Opel INSIGNIA

Ultimile aparitii auto
Scrie răspuns
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Re: Opel INSIGNIA

Mesaj de DMX »

Vorbiti doar din "orgoliu" .... duceti-va si faceti un drive test un cu C, E , S ..classe si o sa vedeti ....

Citroenul e citroen .... iar cu modelul C6 au cam dat-o in bara , sunt mult mult prea putine , mai mult am vazut porcaria aia de reno Velsatis care a costat in jur de 50.000 euro DDP (si care a fost un esec de masina dupa parerea mea ) .....

Nu mai tot ziceti ca v-ati lua c6 ,ca daca ati avea 50.000 euro nu v-ati lua c6 nici in ruptul capului , sunt 100% de chestia asta .

Personal nu imi place deloc , si putea fi nemteasca si japoneza ...tot nu`mi placea ..e oribila , prea mult succes nu au avut modelul asta "exclusivist" .

Dar haideti sa revenim ON TOPIC : opel INSIGNIA .......

Bile albe fata de C5 :
-dealeri multi ma duc la cine ma simt eu bine (cand vine vorba de service )
-dealeri multi : discount de pana la 15 % daca stii cum sa vorbesti adica la o masina de 30.000 euro iti iei peste 3000 euro discount
-cand ma programez la service nu astept 2-5 saptamani pana sa mi se faca o programare .....

Presupunand ca sunt la egaliate din toate puncte de vedere ,ce am enumerat mai sus sunt 3 argumente care m-ar determina pe mine sa`mi iau opel in loc de citroen .

Deese , mor ras ....totul ptr tine reprezinta citroen .... alta marca de masina nici nu vrei sa auzi , te impotrivesti din start .
Iti recomand sa te duci sa te "dai" cu niste masini sa vezi ...... ce au de spus si ceilalti concurenti .
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Cat de curand o sa trec la o masina din clasa medie. Limita de bani e pe la 30k. Am fost sa vad Mondeo, nu mi-a placut, am fost sa vad Passat, nu mi-a placut motorul, am mai testat C5 si Jaguar X-Type (care are o super promotie, vreo 5000 de euro reducere). Ati zice (cum am zis si eu) ca Jaguar-ul e o clasa peste C5, ei bine nu e. Numele nu prea mai inseamna mare lucru, masina e zgomotoasa rau, prea old style pentru mine, iar dotarile destul de ramase in urma (chiar daca e model 2008). Deci pana acum, C5 e primul pe lista. Mai ramane sa vad noul Insignia si Mazda 6 (Accord si Avensis ies din discutie ca nu-mi plac), dar sunt aproape convins ca nu vor depasi C5-ul in preferintele mele. Si nu sunt subiectiv, nu am nicio pasiune pentru marca Citroen, sunt doar multumit de actuala masina, dar asta nu inseamna mare lucru.

Evident, Merc C, BMW 3 si Audi A4 nu intra in calcul din cauza ca la pretul asta le gasesti doar chele, iar ca sa dau inca 10k sa le aduc la aceleasi dotari nu s-ar merita nici daca as avea banii respectivi.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Deese , mor ras ....totul ptr tine reprezinta citroen .... alta marca de masina nici nu vrei sa auzi , te impotrivesti din start .
Iti recomand sa te duci sa te "dai" cu niste masini sa vezi ...... ce au de spus si ceilalti concurenti .
Nu muri ca avem nevoie de tine pe forum :)
Man, e adevarat ca sunt fan Citroen de mic si ma bucur foarte mult ca am un Citroen care respecta spiritul avantgardist (pentru ca au avut si multe rateuri, prin anii `80 si `90)
Uite, sunt de exemplu modele de la ei pe care nu prea le inghit deloc, gen C3 si mi-as lua oricand un 207 sau un Clio.
Mai departe, mi-am luat masina pentru ca pe asta am vrut-o.
Imi place extrem de mult si nu zic ca e cea mai buna, zic doar ca e cea mai buna pentru mine si nevoile si cerintele mele, pentru ca asta imi place mie.
Stiu foarte bine ce au de spus ceilalti concurenti si cred ca sunt extrem de obiectiv pentru un fan Citroen cand spun ca Golf sau Focus sunt mai solide, ca cee'd are un raport ce dai/ce obtii (asta pt varianta BEST) mai bun, etc.
Deci cu alte cuvinte nu ma vezi zicand ca Citroen sau C4 in particular sunt cele mai bune masini de pe planetacelemaibunemasinievercelemaitarisimaismechere precum un posesor de Audi :) :D Am simtul penibilului bine dezvoltat :)
Deesee ai mers cu vreun Audi cu suspensie reglabila? De unde stii ca e mai confortabil decat Audi??
Da, am mers. Si se pare ca am purtat ghinion pentru ca peste 2 zile a fost facuta praf :)

Oricum, sunt foarte dezamagit de unele cutume pe care le aveti in cap.
Oameni buni, NU MAI ESTE COMUNISM!
Fiecare e liber sa isi cumpere absolut ce autoturism doreste! Fiecare are propriile cerinte si preferinte.
Asa ca DMX, nu mai fi sigur ca toti si-ar lua Mercedes BMW sau Audi. Ce-i drept, probabil 99% asta vor face :)
Eu daca as avea 50.000 mi-as lua la orice ora C6. De ce ? Pentru ca asta imi place mie. Nu zic ca e mai bun, pentru ca e mai slab decat s5, A6 sau clasa E (apropo, e in clasa cu E si nu cu S) Dar daca pe asta il doresc pe asta mi-l iau :)
Problema e ca nu am 50.000 euro dar poti sa imi faci un cec cadou si sa mergi cu mine sa vezi ce masina imi iau :)
Ingradirea libertatii de alegere mi se pare un lucru de un prost gust teribil, la fel cum mi se pare si generalizarea majoritatii.
Ok, 99% din cei cu 50.000 euro si-ar lua o masina germana, foarte bine, sa fie sanatosi si sa se bucure de ea. Eu imi iau ce masina imi pofeste inimioara si PUNCT.
Referitor la faptul ca C6 este un esec sau nu asta nici tu nici eu nu o decidem, ci 'ce s-a estimat ca vanzari' vs 'ce s-a vandut'
Pentru ca daca s-au estimat 5.000 modele vandute si s-au vandut 8.000 este un succes.
Acum referitor la Opel Insignia vs Citroen C5 nou cel mai bine e sa le testezi tu si atunci ramai impacat cu tine insuti.
Eu unul am jurat sa nu ma mai iau dupa forumuri la alegerea unei masini ci dupa propriile mele simturi.
Masinile din aceleasi game din ziua de azi au ajuns sa fie apropiate dpdv al fiabilitati asa ca factorul 'cum te simti tu ca posesor de X' e cel mai important.
Daca urmam sfaturile forumului ma vedeam acum cu un Golf :D
Nu zic ca e proasta, doamne fereste, masina e super buna (mai ales versiunile cu DSG, 1.4 tsi, yummy!) insa personal nu imi produce nici o satisfactie si asta e important pentru mine. Cel mai important.
Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi place sa imi aleg masina dupa pofta inimii, din bugetul pe care il am.
Faptul ca tu cunosti dealerii si serviceurile Opel e un avantaj. Asa e, la Citroen situatia nu e roz. In afara de dl. Mugurel pentru care am numai cuvinte de lauda restul sunt mediocrii.
Asa ca eu zic sa te duci sa le testezi pe ambele si care iti place mai mult aia sa fie urmatoarea ta masina.

PS: nero, nu mai spune bre ca ti-a placut mai mult C5 decat Jaguarul ala, ca te spanzura unii forumisti de pe aici :)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Deese scrie:PS: nero, nu mai spune bre ca ti-a placut mai mult C5 decat Jaguarul ala, ca te spanzura unii forumisti de pe aici :)
Pai acei forumisti sa o testeze, ca e gratis, sa vedem daca ma mai spanzura dup-aia.
onacus

Mesaj de onacus »

La 50.000 DDP te infigi direct in Lexus si sa vezi atunci cum ramane C6 in urma la toate capitolele :lol:
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
candymann

Mesaj de candymann »

DMX scrie:Vorbiti doar din "orgoliu" .... duceti-va si faceti un drive test un cu C, E , S ..classe si o sa vedeti ....

Citroenul e citroen .... iar cu modelul C6 au cam dat-o in bara , sunt mult mult prea putine , mai mult am vazut porcaria aia de reno Velsatis care a costat in jur de 50.000 euro DDP (si care a fost un esec de masina dupa parerea mea ) .....

Nu mai tot ziceti ca v-ati lua c6 ,ca daca ati avea 50.000 euro nu v-ati lua c6 nici in ruptul capului , sunt 100% de chestia asta .

Personal nu imi place deloc , si putea fi nemteasca si japoneza ...tot nu`mi placea ..e oribila , prea mult succes nu au avut modelul asta "exclusivist" .

Bile albe fata de C5 :
-dealeri multi ma duc la cine ma simt eu bine (cand vine vorba de service )
-dealeri multi : discount de pana la 15 % daca stii cum sa vorbesti adica la o masina de 30.000 euro iti iei peste 3000 euro discount
-cand ma programez la service nu astept 2-5 saptamani pana sa mi se faca o programare .....

Presupunand ca sunt la egaliate din toate puncte de vedere ,ce am enumerat mai sus sunt 3 argumente care m-ar determina pe mine sa`mi iau opel in loc de citroen .

- in romania sunt vreo 20 de service-uri autorizate citroen. deci poti merge unde iti pofteshte inima k nimeni nu te obliga sa mergi numai la unul sau la altul. dovada este cati merg la mugurel si cat de multumiti se intorc de la el. bineinteles nici el nu ii poate multumi pe toti.
- discount-ul ala il primeshti si la citro si nu cred k iei mai mult in alte partzi. negocierea asta e praf in ochii celor care cumpara. vanzatorul dc o poate da mai scumpa, k doar e cashtigul lui si al firmei.
- nush daca la mugurel stai 2-5 saptamani, nici la mine nu te programeaza nimeni sa vii la dracu' sa iti repare masina. astea am impresia ca sunt fitzele sau lipsa de personal a celor de la ATS.
revenind la C6, de 50.000 iti iei varianta full cu motorul de 2.7 HDi, V6, iar cand spun full asta inseamna k are tot ce se poate pune pe el. nush daca un E sau o serie 5 iei la banii aia cu aceleashi dotari. diferenta este marca. pe cand un C6 poate intoarce multe capete pe strada, nu acelashi lucru pot spune ca face un E sau o serie 5, pe care, sa fim sinceri, si le-a cumparat toti ciobanii si manelishtii. unicitatea sau raritatea unei masini este nota ce o da un C6 unui posesor de asemenea masina. pe cand un cunoscator auto, care stie ce inseamna suspensia deja super consacrata de la citro, altfel va privi acel posesor de C6, fata de un, deja, banal posesor de E sau serie 5.
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

candymann scrie:.......
- in romania sunt vreo 20 de service-uri autorizate citroen. deci poti merge unde iti pofteshte inima k nimeni nu te obliga sa mergi numai la unul sau la altul..........
In Romania sunt vreo 60 de service-uri Opel din care 5 numai in Bucuresti, fata de 1 Citroen :wink: Acest lucru iti da cu siguranta mai mult comfort in exploatarea masinii. Daca nu imi place de unul ma pot duce la altul, care e la 15-20 de mim departare, las masina acolo, imi rezolv problemele de serviciu su personale si vin dupa-amiaza sa-mi iau masina cand e gata. Chestia asta e cu adevarat comfortabila :) Nu discut aici calitatea service-ului pt ca nu am mai fost demult cu un Opel la "doctor" :D
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

poti avea cantitate daca nu ai calitate.
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Situatia service-urilor la Citroen in Bucuresti e nasoala, dar nu mai nasoala ca la alte marci (vezi VAG, de exemplu). Nu stiu cum sunt cei de la Opel, dar am inteles de la prieteni care au Opel ca exista variante bunicele si variante proaste. Totusi, la Citroen e bine ca avem service bun la Rm. Valcea, nu e foarte accesibil, dar macar avem unde sa facem masina daca e vreo problema mai nasoala.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

sa intelegem ca Citroen are calitate in service-urile sale?

sunt perfect de acord cu DMX9 (desi nu imi place asta :mrgreen: )
e atat de usor sa spui..daca as avea 50.000 as lua aia....
sa fim seriosi.
cand ai sa ai banii aia..te vei infige in primul show room Porsche si o sa alegi de acolo unul din modelele comencializate.
eu spun ca C5 vrea sa concureze cu alte masini dar acestea nu isi propun asta.
voi credeti ca BMW, Audi, Passat, il considera pe C5 concurenta??
eu nu!
imi place, dar as alege oricand unul din cele 3.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Eu zic ca aici faceti o greseala...francezii se pricep la design, din pacate nu prea se pricep la motoare.
Parerea mea este ca dpdv al confortului sau al interiorului eu zic ca si C5-ul si C6-le se ridica f bine la asteptari, dar cam atat.
Niciodata nu o sa poti compara o masina germana cu o masina frantuzeasca dpdv al motorizarii.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Asta am incercat si eu sa subliniez pai ce mare scula de motor e ala de pe C6? Ala e motor de pus pe o masina de 2 tone sau cat are?
Pur si simplu nu pot sau nu vor sa scoata motoare puternice, pentru ca astfel ar fi nevoiti sa urce si pretul si atunci chiar ca nu s-ar justifica banii pe un Citroen cand exista altii!

Pana si saracii astia de la Opel scot motoare de >200CP puse pe compacte ca sa nu mai vorbim de insignia cu 300CP
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Shadow scrie:Eu zic ca aici faceti o greseala...francezii se pricep la design, din pacate nu prea se pricep la motoare.
Nu ma pronunt despre benzinare ca nu m-au interesat, dar la diesel-uri PSA mi se par cei mai tari (ma refer, evident, la sub 3.0l). Sunt suficient de nervoase si foarte elastice, sunt printre cele mai rafinate si consuma foarte putin. De probleme n-am auzit pe nimeni sa se planga, iar intretinerea e ieftina. Ce iti poti dori mai mult?
Pe langa asta, sunt si printre cele mai raspandite motoare, le gasesti pe Citroen, Peugeot, Ford, Mazda, Volvo, Jaguar, poate si pe altele.

Si nu stiu de ce a deviat asa mult discutia intr-un versus cu Merc, BMW si Audi, eu am zis foarte clar ca nu as da 10-15k in plus pentru una din marcile astea, nu am zis ca e mai bun C5 sau Insignia per total. Dupa cum a zis si Pasare, C5 sau Insignia sunt cam la aceiasi bani cu un Merc clasa A, normal ca in cazul asta as alege C5.
candymann

Mesaj de candymann »

Shadow scrie:francezii se pricep la design, din pacate nu prea se pricep la motoare.
de aia diesel-urile PSA sunt pe ford, volvo, jaguar, de "proaste" ce sunt, sau de "nepriceputzi" ce sunt. :lol: :lol:
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Vezi tu...aici intervin cateva chestii:
1. motorul ala nu e facut de PSA, ci e facut in colaborare cu PSA tocmai pt ca nu se pricep la motoare si nu sunt in stare sa le faca singuri klumea.
2. motoarele nu sunt proaste, dar nici nu sunt vreun break-through in ale ingineriei.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Scrie răspuns

Înapoi la “Noutati Auto”