc.
Legal, nu ai absolut nici o obligatie sa ii faci lui loc. La fel cum nici el nu are voie sa foloseasca flashurile pentru 'intimidare'
Totusi, eu le fac loc chiar daca mi se pare nesimtire sa te pui in fundul meu la o palma si sa incepi sa dai flashuri.
Poti sa dai un semnal discret format dintr-un singur flash de la o distanta mai mare, asa mi se pare mai de bun simt sa ceri sa ti se faca loc.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
mie nu mi plac nici flashurile de la o distanta mai mare
sa stea el linistit ca eu nu dorm pe drum
si oricum ii fac loc pe banda 2 daca pot.
sa stea el linistit ca eu nu dorm pe drum
si oricum ii fac loc pe banda 2 daca pot.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Totusi, nu e mai civilizat cand vii tare pe banda 2, sa dai semnal stanga? Flashurile sunt marlanisme in cazul asta.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
daca eu merg de exemplu cu viteza maxima admisa pe un anumit sector de drum, sa zicem autostrada 130-138, si sunt in "depasire", banda 1 fiind ocupata de camioane si melci toxici, si vine un smecher din spate, sa zicem cu un bmw, si incepe sa "imi faca poze", eu pana nu termin coloana de depasit n-are decat sa depaseasca pe banda de urgenta. doar nu o sa intru eu acum intre 2 masini sau camioane, sa franez pana la 100-110 sa ii fac loc "grabitului". nu moare daca 2-3 km merge si el cu un 130-140. in rest, folosesc banda 1 daca e libera, indiferent de viteza de deplasare pe care o folosesc.
le: ca sa mai spun ca dn2 bucuresti-bacau....e de fapt cu 2 benzi , nu cu 4 cum zic multi. e la latitudinea mea daca merg pe acea banda mai ingusta sau nu. de obicei o folosesc ca sa fac loc celor care depasesc, dar daca e liber drumul merg normal
le: ca sa mai spun ca dn2 bucuresti-bacau....e de fapt cu 2 benzi , nu cu 4 cum zic multi. e la latitudinea mea daca merg pe acea banda mai ingusta sau nu. de obicei o folosesc ca sa fac loc celor care depasesc, dar daca e liber drumul merg normal
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Wonka jr. si Deese in cazurile spuse de voi clar nu te dai la o parte sa treaca bou, ca esti in depsaire si sa astepte pt ca din moment ce esti pe banda doi insemana ca te-i angajat primul in depasirea acelor autovehicule. Atunci ala din spate e cocalar imputit.
Dar cind banda 1 e libera si tu insisti sa mergi pe banda 2 desi cel din spate iti face semn sa eliberezi banda si tu tot nimic ... se cam schimba situatia.
Dar cind banda 1 e libera si tu insisti sa mergi pe banda 2 desi cel din spate iti face semn sa eliberezi banda si tu tot nimic ... se cam schimba situatia.
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Nu vreau sa intru in polemica pe ideea asta, dar dupa mine, e NESMITIRE sa dai flash-uri de la 2-300 m. in mod repetat ca sa dai deoparte masini care circula regulamentar...
*
Sunt si participanti la trafic, cetateni educati, care doar vin in spatele tau si indirect te roaga sa le eliberezi banda, pentru ca vor sa circule mai repede; atunci, DA, cu placere ma dau din secunda 1; dar cand vad ca ma flash-uiesc ca stroboscopu' de la 1km, incetinesc ca sa evit orice pericol.
*
Sunt si participanti la trafic, cetateni educati, care doar vin in spatele tau si indirect te roaga sa le eliberezi banda, pentru ca vor sa circule mai repede; atunci, DA, cu placere ma dau din secunda 1; dar cand vad ca ma flash-uiesc ca stroboscopu' de la 1km, incetinesc ca sa evit orice pericol.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
- bytzak
- KamiKaze
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
- Numar Inmatriculare: B-101-DXE
eu de exemplu nu dau flashuri... astept pana omul se uita in oglinda si se da singur la o parte. 
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
- bedexe
- Numar Inmatriculare: BDX
Scrie ca benzile se numara de la trotuar si se ocupa in ordine, adica, daca banda 1 este libera, trebuie sa mergi pe ea.Deese scrie:Nu scrie nicaieri ca trebuie sa te dai la o parte daca ai 130 kmh si esti pe banda 2 si ala vine cu 180.
De acord ca acela incalca niste reguli, dar noi ca soferi, legal, nu avem voie sa judecam si sa sanctionam si mai ales in trafic. Ne putem asocia, filma/poza si incerca sa discutam cu IGPR.
Aceasta stare de "stres" este foarte periculoasa: ne enervam, incercam sa-i sanctionam, ne pierdem atentia de la trafic si putem provoca noi insine accidente.
Daca vine unu in spate si banda 1 e libera, treci pe ea. Daca nu treci (ocupata, gropi), cred ca semnal stanga il ajuta si el va decide ce sa faca. Atentie insa daca trece pe 1 si apoi in fata voastra, sa nu puna frana. Vad ca acum au renuntat la asta, dar nu se stie (in plus noile radare i-au mai linistit).
Recomandarea ar fi sa citim la sange Codul Rutier , sa -l intelegem si sa-l respectam fiecare din noi. Si atata timp cat noi il vom respecta, oricine ar fi n-o sa aiba ce sa ne faca.
Remember Dan Pasare.
Think....use your mind.
Trafic rutier fluent si sigur
Smart Driving
Trafic rutier fluent si sigur
Smart Driving
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
Personal poate parea nesimtire din partea mea...dar pe autostrada de exemplu...poate sa-mi dea flash-uri si de la 200 de m...(geamurile fumurii sunt belea
)...daca eu circul cu 130 si sunt in depasire sa astepte...dar daca vad ca insista si sunt masini care merg cu 100-120...nu am cum sa reduc viteza si sa fac loc majestatii sale sa aibe calea libera....asa ca dupa ce ajunge si el la 130 viteza mea legala...accelerez pana pe la 160-170 si reduc din nou....niciodata nu mi s-a intamplat sa mai primesc flash-uri...suna manele..dar nu am avut probleme de genu...
ps: sunt de parere cu urmatoarele lucruri: daca vrei sa mergi tare, mergi pe tot transonul ( nu doar sa vezi ca a ta baga 180), nu trebuie sa dai "mucu" la ceilalti...si nu trebuie sa arati ca ai cu ce dar nu ai bani de carburant....am intalnit multe situatii in care multi asta faceau...170 flash-uri injuraturi ca dupa 10 km sa mearga cu 110 km/h...nu e normal si nu e civilizat parerea mea...nu suntem in jocuri auto
ps: sunt de parere cu urmatoarele lucruri: daca vrei sa mergi tare, mergi pe tot transonul ( nu doar sa vezi ca a ta baga 180), nu trebuie sa dai "mucu" la ceilalti...si nu trebuie sa arati ca ai cu ce dar nu ai bani de carburant....am intalnit multe situatii in care multi asta faceau...170 flash-uri injuraturi ca dupa 10 km sa mearga cu 110 km/h...nu e normal si nu e civilizat parerea mea...nu suntem in jocuri auto
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
- Exosphere
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi
Nu stiu de ce as apela la "bunul meu simt" in cazul acestor tarani atat timp cat ei nu au bun simt. Cand vad ca se apropie cineva FARA flashuri, ma dau amabil imediat pe banda 1. Dar cand se teleporteaza brusc un smecher in spate la juma de metru si incepe sa ma intimideze, ma enervez si eu. Plus ca erau 2, s-au bagat in fata, respectiv lateral si au incercat sa ma trimita pe contrasens. De ce naiba as avea bun simt cu persoane de genul? Eu daca as fi in locul lor, sa merg cu 180 pe banda 2 si sa fie altul care merge cu 120, l-as depasi pe banda 1. SIMPLU
PS: Tocmai pentru ca le permitem acestor persoane sa se comporte asa, e plina tara de ratati! Daca i-am "educa" putin, poate am circula si noi civilizat si nu ca in jungla. Mentalitatea gen "hai sa-l las pe idiotul asta sa treaca" nu o sa rezolve nimic. O autostrada avem si noi si aia e plina de urme de accidente. De ce? Pentru ca romanu' prost nu stie sa circule. Cati parapeti rupti ati vazut pe autostrazile din afara tarii?
...
PS: Tocmai pentru ca le permitem acestor persoane sa se comporte asa, e plina tara de ratati! Daca i-am "educa" putin, poate am circula si noi civilizat si nu ca in jungla. Mentalitatea gen "hai sa-l las pe idiotul asta sa treaca" nu o sa rezolve nimic. O autostrada avem si noi si aia e plina de urme de accidente. De ce? Pentru ca romanu' prost nu stie sa circule. Cati parapeti rupti ati vazut pe autostrazile din afara tarii?
...
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
- florinc4
- Operat ESTetic
- Numar Inmatriculare: B 94 URH
Animalul din mine ar fi zis sa-i dau numai faza lunga respectiv flash-uri celui din fata...stiu ce zici din pacate si eu am patit-o...dar asa am procedat...nu e model de urmat...zici ca suntem in jungla 
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei