Jurnal de bord Vlad (BH 57 ELA)
- karateka1978
- Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
- Numar Inmatriculare: yy08vpf
Re: Jurnal de bord Vlad (BH 57 ELA)
acum juma de an nu eram membru...doar ce am vb zilele trecute asa fugitiv subiectul asta...
nu ai citit mesajul? am cumparat alea...vroiam sa vad daca sti marca sau daca sunt bune de ceva?
nu ai citit mesajul? am cumparat alea...vroiam sa vad daca sti marca sau daca sunt bune de ceva?
1.6HDI 110cp sedan 2008 negru
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Update 27.09.2011 (100.923 km):
Azi am ridicat masina de la Europcar (Citroen Cluj). Mi s-a schimbat cablajul haionului in cadrul campaniei de rechemare. Cum ma si asteptat totul a decurs normal cu amabilitate din partea angajatilor, si tehnicianul care m-a programat si receptionerul care mi-a luat masina si predat-o iar.
Azi am ridicat masina de la Europcar (Citroen Cluj). Mi s-a schimbat cablajul haionului in cadrul campaniei de rechemare. Cum ma si asteptat totul a decurs normal cu amabilitate din partea angajatilor, si tehnicianul care m-a programat si receptionerul care mi-a luat masina si predat-o iar.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Update 27.09.2011 (100.961 km):
I-am facut revizia dupa 13.480 km. I-am facut-o asa repede ca m-a presat situatia, urmind sa plec o perioada mai lunga si neavind timpul necesar de revizie, iar sa platesc sa imi faca altcineva revizia ... mi se pare absurd si exclus pt mine.
Ulei Motul X-clean 5w40, filtru ulei Mann, filtru aer Mann si filtru polen fara carbon Mann. Avind in vedere ca producatorul recomanda schimbarea filtrului de motorina in conditii grele la 45.000 km am zis sa nu fiu eu mai cu mot ca nu e cazul acum, mai ales cu "foamea asta"; asa ca filtrul de motorina l-am lasat pe cel vechi si doar l-am purjat. Nu a mai facut figuri robinetul de purjare ca la cel Fiamm. Motorina era curata la o prima vedere, dar 99% prin el a trecut doar motorina de la Rompetrol. Am pastrat sticluta pt a vedea daca se decanteaza ceva particule mici.
Miine mi-am propus sa dau jos sita din surubul conductei de ulei ce duce la turbina. Mi-am cumparat saibele de cupru si chef de munca sa am. Revin miine cu detalii.
I-am facut revizia dupa 13.480 km. I-am facut-o asa repede ca m-a presat situatia, urmind sa plec o perioada mai lunga si neavind timpul necesar de revizie, iar sa platesc sa imi faca altcineva revizia ... mi se pare absurd si exclus pt mine.
Ulei Motul X-clean 5w40, filtru ulei Mann, filtru aer Mann si filtru polen fara carbon Mann. Avind in vedere ca producatorul recomanda schimbarea filtrului de motorina in conditii grele la 45.000 km am zis sa nu fiu eu mai cu mot ca nu e cazul acum, mai ales cu "foamea asta"; asa ca filtrul de motorina l-am lasat pe cel vechi si doar l-am purjat. Nu a mai facut figuri robinetul de purjare ca la cel Fiamm. Motorina era curata la o prima vedere, dar 99% prin el a trecut doar motorina de la Rompetrol. Am pastrat sticluta pt a vedea daca se decanteaza ceva particule mici.
Miine mi-am propus sa dau jos sita din surubul conductei de ulei ce duce la turbina. Mi-am cumparat saibele de cupru si chef de munca sa am. Revin miine cu detalii.
- f1gio
- Numar Inmatriculare: E8344FWZ
Jurnal de bord Vlad (BH 57 ELA)
Revino daca poti si cu ceva fotos desi sunt convins Ca va mai greu ,dar nu ar fi rau sa vedem ce se coace la turbina.Spor la treaba maine.
Sent from my iPhone4 using Tapatalk
Sent from my iPhone4 using Tapatalk
- fanut
- Numar Inmatriculare: LGR
Scuze ca poluez topicul tau Vlad de ce ai schimbat cablajul erau probleme oare ar fi ok sa incerc si eu este o lista cu masini de unde pot afla daca sunt pe lista imi poti da un pont merci stima 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cu cablajul am avut probleme si l-am reparat, dar daca Citroen si-a dat seama dupa atita timp ca acel cablaj a fost prost proiectat s-a rechemat masinile respective si s-a remediat problema deci si cablajul meu.
Daca beneficiezi de aceasta rechemare poti afla de la o reprezentanta Citreon. Eu nu stiu numerele de la care la care e valabila campania.
Daca beneficiezi de aceasta rechemare poti afla de la o reprezentanta Citreon. Eu nu stiu numerele de la care la care e valabila campania.
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
poti da mai multe detalii privind operatiunea de inlaturare a sitei?
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Mda, m-am apucat azi de treaba, am dat jos tubulatura de la turbina la intercooler, am dat jos scutul termic din fata si cind sa-l scot afara ... nu iese.
Trgae-l, misca-l, roteste-l, i-am descintat, l-am injurat in 5 limbi si nici de-al dracului nu vrea sa iasa. Trebuie dat jos si radiatorul de racire la motorul 1.6 HDI 90 CP (9HXC). Asa ca am remontat totul inapoi si voi scoate sita din surub cind voi face distributia si voi schimba antigelul. Cu ocazia aia o sa scot si radiatorul si voi putea continua cu lucrarea.
Nu stiu cum e la celalalte motoare 1.6 HDI, dar cert e ca aveti nevoie de canal, rampa sau elevator. Operatiunea e una complexa asa ca recomand service pt majoritatea de aici.
Nu stiu cum e la celalalte motoare 1.6 HDI, dar cert e ca aveti nevoie de canal, rampa sau elevator. Operatiunea e una complexa asa ca recomand service pt majoritatea de aici.
- Luc
Ai incercat sa-l scoti pe sus dupa ce demontezi furtunele de aer inclusiv iesirea de plastic din turbo ? Eu asa l-am scos la 9HZ e drept ca e C5 dar manualul tot asa spune sa dau jos radiatorul.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Pe sus am incercat, logic. Pe jos nu ai nici o sansa. E prea aproape radiatorul de motor. 2 cm daca era mai in fata radiatorul, poate nici atit, reuseam sa il scot. Poate asta e diferenta intre C4 si C5 la 1.6 HDI. Se freca de radiator si se impana intre conducata de ungere de la turbina si radiator pe o parte si pe cealalta se impana intre radiator si alternator. Asta la urechile de la scut de pe laterale de sus. Nu stiu cum era daca ajungeau cele de pe laterale de jos.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Update 24.10.2011 (101.863 km):
Am pus cauciucurile de iarna.
Daca tot erau rotile jos m-am uitat si eu pe la directie suspensie. Pe dreapta s-a dus burduful capului de bara.
Incep sa urasc aceste burdufuri facute din prezervative resapate. Sint curios in cit se duce dracu' si capul de bara, dar nu cred ca mai mult de 1 an. Deci nu articulatia e problema cit burdufurile si odata ce intra mizerie la articulatie se duce si asta.
Am pus cauciucurile de iarna.
Daca tot erau rotile jos m-am uitat si eu pe la directie suspensie. Pe dreapta s-a dus burduful capului de bara.
- fanut
- Numar Inmatriculare: LGR
Vlad poti sa imi spui si mie de unde ai luat uleiul Motul?? Multumesc 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Bogdan98 (memberlist.php?mode=viewprofile&u=1551" onclick="window.open(this.href);return false;)
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
capu de bara are un burduf?
nu te referi la panetara?
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.