Consum motoare pe benzină

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
Silviu Mustata

Re: Consum motoare pe benzină

Mesaj de Silviu Mustata »

exdani scrie:consumurile astea la benzina cu resetarea cb-ului pe intervale mici mi se par irelevante.

Da, acest Vti de 120 de cai , consuma mai putin decat al meu 1.6i cu o suta si ceva de cai 16V...bla bla..., dar nu o sa ma convinga nimeni ca pe un CB neresetat de 4000-5000km ia mai putin de 7.5 mediu!!!

Asa si la cazanul meu, consumul dat de producator este:interurban 5.7 (NU EXISTA ASA CEVA),
urban 9.5( poate duminica pe 02 ianuarie) si 7.1 mixt.
Eu cel mai putin consum, care oricum era o vrajeala totala - resetat consum la plecare din Predeal-Bucuresti(aprox 150km) consum mediu de 7.6l/100km!!!!, in rest consumul mediu sta numai intre 9.5-13l/100km!

Pai sa nu ii injuri pe francezii astia imputiti care dau niste consumuri tampite si nerealiste, chiar daca o sa imi spuneti ca acel consum este facut in conditii optime cu temp de 20 de grade, roti probabil pe 195/165/15, asfalt nush de care, roti care se invart singure , etc......

Comparati cu orice auto din clasa, cu motorizare de 1.6 si sa vedeti ca la Citroen e cel mai mare consum , de zici ca am cel putin 150 de cai, la o martoaga de 100 de cai!

Prost am fost eu cand am cumparat-o, normal e frumoasa dar e "batrana si grea" ca venea cu janghina de motor de pe Xara din 1998 toamna.

Asa ca o fi cum o fi cu Vti-ul cei care il au, dar oricum consum de 6 cred ca va imbatati cu apa rece; iar la mine probabil ca singura scapare ar fi un GPL sau sa o vand.

Mi se pare jenant sa merg 500km cu un pret de aprox 270-300lei!
Nu te obliga nimeni sa tii aceasta masina, apropos, am auzit ca a iesit un Logan de 1.2 60CP si asta sigur consuma mai putin. Oricum imi cer scuze pentru ca m-am aprins dar romanul nostru vrea sa aiba ca masina sa aiba performante de top, sa fie unbreakable si cand ajunge la benzinarie sa doneze benzina si mai ales motorina din surplusul pe care il produce motorul. Haideti sa fim realisti.
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Guys ... chill :D

Consumul acela dat de producator, se obtine in niste conditii... care nici in 2 milioane de ani nu vor exista in Bucuresti. Si probabil in nici un alt oras din Romania. Ba chiar nici in orase din tari non-bananiere (ca tot suntem tari in export de banane).
Acela este clar un consum ideal, pe care foarte putini il putem atinge, si NU in Romania.
Eu am reusit performanta sa-mi arate si consum mediu de 30/100 (am poze puse pe aici) asa ca... si cu toate asta iubesc masina asta.

Sorry de off, dar nu m-am putut abtine ;)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Silviu Mustata

Bogdan98 scrie:Guys ... chill :D

Consumul acela dat de producator, se obtine in niste conditii... care nici in 2 milioane de ani nu vor exista in Bucuresti. Si probabil in nici un alt oras din Romania. Ba chiar nici in orase din tari non-bananiere (ca tot suntem tari in export de banane).
Acela este clar un consum ideal, pe care foarte putini il putem atinge, si NU in Romania.
Eu am reusit performanta sa-mi arate si consum mediu de 30/100 (am poze puse pe aici) asa ca... si cu toate asta iubesc masina asta.

Sorry de off, dar nu m-am putut abtine ;)
Inca o data imi cer scuze Bogdan, dar exista semeni de-ai nostri care vor consum negativ cu orice pret, ori asta nu se poate. Incearca sa observi ca in orice discutie despre masini romanul incepe cu consumul (pe undeva justificat datorita conditiilor de kko de la noi), nicidecum cu ce-i place si ce nu la o masina sau alta. I'm chilled.
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

@Silviu ... era la modul general, nu pentru tine si exdani in special.

Stiu oameni care au masini unde producatorul zice: consum urban 8.2 si ei scot in cel mai bun caz 11 in Bucuresti. Si nu-s Citroen.
Este pur si simplu imposibil ca in traficul bucurestean sa poti obtine consumul urban pe care-l da producatorul.
Poate in conditii de weekend, dar si atunci doar te apropii.

Din cate imi aduc eu aminte, acel consum urban este calculat la o medie orara pe undeva in jur de 25km/h (more or less ... parca exact era 24.7 daca nu ma insel). Iar in weekend in Bucuresti, si doar intr-un weekend ceva mai liber, te poti apropia de media aia orara.
Am avut medii orare in Bucuresti de zici ca pe jos mergeam mai repede... la fel, poze aici, medie de 3 km/h ... pana la 11km/h. Si atunci e normal sa sara consumul spre cer.

LE: am scos si eu o singura data un consum extra urban de am zis ca e imposibil: 6.3/100 dar asta s-a intamplat o singura data in 3 ani. In rest, peste 7.6 si chiar si peste 8. Dar nu zic ca e mult, pentru ca stiu cum o calc. Am talpa grea, asta e...
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

Dani,

ca sa te mai linistesc eu putin, iti garantez cu o masa la orice restaurant vrei tu, ca ORICE masina, cu motor pe benzina, 1.6 16 v, nu are cum sa consume mai putin de 11 in Bucuresti.

plecare ora 8 Titan, spre autostrada A1 luni-vineri( testul Aiuritului)

Daca tu gasesti o masina sa obtina consumul asta in conditiile date.....atunci masa e a ta.( sa vii cu rochia fara spate) :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

In bucuresti (si majoritatea oraselor de pe la noi) e consum la stat pe loc. Producatorii dau un consum in mers.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

Silviu Mustata scrie:
exdani scrie:consumurile astea la benzina cu resetarea cb-ului pe intervale mici mi se par irelevante.

Da, acest Vti de 120 de cai , consuma mai putin decat al meu 1.6i cu o suta si ceva de cai 16V...bla bla..., dar nu o sa ma convinga nimeni ca pe un CB neresetat de 4000-5000km ia mai putin de 7.5 mediu!!!

Asa si la cazanul meu, consumul dat de producator este:interurban 5.7 (NU EXISTA ASA CEVA),
urban 9.5( poate duminica pe 02 ianuarie) si 7.1 mixt.
Eu cel mai putin consum, care oricum era o vrajeala totala - resetat consum la plecare din Predeal-Bucuresti(aprox 150km) consum mediu de 7.6l/100km!!!!, in rest consumul mediu sta numai intre 9.5-13l/100km!

Pai sa nu ii injuri pe francezii astia imputiti care dau niste consumuri tampite si nerealiste, chiar daca o sa imi spuneti ca acel consum este facut in conditii optime cu temp de 20 de grade, roti probabil pe 195/165/15, asfalt nush de care, roti care se invart singure , etc......

Comparati cu orice auto din clasa, cu motorizare de 1.6 si sa vedeti ca la Citroen e cel mai mare consum , de zici ca am cel putin 150 de cai, la o martoaga de 100 de cai!

Prost am fost eu cand am cumparat-o, normal e frumoasa dar e "batrana si grea" ca venea cu janghina de motor de pe Xara din 1998 toamna.

Asa ca o fi cum o fi cu Vti-ul cei care il au, dar oricum consum de 6 cred ca va imbatati cu apa rece; iar la mine probabil ca singura scapare ar fi un GPL sau sa o vand.

Mi se pare jenant sa merg 500km cu un pret de aprox 270-300lei!
Nu te obliga nimeni sa tii aceasta masina, apropos, am auzit ca a iesit un Logan de 1.2 60CP si asta sigur consuma mai putin. Oricum imi cer scuze pentru ca m-am aprins dar romanul nostru vrea sa aiba ca masina sa aiba performante de top, sa fie unbreakable si cand ajunge la benzinarie sa doneze benzina si mai ales motorina din surplusul pe care il produce motorul. Haideti sa fim realisti.
Da, nu ma obliga nimeni sa o pastrez, insa cand ai un credit pe vreo 7 ani si platesti cca 220 euro/luna, nu e chiar asa usor sa scapi de ea, mai ales ca daca o vand acum nu stiu cat o sa mai iau pe ea - probabil 6000-7000 insa nu sunt convins de asta.
Cand am luat masina asta, am ales special benzina ptr ca imi plac motoarele pe benzina si ma asteptam si la un consum mai mare undeva in jur de 8 ar fi ok ptr acest motor dar nu 11-12.....(eu am cumparat-o ptr ca a fost un moft, pe vremea aceea aveam diesel de la firma si ma saturasem de trancanit si altele...)

si scuza-ma acest 1.6i 16V nu poti spune ca are performante de top, sa fim seriosi... :)

@RElu - sigur megane hatch 1.6 16V si golf4 1.6 16V consuma mai putin ca c4 garantat!!!
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Bai, cum eram eu sigur ca Golful consuma mai putin!... :wink:
C4
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai nene ati luat-o razna :mrgreen:

@Dani eu platesc 10 ani, mai sclav ca tine :mrgreen: dar toti cei care ti`au zis ca astea sunt consumurile au dreptate ! Ai totusi o masina 2007 si nu 2011. Sunt destui cu Golfuri sau Octavii TeDeIii cu consumuri de 11 l/ 100 km/h in Bucuresti . Tot la fel de adevarat este ca la ultimul test drive cu Nissan Qashqai+2 , 2.0 benzina manual in 6, am scos 10,5 ptr 450 km exclusiv in Bucuresti, si acesti km au insemnat ac on tot timpul,awd on tot timpul si alergatura serioasa in jumatate din km
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

exdani scrie: @RElu - sigur megane hatch 1.6 16V si golf4 1.6 16V consuma mai putin ca c4 garantat!!!
De megane nu stiu, dar golf V 1.4 SOHC 80cp consuma cit un c4 1.6i, deci e posibil ca 16V-ul de 1.6 (FSI) sa consume mai putin.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Eu stiam ca fsi-ul de la VAG e cam halitor si in plus nejustificat de benzina,I'm probably wrong...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Mesaj de alexc4 »

am un prieten care pana de curand a avut seat leon 1.6 16v(acelasi motor dupa Golf4 si skoda) si garantez ca nu scade sub 10 in buc deci la fel ca citroen
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

megane 2 sedan 1.616v - 12% in bucuresti.
in pitesti in primii ani ai mei masina scotea exact ca in carte 9,5%. adica aveam un interval 9-10% de consum mediu urban.
ori bucurestiul nu se pune oameni buni. aici calculam in sute de m pe ora, sau km/ora.
ca ne mint producatorii ( nu m-ar mira),ca e vorba de alt trafic, tot aia e.
cunsumul real pt un 1.6 16v urban este peste 10%. la extraurban depinde etajarea treptelor superioare. daca beneficiaza de 6 trepte sigur va fi mai mic.
dar garantez la autostrada cu 90 kmh constant obtii 5%
eu am testat si limitele inferioare. pe A1, mediu de la intrare la iesire am avut si 4,8%, benzina exclusiv, si cu greutate in plus (instalatia GPL montata)
asta a fost cu mers la consum (doh) cu 85-90kmh la aspiratie la tir-uri.
sistemul acesta de aspiratie este testat din ce in ce mai mult in vest, folosind gps-urile si preluarea de catre pilot a controlului masinii.
sau, se mai poate realiza cu un pilot inteligent ca la infiniti, caruia ii setezi o distanta de pastrat si el va merge cu viteza prestabilita sau mai incet daca obstacolul din fata merge mai incet

si la megane 2 sunt declarate valori urbane mai mici decat citro si tot cat citro consuma.
PS: citro cu c4 a fost cel mai realist din toti. daca stii sa mergi vei obtine valorile alea. si normal mersul la consum al unui sofer adevarat (cei vechi ar trebui sa stie povestile care se ziceau de la parintii lor de soferie)nu va fi NFS style
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Silviu Mustata

exdani said>
Da, nu ma obliga nimeni sa o pastrez, insa cand ai un credit pe vreo 7 ani si platesti cca 220 euro/luna, nu e chiar asa usor sa scapi de ea, mai ales ca daca o vand acum nu stiu cat o sa mai iau pe ea - probabil 6000-7000 insa nu sunt convins de asta.
Cand am luat masina asta, am ales special benzina ptr ca imi plac motoarele pe benzina si ma asteptam si la un consum mai mare undeva in jur de 8 ar fi ok ptr acest motor dar nu 11-12.....(eu am cumparat-o ptr ca a fost un moft, pe vremea aceea aveam diesel de la firma si ma saturasem de trancanit si altele...)

si scuza-ma acest 1.6i 16V nu poti spune ca are performante de top, sa fim seriosi... :)

@RElu - sigur megane hatch 1.6 16V si golf4 1.6 16V consuma mai putin ca c4 garantat!!!

Imi pare rau de creditul tau, dar nu uita ca golful chior, adica aspirat, la care faci referire scoate cam 102 CP. Cat despre Megane nu as putea spune ca este mai economic. Fratele meu are unul si consumurile sunt comparabile (in conditiile in care folosim acceeasi benzina, Mol-Evo). Apropos, ai incercat si alta benzina decat 95. Aparent este mai scumpa, dar sigur are peste cifra octanica peste 95 (folosesc aceasta benzina de un an de cand am luat masina si nu as putea spune ca este puturoasa si nici nu m-a saracit) si motorul functioneaza mai aproape de parametrii dati de fabricant, cu un consum rezonabil.
Cat despre performantele motorului, daca te astepti sa se comporte ca un M3 sau A4, nu uita ca aceste mai au inca o herghelie sub capota. Mie, personal, performantele mi se par onorabile pentru aceasta masina. Trebuie sa mentionez ca nu am condus pe cel cu motor de 110, insa am coleg care are asa ceva si este multumit (si crede-ma ca stie ce este viteza si acceleratia- biroul lui este un avion supersonic)
ClubC4

Mesaj de ClubC4 »

Va rog sa ramaneti ontopic si sa lasati versusurile pentru alte arii ale forumului!
Multumesc :hi
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”