C4 dupa un an!!!

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
VALLY_C4
Numar Inmatriculare: nt-12-law

C4 dupa un an!!!

Mesaj de VALLY_C4 »

sal. robotul meu tocmai a implinit un an si are 20000 km =D> . sunt f. multumit de masina :D . de cand am fost la revizie (18800km) masina merge mult mai bine. sprint sprint, mananca soseaua, consumul mai mult decat bine; sincer sunt multumit de ea. =D>
- probleme dupa 1 an nu prea am avut(cu asta ma laud):
- ciorapeii cazuti dupa 18800 km - rezolvati in service;
- un greieras in portiera fata dreapta ( se trezeste cateodata la viata) - cred ca ar fi boxa - cred ca s-ar putea sa pice. o sa merg la service cand am timp.
- de curand aud niste zgomote la portbagaj - nu tot timpul; de obicei cand merg pe drumuri nasoale.( se intampla de pe la 19600 km) - ceva de plastic - poate de la drumurile noastre de rahat.
astea sunt problemele pe care le-am avut dupa un an. pot sa ma consider norocos dupa ce probleme au avut altii dupa 10000 km .zgarieturi nu am ; am scapat #-o . pe curand . bye bau
Citroen c4, 1,4. 16v, 90cp... si atat!!!
Pepe

Re: C4 dupa un an!!!

Mesaj de Pepe »

Hm,
Eu am vrut VW Golf, deh...nemtzeasca.
Am luat C4 din conjunctura financiara...
Ma rog.. acu Alsacia a fost si provincie nemtzeasca, deci
C4 e mult mai nemtzesc decat un VW facut in Turcia 8)
Ma unge cand imi zice: vine piesa din Frantza, si nu
imi zice: vine piesa nemtzeasca din Istambul...

1 an si 30.000 km ... nici o problema majora...
... cu o singura exceptie: cat de fancez tre sa fi sa faci o masina
faina ca C4 Coupe, si sa nu gasesti o solutzie sa ii
pui 2 usi in spate?
C4 1.6i 16v Neagra si 90% din timp prafuita
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Pepe scrie:......
Eu... cu o singura exceptie: cat de fancez tre sa fi sa faci o masina
faina ca C4 Coupe, si sa nu gasesti o solutzie sa ii
pui 2 usi in spate?
:shock: :shock: :shock: Cred ca ai o problema :roll:
Daca vrei 2 usi in spate te informez ca exista. :wink: La berlina. Iar daca tu ai fi vrut 4 usi, strict la caroseria de coupe, nu s-ar fi putut, pt ca ar fi devenit tot berlina(sau hatch). Adica ar fi avut pe fiecare parte 2 usi si 3 geamuri, iar ''coupe'' presupune o usa si max 2 geamuri pe fiecare parte. Si sa nu-mi aduci exemple de genul VW CC, ca acelea nu sunt coupe-uri.

Scuze pt OFF,dar o asa intrebare merita un raspuns. :ok
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
candymann

Mesaj de candymann »

Pepe scrie: C4 e mult mai nemtzesc decat un VW facut in Turcia 8)
Ma unge cand imi zice: vine piesa din Frantza, si nu
imi zice: vine piesa nemtzeasca din Istambul...
asta mi-a placut =D> :lol:
VALLY_C4
Numar Inmatriculare: nt-12-law

Mesaj de VALLY_C4 »

:ok =D> corect. e jale cu romanul asta frate. nu stie altceva decat vw,vw,vw. de ca asta e masina nemteasca frate.da ma rog.....
Citroen c4, 1,4. 16v, 90cp... si atat!!!
janusRO

Mesaj de janusRO »

:hi

Citronelu a facut 1 an.
L-am aniversat printr-o excursie in Toscana in care a facut 6000 km in 11 zile.
Consumul mediu pentru acest "raliu" a fost de 7% - deci se poate :lol: dar de obicei nu in Romania (motorizare 1.4) prin Austria si Italia pe autostrazi am mers de obicei cu 130-140 si pe alocuri un pic mai mult..in rest in limitele legale (traseele in Toscana sunt pline...dar plineee.. de curbe - a facut joc de glezne citronelul cat pentru 5 ani de Romania...

Probleme pana acum:

- zgariat paragul si aripa spate (de rezolvat pe Casco)
- dimineata cu motorul rece se tureaza uneori peste 1000 rpm; n-am idee ce inseamna asta...
cam atat - norocos as zice :ya

Revizia am facut-o inainte de a pleca (pe la 11800 km ca se facea aproape anul..)

Pe viitor:

- repozitionat anvelopele pentru a se uza uniform
- folie auto pe spate; a propos, e pe bune faza cum ca reduce o parte din caldura cauzata de soare in interiorul masinii in conditiile in care oricum parbrizul nu se infoliaza?!

toate bune si :drive cat mai placut si fara neplaceri
Drive safe! Just drink after, never before! Imagine Imagine

C4 1.4 16v berlina
janusRO

Mesaj de janusRO »

Inca ceva,

Conduc si un VW Passat variant de la firma (2002) si din experienta mea confortul este peste Citroen, tinuta de drum de asemenea (mai ales la viteze mari)...

dar Citronelu e masina mea (cu ea imi fac concediile) si deci e f. buna pentru cat am platit...
are in schimb nevoie de drumuri de calitate pentru a fi confortabila si a arata tot ce poate...

multi s-au plans de probleme cu softul insa eu n-am experimentat pana acum asa ceva.... ma enerveaza insa modul economic in care intra destul de repede odata oprit motorul.. pe de alta parte n-am ramas cu ochii in soare cand am uitat farurile aprinse :ok

C4 1.4 16v berlina
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

janusRO scrie:- dimineata cu motorul rece se tureaza uneori peste 1000 rpm; n-am idee ce inseamna asta..
Nu e nici o problema. E normal sa se tureze cu motorul rece. O face automat calculatorul de bord. Un fel de autosoc.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

janusRO scrie::.........; a propos, e pe bune faza cum ca reduce o parte din caldura cauzata de soare in interiorul masinii in conditiile in care oricum parbrizul nu se infoliaza?.....
Energia calorica produsa de radiatia solara este proportionala cu suprafata radiata.
Adica mai pe romaneste, in masina cu folie pe o parte dintre geamuri, intra mai putina caldura deodata.Daca insa vei lasa masina in soare vreme mai indelungata,temperatura din interior va ajunge la ajunge cam la aceeasi valoare ca la o masina fara folie. Diferenta este doar de timp, adica la cea cu folie , timpul va fi ceva mai lung.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
janusRO

Mesaj de janusRO »

Multumesc Vlad;

Pt Dan:

Asta ar fi o veste buna. In conditiile astea aerul conditionat ar trebui sa devina mai eficient pentur ca interiorul se va incalzi mai gru si AC-ul va face fata mult mai usor..presupun

poate confirma cineva din proprie experienta?

Ar mai fi interesant de aflat ce anume produce mai multa caldura, sau care este raportul intre caldura produsa de raze prin patrunderea pe geam si cea produsa prin incalzirea caroseriei :ok

C4 1.4 16v berlina
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Aerul din masina nu se incalzeste direct de la soare si de la radiatia absorbita si ulterior radiata de suprafata subiacenta.
Adica, sursa principala de caldura din masina este caroseria si bordul, apoi scaunele (mai ales daca sunt dim piele) si celelalte elemente interioare.
Eu am folie pe spate(geamuri si luneta) si iti garantez ca dupa ce masina sta in soare o ora, nu are nici o importanta daca ai sau nu folie.
Exista totusi un avantaj :wink: Persoanele care stau in spate si sunt protejate de geamuri cu folie, se vor simti mai confortabil pentru ca radiatia solara va fi redusa pentru ei.
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”