In seara asta era sa o patesc
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
In seara asta era sa o patesc
Buuuun... Deci in seara asta am fost pe punctul sa-mi insemn primul accident destul de serios...
Eram la semafor pe 13 sept, inspre Panduri, la Marriot, si asteptam frumos sa se puna verde. Se pune verde si o calc. In cateva momente ajung in fata hotelului cu vreo 40-50 la ora in a doua pe carosabil umed cand de odata incepe masina sa supravireze puternic si sa derapeze fundul inspre exteriorul curbei. Dupa mai multe balansari puternice de pe o parte pe alta a soselei reusesc sa o repun pe traseu.
Rezultat: Janta spate dreapta lovita de bordura si o puternica sperietura. Am fost la cativa centimetri sa lovesc o masina parcata chiar in curba.
Concluzie: ESP and stop being a jackass it's a MUST!
E posibil ca in afara de geanta zgariata destul de serios sa mai am si alte avarii??
Eram la semafor pe 13 sept, inspre Panduri, la Marriot, si asteptam frumos sa se puna verde. Se pune verde si o calc. In cateva momente ajung in fata hotelului cu vreo 40-50 la ora in a doua pe carosabil umed cand de odata incepe masina sa supravireze puternic si sa derapeze fundul inspre exteriorul curbei. Dupa mai multe balansari puternice de pe o parte pe alta a soselei reusesc sa o repun pe traseu.
Rezultat: Janta spate dreapta lovita de bordura si o puternica sperietura. Am fost la cativa centimetri sa lovesc o masina parcata chiar in curba.
Concluzie: ESP and stop being a jackass it's a MUST!
E posibil ca in afara de geanta zgariata destul de serios sa mai am si alte avarii??
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Inainte de ESP trebuie sa aplici cealalta chestie.
E posibil sa mai ai puntea spate usor strimba, asta se vede la verificarea geometriei. Daca ai dat-o prea tare de bordura de s-a strimbat foarte tare janta... e cam gata, vinde-o si ia alta.
E posibil sa mai ai puntea spate usor strimba, asta se vede la verificarea geometriei. Daca ai dat-o prea tare de bordura de s-a strimbat foarte tare janta... e cam gata, vinde-o si ia alta.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
A II a, 50km/h, carosabil umed, daca ai si fortat-o un pic din volan aia a fost.. Bine ca n-a fost mai rau...
Tu ai gumele stock nu?
Tu ai gumele stock nu?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
Cauciuce stock, da.
Janta nu este rau afectata. Pot spune ca este doar zgariata si pot sa o folosesc fara probleme in continuare.
Lovitura de bordura nu am simtit-o puternic, aproape doar am auzit-o, iar de urcat pe ea nici vorba.
Dupa patanie am incercat sa o testez un pic in curbe, la franare puternica sa vad daca trage si la viteza mai mare 80-90 si nu am sesizat vreo buba.
Janta nu este rau afectata. Pot spune ca este doar zgariata si pot sa o folosesc fara probleme in continuare.
Lovitura de bordura nu am simtit-o puternic, aproape doar am auzit-o, iar de urcat pe ea nici vorba.
Dupa patanie am incercat sa o testez un pic in curbe, la franare puternica sa vad daca trage si la viteza mai mare 80-90 si nu am sesizat vreo buba.
-
onacus
Cauciucurile stock pe apa sunt niste mizerii ordinare. Scuzati duritatea afirmatiei, dar asa este.cosminnuss scrie:Cauciuce stock, da.
Mai nou de la caldura, mie imi scartaie cauciucul si pe asfalt normal daca iau o curba mai tare putin, sau daca pun frana. (Nici macar nu intra ABS-ul, doar scartaie cauciucul). La fel si cu plecarea de pe loc, cum o calc putin mai tare, cum scartaie rotile, in conditiile in care pana sa dea caldura n-am reushit niciodata sa plec cu scartait de pe loc, chiar si cand am vrut.
Concluzia... schimba mizeriile de cauciucuri. Chiar sunt de 2 lei
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
Zicea cineva pe aici ca scartaitul rotilor este dovada a aderentei crescute. Caldura mareste aderenta.
-
onacus
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
Ok, poate inseamna pierderea aderentei, dar caldura nu ar trebui sa o mareasca?? De ce se intampla pe dos?
-
onacus
-
dumiflo
- The Citroen C4 man
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
Da, dar nu pot sa o iau ca atare and move on.
Something's gotta change!
Something's gotta change!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Mai multa atentie cand iei virajele si e ud pe jos...Altceva ce vrei sa faci? 
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

-
dumiflo
- The Citroen C4 man
mda... cam asta-i cel mai bun sfat !Bogdan scrie:Mai multa atentie cand iei virajele si e ud pe jos...Altceva ce vrei sa faci?
...ca doar nu vrei sa vinzi masina si iei ceva cu ESP ?
asa ca... incerci sa te schimbi pe tine ...deocamdata
ex: '07 Civic 5D, 1.8 M/T Sport - Alabaster Silver
['06 C4 Coupe-VTR PLUS 1.6i 16V ] ...RIP
I don't drive fast, I fly low! ...
['06 C4 Coupe-VTR PLUS 1.6i 16V ] ...RIP
I don't drive fast, I fly low! ...
-
mituc
Vai de capul vostru.onacus scrie:COMPLET GRESIT. Scartait inseamna pierdere de aderenta.cosminnuss scrie:Zicea cineva pe aici ca scartaitul rotilor este dovada a aderentei crescute. Caldura mareste aderenta.
Tie pe zapada sau pe iarba iti scritiie rotile cind pierzi aderenta? Numai in filmele americane scirtiie rotile pe pamint si pe iarba.
Daca o roata nu-ti sciritiie intr-o curba asta nu inseamna ca ea sta fix pe asfalt, ci doar ca frecarea nu este suficient de mare (deci nici aderenta destul de buna) pentru ca materialul din anvelopa sa produca acel sunet. De altfel anvelopa se freaca continuu de asfalt, si acum fiind mai cald, particolele de nisip/praf/whatever intrind in smoala si indicele de frecare este mai mare (adica aderenta mai buna).
Este posibil ca acum sa auziti un scirt usor al anvelopelor fata pe asfapt si data trageti de volan stind pe loc. Toamna cind e praf mai mult pe asfalt nu auziti, oare pentru ca aveti aderenta mai buna?
Ca sa fac o analogie, freaca-ti degetul pe o farfurie proaspat spalata cu un detergent bun dintr-ala din reclame si freaca-ti degetul si pe una plina de grasime.
Ultima oară modificat Mie Iul 25, 2007 10:39 am de către mituc, modificat 1 dată în total.
-
mituc
Masina a inceput sa fuga tocmai pentru ca nu a accelerat, ci pentru ca era ori pe frina ori in frina de motor. Exista o plaja de viteza pe care daca accelerezi masina se agata de curba si nu iese afara. Daca calci frina... ala esti. Idem daca ai viteza mult prea mare, dar la curba aia de la mariot/forum2000 (cred ca de aia e vorba) nu cred ca era cazul.Bogdan scrie:A II a, 50km/h, carosabil umed, daca ai si fortat-o un pic din volan aia a fost.. Bine ca n-a fost mai rau...
Tu ai gumele stock nu?