A venit momentul sa mai o noua intrare in jurnalul nostru...
Tux are la activ
1 revizie,
11 luni de utilizare si un pic mai mult de
20.000Km parcursi...
Ma mandresc cu faptul ca mai mult de jumate din ultimii 10.000 Km sunt efectuati in regim extraurban
(iar dintre acestia peste 4000 Km in spatiul EU-non RO)
Romania -> Ungaria -> Austria - Italia (si retur):
Traseul urmat a fost
Focsani -> Oradea -> Budapesta -> Viena -> Treviso -> Venezia -> Mansue ->
Vienna -> Budapesta -> Debrecen -> Oradea -> Cluj -> Brasov -> Bucuresti
Ce pot sa spun pe scurt despre vacanta:
- Desi daca m-ai fi intrebat inainte de excursie:
Care tara are drumurile cele mai ok? as fi raspuns in ordine:
1. Austria
2. Italia
3. Ungaria,
realitatea este ca:
1. Italia
2. Ungaria
3. Austria
- Cel mai bun marcaj exista in Austria - fiecare chestie este anuntata de 3 ori cel putin (e.g., indicator vizibil din timp,
vopsea reflectorizanta pe asfalt si indicator luminos)
- Infrastructura din aceste tari este de neimaginat (e.g., in Austria si Italia exista mai multi Km de tuneluri,
decat exista Km de autostrada in RO... LOL... glumesc... este o exagerare, dar nu foarte mare...

)
- Focsani -> Oradea consum 5.7% (mers cvasi-constant cu 70Km/h in viteza a V-a, aglomerat)... WOW!
Am vazut pe bord autonomie de 980Km
- In Ungaria mi-au spart masina - geam lateral stanga-spate spart pentru a sustrage o gentuta lasata pe bancheta
ce pot sa zic...
They've hit Jackpot! - erau 700 EUR cash + doua telefoane mobile in gentuta aia...
- Si inainte sa sariti cu totii in capul meu cu textul: "
Pai bah da tu nu stii ca regula numaru unu e ... ???"
trebuie sa mentionez faptul ca... eram in the middle of nowhere - in camp deschis si am oprit langa o reprezentanta
Suzuki sa luam o gura de apa si aer conditionat... 5 minute a durat incursiunea... rapizi baietii!!! Aveti grija!!!
- GENERALI RULES! - a doua zi la pranz aveam masina facuta la Viena, la cheie, fara sa scot nici un ban din buzunar...
Ca idee, costul afacerii:
1. Geam lateral stanga-spate Citroen C4 Coupe - 150 Eur
2. Manopera - 450 eur... Scump dom-le scump, dar face toti banii!
- Iubesc Italia - e tara mea de suflet!
- Nu iubesc Venezia... este cel mai urat oras din Italia... vorbesc serios!
- In Ungaria exista un post de radio - Petofi Radio care este foarte tare, in special pentru condus...
- Budapesta este un oras magnific... Viena este un oras magnific...
- Recomand
Wombat's Hostel din Viena (Grangasse 6) - ieftin si foarte cool - recomandat de
Lonely Planet,
iar daca nu gasiti locuri disponibile la Wombat's, la 45 de secunde de mers pe jos gasiti pensiunea FUNFHAUS (Sperrgasse 12)
care este mai uncool dar la fel de michteaux - chiar mai michteaux daca te intereseaza linistea si relaxarea...
Jurnal Tehnic:
-
Schimbat becuri faza scurta (H7) - cel din dreapta s-a ars exact la intrarea in Bucuresti, la intoarcerea din excursie.
Am cumparat un set de
H7r Philips Night Guide Double Life - 120 RON de la APCO si le-am montat - big difference (pe bune)!
Apropos, becurile originale sunt tot Philips, dar sunt alea standard - entry level care cam lasa de dorit la toate capitolele
Ciudat e ca la schimbare s-a ars si becul original din dreapta pe care planuisem sa-l pastrez ca rezerva...
-
Schimbat stergatoare - le-am neglijat in Romania, pentru ca... well... nu prea a plouat si nu am
avut nevoie de ele, insa la intoarcerea din Austria am prins o torentiala adevarata pe Autobahn, iar la noi,
de la Oradea, la Brasov am prins o ploaie marunta si deasa cu rafale de vant, pe timp de noapte si experienta
m-a facut sa-mi dau seama ca stergatoarele pe care le aveam erau o gluma proasta dar periculoasa
si a doua zi mi-am luat de la APCO un set de
BOSCH Aero Twin... big f'king difference (dinnou)!
-
Am facut prima revizie - 20.000 Km - In plus fata de revizia obisnuita (verificare computer,
verificari fluide, schimb ulei, schimb filtru ulei, schimb filtru polen etc) am schimbat filtrul de aer si am facut
o verificare a starii trenului de rulare/suspensii/directie... Rezultatul:
All systems GO!
Filtrele montate sunt cele originale furnizate de Citroen, iar uleiul folosit e TOTAL Quartz 9000 5W40.
- Asta e pentru
bkdc: