Consum motoare diesel

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
fartnold
Numar Inmatriculare: ms11dns

Re: Consum motoare diesel

Mesaj de fartnold »

revin cu un consum exceptional din punctul meu de vedere. am facut vreo 5000 km, in oras - scoala de soferi - si mi arata un consum mediu de 5.7 %. nu stiu daca e adevarat. ma asteptam la cel putin 7 %. am sa pun niste poze sa nu credeti ca aberez
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Nu aberezi dar consumul real cred ca bate catre ce estimezi tu. De obicei cam mint ECU-urile noastre.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Raducv
Marca si model masina: Passat CBAB
Numar Inmatriculare: DJ 01 RMB

Mesaj de Raducv »

Craiova - Marisel (cluj) consum 4.9 ~500km mers lejer ( maxim 125-130) la dus.
La intoarcere 5.2-5.3 mers mai tare ( mai ales pe Cluj-Turda).
Cu un plin am facut 1030 km.
Imagine
C4 1.6 HDi 90cp
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

vlad scrie:Nu aberezi dar consumul real cred ca bate catre ce estimezi tu. De obicei cam mint ECU-urile noastre.
La mine minte cu 0.5-0.6 in minus. Daca imi arata 5.1, la pompa imi iese cam 5.6-5.7 (de-asta fac consumul la pompa, nu pe x km :) )
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Mie imi minte mai mult, catre 1 litru.

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

ciudat, la mine minte cu un litru la consum mediu de peste 14. E alta masina, intr-adevar, dar pina in momentul asta stiam si eram sigur ca C4 afiseaza datele mult mai exact (si consum, si toate cele, inclusiv viteza pe vitezometru, care da, are o eroare programata, insa mai mica).

Dar probabil ca in timp mai apar erori, uzura, etc, si injectoarele (de exemplu) stiu ca in cele X us cit stau deschise tre' sa pise Y ml de gaz, si de fapt ele scapa mai mult, senzorul de nivel din pompa din rezervor o mai ia razna, etc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Injectoarele au niste corectii foarte mici deci nu cred ca e de la injectoare. Viteza are o abatere de max. +/-2km/h fata de cea indicata, cu toate astea ... ECU minte la toate C4-le. O fi o strategie de marketing, cine stie ?! Te poti astepta la orice.
Mai ramine sa ma uit de una alta prin setarile masinii, poate o fi din ceva optiuni sau chiar soft. Poate imi fac si niste updateuri dar sa ma mai obisnuiesc cu Lexia; sa fiu sigur de ceea ce fac.

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

vitezometrul minte la toate masinile, nu doar la C4. Si minte pentru ca e programat sa minta, nu e strategie de marketing ci norma europeana/inetrnationala.
Daca ai lexia si vei ramine conectat cu el pe portul OBD in mers, vei vedea ca va indica o viteza mai mica decit de pe vitezometru, iar viteza aia cam bate cu cea de pe GPS. Cel putin asa se intimpla la mine. Asa stie BC cam cu exactitate citi km ai parcurs (sau cu o eroare neglijabil de mica, de 1-2 la mie), insa viteza o arata mai mare si cu 10% in zona 50-90kmph.

Singura strategie de marketing la C4 e sa nu-ti arate consumul instantaneu la mai putin de 30Kmph, sa nu moara soferul cind trece in treapta 1 cu 1000rpm peste linia de tren :)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Nu ai inteles. La C4 vitezometrul e setat sa arate cu 1-2 km/h mai mult ca in realitate pe orice plaja (asa e la mine). Pina aici totul e ok.
Dar cred ca e setat sa minta la consum (si aici e strategia de marketing: uite ce putin consuma asta ::P) cam cu 0.5-1 l/100 km.

cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

La mine viteza e mai "mica" cu 4 km/h indiferent de viteza si diferenta fata de consumul real a fost de la inceput.
Eu am mai observat o faza: la penultima revizie i-am rugat sa-mi seteze intervalul de revizii la 20000 - 90 de cai, 20 k in conditii severe. Dupa ce au trecut cei 20 k am facut diferenta intre ultima revizie si km actuali si mi-au iesit vreo 17000 :) desi pe ecran imi afisa ca depasisem cum 500 km revizia. Cand imi mai arata 1000 km pana la revizie am observat ca imi scade in draci. Cea mai tare faza a fost cand mai aveam 200 km. Am lasat-o doua zile in parcare (am fost plecat) si cand am bagat cheia.. 0 km :)
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

dar ca si timp la cat te situai fata de vechea revizie ? pt ca masina tine cont de km dar si de timp , 20 k de km sau 1 an ... poate tu nu facusei km respectivi , dar trecuse mai mult de 1 an de la ultima revizie ...
PS: mai bine continuam la offtopic sau la revizii etc
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

La mine la benzina, marja de eroare a BC, in ceea ce priveste consumul, se incadreaza intre -0.15 litrii ; +0.30 litrii. Adica am consumat si ceva mai putin decat arata, de multe ori exact la fel iar de cele mai multe ori o idee mai mult.
C4 1.6i 16V Berlina
mephisto

Mesaj de mephisto »

Prezint si eu consumul pe ultimii ~7000 km: 5.4%, viteza medie - 37 km/h.

O fi bine, n-o fi bine? Nu stiu... :)
C4 Coupe 1.6 HDi 16V 92 CLUB STE
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

E normal, cam așa am și eu la ambele.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

@ vlad:
ai sa fii surprins sa afli ca de la un singur injector decalibrat creste consumul de nu te vezi!
Cat timp am avut injectorul original dat jos de pe masina, pt reparat, am pus alt injectior (defect si ala) dat de cineva sa ma joc cu el.
Scoatea fum ca tractoarele tale de la unitate si mi-a mancat cel putin 10l % in oras, desi pe bord arata 6,8%...
Dupa ce l-am pus p-ala reconditionat, totul e normal.
Asa ca de la un injector (mai multe) decalibrat/e e mai posibil sa minta calculatorul de bord...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”