iar pt urban am testat treptele de viteza sa vad consumurile... la ~53-55 km/h ( viteza mea normala de circulat in localitate ) intr`a 4 a onsuma cu 1 L mai mult decat intr`a 3 a... asa ca mersul subturat nu este castigator in privinta consumului
Consum motoare diesel
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Re: Consum motoare diesel
are dreptate Vlad cu ce zice... si eu am patit asta cu pilotul automat pe autostrazi , la anumite viteze consumam mai putin decat la alte viteze mai mici....
iar pt urban am testat treptele de viteza sa vad consumurile... la ~53-55 km/h ( viteza mea normala de circulat in localitate ) intr`a 4 a onsuma cu 1 L mai mult decat intr`a 3 a... asa ca mersul subturat nu este castigator in privinta consumului
- Victor.VR
- Teh STIG
- Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)
[off] chestia asta am observat-o si la a mea, am mers pe cruise la 90/100/110, iar consumul instant la 90 era mai mare decat la 100 si 110
[/off]
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Chevrolet Nubira CDX, 2005
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Pentru corectitudinea datelor fa testul asta pe fix acelasi segment de drum, in acelasi sens, in aceeasi zi (preferabil dupa ce termini cu o treapta sa te intorci, etc).
O explicatie ar fi ca in jurul turatiei de cuplu maxim:
- presiunea pe interne incepe sa scada, si inclusiv forta pierduta in elasticitatea bielelor, rulmentilor, arborelui, etc;
- lucrul mecanic al fortelor de frecare, respectiv al fortelor elastice care creaza vacuum in cilindri (in virtutea caruia se aspira aerul de afara) e mai mic comparativ cu forta generata prin explozie.
La 90 inca nu se deschide eficient al doilea set de valve. Ele se deschid oricum insa presiunea uleiului din actuatorul de cam timing (VVT) nu e suficienta sa impinga suficient de sus tachetii si sa deschida cum se intimpla de exemplu la 3500-4000.
In astfel de situatii, cu un singur set de valve mergind ca lumea probabil consumul optim se obtine la un load general mai mic, adica pe la 75-80Kmph in treapta 5 (desi daca ai vint puternic din fata, caz in care creste incarcarea, si vei vedea consumuri de 8.5-9l/100 in acele conditii e posibil sa trebuiasca sa schimbi 4 si sa mergi cu 7.5-8).
Astea pentru benzinare. Pentru dieseluri lucrurile stau aproape la fel (data fiind diferenta de ciclu termic a motorului si regim general de functionare).
O explicatie ar fi ca in jurul turatiei de cuplu maxim:
- presiunea pe interne incepe sa scada, si inclusiv forta pierduta in elasticitatea bielelor, rulmentilor, arborelui, etc;
- lucrul mecanic al fortelor de frecare, respectiv al fortelor elastice care creaza vacuum in cilindri (in virtutea caruia se aspira aerul de afara) e mai mic comparativ cu forta generata prin explozie.
La 90 inca nu se deschide eficient al doilea set de valve. Ele se deschid oricum insa presiunea uleiului din actuatorul de cam timing (VVT) nu e suficienta sa impinga suficient de sus tachetii si sa deschida cum se intimpla de exemplu la 3500-4000.
In astfel de situatii, cu un singur set de valve mergind ca lumea probabil consumul optim se obtine la un load general mai mic, adica pe la 75-80Kmph in treapta 5 (desi daca ai vint puternic din fata, caz in care creste incarcarea, si vei vedea consumuri de 8.5-9l/100 in acele conditii e posibil sa trebuiasca sa schimbi 4 si sa mergi cu 7.5-8).
Astea pentru benzinare. Pentru dieseluri lucrurile stau aproape la fel (data fiind diferenta de ciclu termic a motorului si regim general de functionare).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
pun si eu 2 poze sa ma laud cu consumul
primul 4.3 l-am scos mergand pana la Potigrafu si inapoi mers constant 80 90 km/h si al doilea 4.5 in weekend cand am fost pana la slanic ph

primul 4.3 l-am scos mergand pana la Potigrafu si inapoi mers constant 80 90 km/h si al doilea 4.5 in weekend cand am fost pana la slanic ph

C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
- andu_nae
- Marca si model masina: Volvo XC70, D5
Avand in vedere ca e consumul ptr 2.0 HDi e genial
, acum curiozitate:
Mers constant 80 - 90 in ce treapta de viteza?(avand in vedere ca masina are 6 trepte asa-i?)
Mers constant 80 - 90 in ce treapta de viteza?(avand in vedere ca masina are 6 trepte asa-i?)
Volvo XC70, D5
ex: C4 Coupe 1.6 HDI
Toyota Yaris, 1.0
ex: C4 Coupe 1.6 HDI
Toyota Yaris, 1.0
-
mituc
Pai daca la viteza maxima de 207 ai cam 4500rpm in 6, inseamna ca la 103 ai 2250, deci la 80-90 are undeva intre 1800 si 2000, ceea ce e ok daca nu calca animalic de acolo.
Apoi, la mers constant ("mers" inseamna orice diferit de statul pe loc din localitati), consumul depinde mai degraba de greutatea masinii, aerodinamica, presiune roti, etc, decit de putere si dimensiune motor
Apoi, la mers constant ("mers" inseamna orice diferit de statul pe loc din localitati), consumul depinde mai degraba de greutatea masinii, aerodinamica, presiune roti, etc, decit de putere si dimensiune motor
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
la 90 cu 6 sub 90 a 5 cea ca si asa mi se pare cam subturata dar e criza 
C4 VTS 2.0HDI black
-
mituc
subturarea e relativa si la cum apesi acceleratia. Daca mergi constant e ok cu a 6-a la 90. E aprope ok cu a 6-a la 90 si la vaca mea (2050rpm sau pe acolo) daca nu tre' sa merg la deal ci doar constant pe drum drept.
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
Pitesti-Craiova si retur...un pic prin localitati... mers relativ linistit (cateva ''talpi'' pe dealuri). Consum 3,9%.

se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
M-ai egalat. Imi pare rau ca nu am facut poza cind aveam consum de 3.8 l/100 km pe o distanta de 180 km.
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
ambitiosule... 
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
se pare ca motorul de 92 cp chiar consuma mai putin decat cel de 110. eu sunt undeva la un 5.8 mixt si merg relativ legal 
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
Inseamna ca eu cu 3,7 pe o distanta de 1300 km sunt campionvlad scrie:M-ai egalat. Imi pare rau ca nu am facut poza cind aveam consum de 3.8 l/100 km pe o distanta de 180 km.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
eu la balena stau asa momentan :
1274 km / 6.9 L% / 30km/h vit medie
din km astia , 400 sunt facuti extra-urban , clima non-stop , motorul 2.0 hdi , iar in primele 3 zile aveam un consum urban de 11 L% cu cauciucurile de iarna
poza am pe tel si o s`o urc diseara ca nu am cablu la mine
incantat de consum , avand in vedere ca sunt primii km cu masina si s`a mers haotic cu ea pana cand ne`am invatat cu ea... de sprinturile trase nu mai vb ca e evident ca am incercat`o
1274 km / 6.9 L% / 30km/h vit medie
din km astia , 400 sunt facuti extra-urban , clima non-stop , motorul 2.0 hdi , iar in primele 3 zile aveam un consum urban de 11 L% cu cauciucurile de iarna
poza am pe tel si o s`o urc diseara ca nu am cablu la mine
incantat de consum , avand in vedere ca sunt primii km cu masina si s`a mers haotic cu ea pana cand ne`am invatat cu ea... de sprinturile trase nu mai vb ca e evident ca am incercat`o
- caraman
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
- Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV
Cu robotelul meu de 92cp, din Cluj - pana la Iasi(450km), via Vatra Dornei, (multe localitati, mers legal), cu viteza medie de 62kph - consum 3.7l/100km. De altfel, foarte multumit !!