Good one!!!
Vaca cu 6 viteze
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Re: Vaca cu 6 viteze
Good one!!!
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
to be an EVO/STI hater is all I have left 
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
mituc
Din ciclul "omul nebun isi va crea premisele si uneltele pentru punerea in practica intr-un mod cit mai nebunesc a nebuniei sale", azi vom discuta putin despre interior.
Interiorul masinii e spatiul in care vietuiesti cind conduci. Uneori asta se poate intimpla foarte multe ore pe zi. Drept urmare trebuie sa fie comfortabil, ergonomic si salubru. Ultima parte insa (cea cu "salubru") nu vine din fabrica, e ceva ce se mentine cu ceva efort, conduita si vointa. Nu de putine ori mergi pina intr-acolo cind gasesti scuze mai mult sau mai putin bune in fata rudelor sau prietenilor care vor si ei sa vada cum e la tine in masina.
De foarte tinar am o manie cu curatenia in anumite tipuri de spatii, insa din primavara anului trecut cind am avut o problema la o amigdala am devenit usor mai extremist decit eram deja (problema nu a avut nici o legatura cu ce era prin masina, ci doar cu inghetata din frigider de la -18C consumata cind afara erau +33).
Nu mi-am dat seama foarte bine de asta pina la ultima intilnire nationala ClubMazda cind incercind sa prezint unor co-forumisti noua unitate centrala audio la majoritatea au inceput sa li se scurga ochii de la unitate spre bord, scaune, sub bord, mochete, etc si sa fie ceva mai putin interesati de unitatea centrala pe care probabil o vazusera deja prin poze.
Asadar iata citeva dintre lucrurile pe care le fac eu, unele dintre ele la indemina oricui si deloc complicate sau consumatoare de timp, altele consumatoare de timp, nervi proprii si eventual nervi ai membrilor familiei care se asteapta sa fii in alta parte in acele momente cind tu scarmeni o scamuta undeva sub un scaun unde nu o vede nimeni.
Si nu vom vorbi despre acele lucruri pe care le facem la spalatoriile auto sau la saloanele de cosmetica auto, ci de lucruri pe care le putem face noi pentru a mentine aspectul interiorului.
Iata citeva dintre acestea:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kGztlD8ndZY[/youtube]
Asa arata interiorul la aproximativ 2 saptamini de la ultima curatere la spalatorie. Acum il curat la spalatorie cam la 3-4 saptamini si e un chin pentru cei de acolo pentru ca dupa standardele lor e deja foarte curat.
Interiorul masinii e spatiul in care vietuiesti cind conduci. Uneori asta se poate intimpla foarte multe ore pe zi. Drept urmare trebuie sa fie comfortabil, ergonomic si salubru. Ultima parte insa (cea cu "salubru") nu vine din fabrica, e ceva ce se mentine cu ceva efort, conduita si vointa. Nu de putine ori mergi pina intr-acolo cind gasesti scuze mai mult sau mai putin bune in fata rudelor sau prietenilor care vor si ei sa vada cum e la tine in masina.
De foarte tinar am o manie cu curatenia in anumite tipuri de spatii, insa din primavara anului trecut cind am avut o problema la o amigdala am devenit usor mai extremist decit eram deja (problema nu a avut nici o legatura cu ce era prin masina, ci doar cu inghetata din frigider de la -18C consumata cind afara erau +33).
Nu mi-am dat seama foarte bine de asta pina la ultima intilnire nationala ClubMazda cind incercind sa prezint unor co-forumisti noua unitate centrala audio la majoritatea au inceput sa li se scurga ochii de la unitate spre bord, scaune, sub bord, mochete, etc si sa fie ceva mai putin interesati de unitatea centrala pe care probabil o vazusera deja prin poze.
Asadar iata citeva dintre lucrurile pe care le fac eu, unele dintre ele la indemina oricui si deloc complicate sau consumatoare de timp, altele consumatoare de timp, nervi proprii si eventual nervi ai membrilor familiei care se asteapta sa fii in alta parte in acele momente cind tu scarmeni o scamuta undeva sub un scaun unde nu o vede nimeni.
Si nu vom vorbi despre acele lucruri pe care le facem la spalatoriile auto sau la saloanele de cosmetica auto, ci de lucruri pe care le putem face noi pentru a mentine aspectul interiorului.
Iata citeva dintre acestea:
- scuturati de fiecare data presurile cind va urcati in masina (sau coboriti). Pe ele se aduna praf care va fi purtat de curentii sistemului de climatizare prin tot habitaclul. Nisipul de pe presuri este una dintre cele mai mari surse de moloz in habitaclu. Eu prefer sa scutur presurile cind ma urc, mai ales daca e umed afara, nisipul umed carat anterior acum este si uscat si se va scutura mai bine;
- deja la 2-3 zile de la curatarea interiorului la spalatorii praful e posibil sa inceapa sa-si faca aparitia prin habitaclu. Cel putin de pe elementele din plastic/cauciuc/piele il puteti curata cu o laveta umeda. Asadar odata la 2-3 zile luati in buzunar cu voi, intr-o punga de plastic (ii vom explica rolul imediat) o laveta umeda. Daca luati lavele umede dintr-alea stocth brite sau ceva ele au deja o ceara prin ele, inainte de a le lua cu voi clatiti-le cu apa rece din abundenta. Punguta de plastic are rolul de a impiedica aceata laveta umeda sa devina o sursa de umezeala in cazul in care lasati laveta in habitaclu peste zi. Nu recomand folosirea unei lavele mai mult de o zi intre 2 clatiri pentru ca apa de la robinet nu e microbiologic pura si implicit in punguta, la caldura, vor incepe sa se dezvolte tot felul de animalute (bacterii si mucegaiuri) pe care le veti da pe bord (si pe volan de pe miini, etc) cind puneti mina pe o laveta clatita mai mult de 1-2 zile in urma.
- daca aveti un aspirator de masina sau macar unul dintr-ala cu acumulatori (eu mi l-am luat initial pentru a aspira chestii mici prin casa intre 2 aspirari cu ala mare) nu va sfiiti sa coboriti cu el din cind in cind la masina, si anume ori de cite ori stiti ca au cazut firmituri pe tapiterie, nisip sub/pe linga presuri, etc. Nu va ia decit 5 minute o aspirare suplimentara de acest gen si va va oferi un interior cit se poate de salubru pentru urmatoarea calatorie;
- daca spalatoria la care mergeti are aer comprimat pentru suflat exteriorul, cind operatorul din spalatorie sterge canturile (drept urmare cam toate usile sint deschise), daca interiorul e relativ curat si nu urmeaza sa fie si el curatat masiv prin aspirare, puteti indeparta urmele mici de praf si scame ce se iau de pe haine cu jer de aer. Unde e necesar puteti sufla tapiteria de la 10cm distanta pentru a scoate urmele fine de nisip sau praf. Atentie, e contraindicata aceasta operatiune pe un interior murdar;
- daca spalatoria auto la care mergeti ofera asa ceva ii puteti pune pe cei de acolo sa dea pe tapiterie, foarte usor, cu ceva detergent de tapiterie. Atentie, de la spalatorie veti pleca imediat, deci sa le spuneti sa nu dea decit cit sa se ia praful, si apoi sa aspire cit se poate de repede locul umezit. Daca tapiteria sau partea textila in discutie se umezeste si plecati cu ea umeda pot aparea alte neplaceri (pete, mirosuri, etc). Doar puf+puf si aspirare, sa dispara praful mai din adincime decit de obicei + sa igienizeze putin locul;
- daca aveti elemente din piele achizitionati un kit de intretinere a pielii. Eu il am pe cel de la Mafra care peste timp s-a dovedit foarte bun. Multi dau cu lapte Doina care e foarte bun pentru hidratare, insa in lipsa unui lapte pentru luciu aplicat ulterior, laptele Doina singur face mai mult rau (inmoaie pielea care devine si foarte aderenta, drept urmare mult mai expusa uzurii);
- chederele de la usi, portbagaj, capota, etc dati-le periodic cu niste silicon. Eu imi iau silicon dintr-ala de pantofi, transparent. E perfect: curata si hidrateaza cauciucul exact cum imi doresc. NU DATI CU ASA CEVA PE PLASTICELE DIN INTERIOR!!! Dupa parerea mea un interior facut cu silicon la o masina noua e echivalent cu o dauna totala. Uneori, daca aveti noroc, in functie de silicon, e posibil sa-l mai puteti curata cu o laveta umeda. Alteori... dauna totala.
Puteti folosi si silicon special pentru chedere, insa mi se pare incomod pentru ca e o sticla de 250 sau 500ml cu pulverizator pe care tre' s-o car jos (impreuna cu multe altele) cind am de gind sa fac ceva. Iar cind pufai... sare pe suprafete mai intinse decit ti-ai dori (si silicon pe geamuri e ceva de nu vrei). - cind e timp, dupa ce terminati cu laveta umeda la interior puteti incepe sa va jucati si in compartimentul motor. Spalarea lui cu jet e contraindicata, insa stergerea elementelor din cauciuc, plastic, sau a celor metalice accesibile (si reci la momentul respectiv) cu o laveta umeda nu e contraindicata.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kGztlD8ndZY[/youtube]
Asa arata interiorul la aproximativ 2 saptamini de la ultima curatere la spalatorie. Acum il curat la spalatorie cam la 3-4 saptamini si e un chin pentru cei de acolo pentru ca dupa standardele lor e deja foarte curat.
-
mituc
1 Iulie pe Transalpina, urcare dinspre Sebes, cea mai nasoala portiune.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2ej5gUZAzNU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2ej5gUZAzNU[/youtube]
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
hai mah ca e super marfa drumul
aiurescu poate sa mearga pe acolo ca vantu...

aiurescu poate sa mearga pe acolo ca vantu...
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Chiar asa de joasa e vaca? Mie nu mi s-a parut CHIAR asa rau, eu cred ca treceam relativ usor (e si destul de ridicat C4 asta facelift, si n-am buza aia in fata).
Mi se pare amuzant ca doamna iti impartaseste suferinta, e clar ca tii tare mult la masinuta ta albastra...
Mi se pare amuzant ca doamna iti impartaseste suferinta, e clar ca tii tare mult la masinuta ta albastra...
C4
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Un Duster era parfum acolo
Vaca nebuna paste la oras, nu prea se simte bine p-acolo. Deh... daca nu ti-a placut DS4... erai sef printre coclauri
Vaca nebuna paste la oras, nu prea se simte bine p-acolo. Deh... daca nu ti-a placut DS4... erai sef printre coclauri
-
mituc
Un duster era perfect, pentru asta e facut. Si mazda 3 domestica a trecut la limita pe acolo, era un coleg de forum care m-a avertizat dar eu am zis ca exagereaza el, sau stiindu-ma maniac crede ca ma voi oftica pentru ca-mi voi murdari masina. 
Pe de alta parte drumul ala era clar offroad. Filmele postate pe youtube aratau un drum mult mai bun, insa nu mi-am dat seama ca toate erau facute pe partea dinspre tg jiu. Daca stiam ocoleam, ca tot atita timp faceam insa ieseam fara zgirieturi pe dedesupt (sau cine stie ce am).
Garda vacii de acum e cam asa: din 14cm cit are mazda 3 normala se scad 2 cu cit e lasat 3MPS, se mai scad 0.5 cut e lasata prin schimbarea pneurilor, si se mai scad 2 cit e lasata din suspensii. Rezultatul: 14 -2 -2 -0.5. Oh shit!!
Mie-mi ieseau 10cm de fiecare data!!
Pe de alta parte drumul ala era clar offroad. Filmele postate pe youtube aratau un drum mult mai bun, insa nu mi-am dat seama ca toate erau facute pe partea dinspre tg jiu. Daca stiam ocoleam, ca tot atita timp faceam insa ieseam fara zgirieturi pe dedesupt (sau cine stie ce am).
Garda vacii de acum e cam asa: din 14cm cit are mazda 3 normala se scad 2 cu cit e lasat 3MPS, se mai scad 0.5 cut e lasata prin schimbarea pneurilor, si se mai scad 2 cit e lasata din suspensii. Rezultatul: 14 -2 -2 -0.5. Oh shit!!
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
ma doare capu.....
e clar....ma duc cu c3 de servici.
e clar....ma duc cu c3 de servici.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
mituc
Daca urci dinspre tg jiu poti sa mergi si cu o masina de formula 1. Dupa ranca mai e cit de cit ok pina la obirsia lotrului. Mai sint niste treceri unde nu e asfaltat ca sa puna jgheaburi pentru scurgerea apei dar daca treci cu grija si nu cu 40 la ora e ok.
-
mituc
91k cu vaca.
-
mituc
Reverse camera FAIL:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JP4D6G0LJrg[/youtube]
Se intimpla in mirifica vara a acestui an undeva in fata stadionului din Sibiu pe un trotuar larg plin cu copii cu biciclete, pietoni care se dadeau jos dintr-un microbuz/autobuz, etc. Stilpul era in unghiul mort, nu l-am vazut in nici o oglinda cind m-am uitat, se vedea doar in camera de reverse la care nu se uita nimeni
Jmang!! FAIL!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JP4D6G0LJrg[/youtube]
Se intimpla in mirifica vara a acestui an undeva in fata stadionului din Sibiu pe un trotuar larg plin cu copii cu biciclete, pietoni care se dadeau jos dintr-un microbuz/autobuz, etc. Stilpul era in unghiul mort, nu l-am vazut in nici o oglinda cind m-am uitat, se vedea doar in camera de reverse la care nu se uita nimeni
Jmang!! FAIL!
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Deci in camera de reverse il vedeai
dar ce vedem aici e camera de forward
Acum si intrebarea:
Doar doua camere ai pe masina ?
Now that's a fail, I'd say
Acum si intrebarea:
Doar doua camere ai pe masina ?
Now that's a fail, I'd say
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Pentru asta sunt buni senzorii aia de parcare 
-
mituc
Mai mult ca sigur, dar daca-mi spuneai asta cu 2 minute inainte de a da in stilp iti ziceam "asa cum am mers 89k km fara sa dau in nimic asa voi mai merge inca pe atit cel putin si de acum incolo".