Preturi de criza la Dodge

Ultimile aparitii auto
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Preturi de criza la Dodge

Mesaj de Mihay »

eu zic ca exagerati destul de mult cand o comparati cu logan...desi sunt fan logan. or fi americanii astia idioti dar parca nu ca romanii.
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Preturi : http://www.dodge.ro/avenger/pdf/Oferta_ ... Y_2008.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Ofertă specială Dodge Avenger
Discount* 4.000 Euro (TVA inclus)

Acum puteţi achiziţiona Dodge Avenger MY 2008 cu un discount de 4.000 Euro (TVA inclus).

*Discountul se va aplica la preţul de listă şi în limita stocului disponibil.
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

ai postat oferta din 2008, o sa consider ca totusi de actualitate este cea din 2009
http://www.dodge.ro/avenger/pdf/Oferta_ ... Y_2009.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Da,dar aia e asta vara.
Intre timp a venit criza si au mai taiat 4.000e.....se pare.

Si eu sunt de acord cu Mihay, nu poate fi comparata cu Logan, sa fim seriosi.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

din cate stiu eu pretul de productie al Loganului e de aprox 4 000-4 500 euro cel mai scump. si ei le vand cu 9 000 -10 000 deci cam 50% adaos. cu cat e pretul de productie mai mare cu atat cred ca creste si adaosul. deci probabil ca ala e pretul dodge-ului cu un foarte mic adaos( probabil tva) . ziceati de serviceuri . pai ce cu citroen aveti prea multe? eu zic ca e o oferta mai mult decat corecta dar motorul VAG nu`l vad ca pe un avantaj.
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

@mihay: in pretul de productie intra atat materia prima si costurile de fabricatie, cat si banii bagati in publicitate, chirii pentru showroomuri, etc, absolut tot. piata concurentiala dicteaza cum se fac preturile, astfel incat, dupa cum am mai zis, mi-e imposibil sa cred ca au asa adaosuri constructorii, pentru ca s-ar gasi unul care produce de 100 de ori mai mult la un adaos de 10 ori mai mic, si i-ar ruina.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

nu vreau si nici nu pot sa`ti demonstrez tie ca ala e pretul de productie al loganului. vrei sa ma crezi bine , nu ma crezi la fel de bine. chiar nu pasioneaza acest subiect.
OMEN
Numar Inmatriculare: CJ 11 JIL

Mesaj de OMEN »

oferta de pe site-ul Dodge este neactualizata.Ceea ce va spun eu este expun in POLUS cluj cu sticker pe parbriz

13.902 EUR TVA INCLUS
iar dotarile sunt cele de la inceputul topicului la care se adauga roti de 17 inch care cred ca nu sunt scrise acolo.
AUD UMBRE MENTOLATE
OMEN

Mesaj de OMEN »

Mihay scrie:din cate stiu eu pretul de productie al Loganului e de aprox 4 000-4 500 euro cel mai scump. si ei le vand cu 9 000 -10 000 deci cam 50% adaos. cu cat e pretul de productie mai mare cu atat cred ca creste si adaosul. deci probabil ca ala e pretul dodge-ului cu un foarte mic adaos( probabil tva) . ziceati de serviceuri . pai ce cu citroen aveti prea multe? eu zic ca e o oferta mai mult decat corecta dar motorul VAG nu`l vad ca pe un avantaj.
asta e 100% la suta adaos
AUD UMBRE MENTOLATE
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

chainsaw scrie:@mihay: in pretul de productie intra atat materia prima si costurile de fabricatie, cat si banii bagati in publicitate, chirii pentru showroomuri, etc, absolut tot. piata concurentiala dicteaza cum se fac preturile, astfel incat, dupa cum am mai zis, mi-e imposibil sa cred ca au asa adaosuri constructorii, pentru ca s-ar gasi unul care produce de 100 de ori mai mult la un adaos de 10 ori mai mic, si i-ar ruina.
e o confuzie mare aici !!!
daca vrem sa intram in termeni si definitii a ceea ce inseamna cost, pret, tarif, de productie, de vanzare etc, ne prindem urechile.
in foarte putine cuvinte, in costul de productie intra toate materiile prime si materialele si costurile adiacente: salarii (strict legate de productie), curent, apa, gaze.
publicitatea intra ulterior intr-un buget de marketing.... (si o sa si observi ca numai anumite marci fac publicitate si nu 365 de zile pe an, fie ca publicitatea este tv sau radio sau print) si care se justifica sau nu in cantitati mai mici sau mai mari in functie de vanzari.
showwrom-urile deja sunt complet altceva, iar aici mugurel poate sa ne lamureasca mai bine daca el isi sustine showwroom-ul din castigurile propriei afaceri sau din banii citroen.

deci daca ea chiar face 4500 si se vinde cu 9000.... restul e marketing, cercetare.... etc. in nici un caz 100% profit.
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
OMEN

Mesaj de OMEN »

nu vb nimeni aici de 100% profit ci de suta la suta adaos la costurile de productie.Ar fi imposibil ptr o companie sa dea explicatii la pretul pe care il cere pe un produs aici incluzind toate costurile de regie de publicitate de marketing acestea fiind amanunte care pe consumatorul final nu il privesc si pe foarte putini ii intereseaza.Din pct de vedere al consumatorului(aici ma autoinclud) as fi foarte fericit sa cumpar un automobil cu calitate de mercedes si pret de logan si sa nu fin ipocriti ,asa suntem toti.
N-am sa stau sa despic firu-n patru in fata unei oferte bune de pret,daca am nevioe de el si am buzunar ptr el o sa il iau.
La Dacia in particular nu cred ca diferenta de la cost de 4500 pana la pret de 9000 o face publicitatea si marketingul.o face dorinta unei companii de a castiga mult.Poate ati avut ocazia sa gasiti odata un produs bun sau folositor si in acelasi timp ieftin.Ganditi-va acum la acel produs dupa catava vreme pe piata.E mai scump si mai prost si asta nu doar datorita devalorizarii monedei ci a lacomiei producatorului si comerciantului care are o oportunitate de a castiga repede si mult netinand cont de calitatea produsului.
AUD UMBRE MENTOLATE
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Diferenta dintre costul de productie si pretul de vanzare cu amanuntul se duce intradevar si in marketing, publicitate si alte cheltuieili ocazionale, dar majoritatea diferentei se duce in amortizarea investitiei, nicidecum in profiit. Exista si un profit, pentu ca amortizarea e limitata legal (economistii stiu despre ce vorbesc), dar profitul nu e asa spectaculos cum ar parea la prima vedere.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

ba la cei de la Dacia chiar e spectaculos profitul pentru ca pe carca Dacia de 2 ani traiesc efectiv REnault si Nissan.
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

Dan pasare scrie: profitul nu e asa spectaculos cum ar parea la prima vedere.
asta incercam si eu sa zic
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai nene voi ori sunteti turci ori nu stiu ce sa cred....este enorm profitul la dacia in conditiile in care de la preluarea fabricii de catre francezi ei au fost scutiti de la orice fel de taxe si impozite de catre minunatul guvern!!! voi chiar nu observati ca ceva pute???? adica 3-4 ani au vandut Loganuri in draci (FARA TAXE SI IMPOZITE pana prin 2006-2007) si acum gata 2-3 luni mai proaste au determinat sa inchida fabrica??? cum asa? de ce toti producatorii au redus enorm preturile de vanzare ( in UK SI USA la cumpararea unor SUV`uri primesti cate o masina gen C1) si DAcia nu scade deloc??? asta chiar nu va aprinde niste beculete ???? daca nu inseamna ca nu ati platit factura la enel :twisted: :twisted:
Scrie răspuns

Înapoi la “Noutati Auto”