Masina era deja in curtea dealerului, am platit-o joi si sambata am ridicat-o. Chiar de 1 decembrie, ziua Romaniei
Avand in vedere ca nu lucrez,pe la facultate dau mai rar iar seara in oras merg cu prietenii care au masini mai rasarite am reusit ca in 1 an si cateva luni de cand o am, sa fac doar 15.000km. Asadar de probleme sau eu stiu ce altceva batai de cap cu masina nici nu poate fi vorba. Nu am fost in service decat pentru revizie, revizie pentru care am platit cam multicel. 4 milioane 500, insa am fost la Meridian Sud care sunt printre cei mai scumpi din Bucuresti si am pus si ulei mai scump si nu Dacia Oil. Am pus Mobil Synt S 5W40. O mentiune ar mai fi ca la motorul asta 1.6 16v intra 4.3l de ulei, deci am cumparat 5 bidoane, din care intr-unul a mai ramas 3 sferturi. La loganul de 1.6 8v intra 4 l de ulei. ba chiar la ala de 1.4 am inteles de la cineva ca a facut-o cu 3l, dar nu stiu sigur.De aici si diferentele de pret la revizii.
In rest ca impresii despre masina nu stiu ce sa mai zic. Nu sunt adeptul modificarilor asa ca nu am umblat la nimic la ea. Insa am in calcul in viitor sa cumpar fete de usi de logan ph2, care mi se par mult mai reusite decat ce am eu pe ph1.Am pus si niste poze mai jos cu fetele de usi cum am eu, si cum sunt cele de pe ph2.
Acum ca mici nemultumiri as putea mentiona scaunele care sunt cam ..proaste. O problema destul de comuna la logan, intalnita in special de cei mai ..corpolenti sa nu le zic grasi. Scaunul capata un oarecare joc al spatarului dupa un timp. Desi eu sunt ff slab a mai condus un prieten de vreo 120-130kg de cateva ori masina si de acolo cred ca se trage. probabil la revizia urmatoare o sa le semnalez problema care oricum nu e ff deranjanta dar este o problema. Stiu pe un vecin care a schimbat vreo 3-4 scaune in garantie insa tot la fel are vreo 110 kg.
Alte minusuri nu imi vin in minte;insa daca imi vin le voi mentiona, nu sunt genul care sa zic ca am masina perfecta
Aa acum poate multi ar putea spune ca stabilitatea e un minus. Sincer si fara sa fiu subiectiv mie loganul mi s-a parut mai stabil decat accent sau aveo (masini din clasa lui, evident nu facem comparatii cu alte masini).Si in alea la fel, la peste 120 tot se simte cand treci pe langa un tir etc. ba chiar accentul are roti pe 14, iar aveo pe 13 in unele variante.
Ca plusuri as putea spune de motor si cutia de viteze.Motorul se misca ff bine la cei 105cp si 148 NM, iar cutia este destul de precisa chiar si in comparatie cu alte masini mult mai pretentioase.Greutatea oarecum mica a masinii, 1150 e un mare plus in comparatie cu alte motoare de 1.6 din clasa compacta care in general au cu 100-150kg in plus.
Masina are demarajul de la 0-100 in 10.2s,destul de bine pt un Logan.
In bucuresti consumul e intre 8-9 noaptea dar alergata ca e liber, si maxim 11.5 ziua.
Recordul de consum exterior a fost 5.4l pe un traseu Bucuresti-Ploiesti-Cheia si inapoi pe DN1 Predeal-Sinaia-Bucuresti.Insa in general consumul exterior este undeva ~6.5 la un mers normal si 7 la mers mai sportiv.
Casco la masina in al 2lea an la BCR Asigurari este de 400 de euro, iar masina e evaluata la 9050 de euro. Full casco, vandalism furt etc..insa din pacate cu fransiza de 100 de euro per eveniment
Legat de evenimente am avut 2 mici. primul a fost ca am ciobit un pic stopul din spate lovind un gard si l-am schimbat pe banii mei. 800 de mii din targ, nou..iar al 2lea am gasit geamul oglinzii spart. 500 de mii din targ, doar geamul. Asta e unul din avantajele la logan piese ale naibii de ieftine. Evident after-market, la dealer nu sunt tocmai ieftine. Insa nici ca la alte marci. Spre exemplu la Aveo un far este 10 milioane, la logan in targ este 2. La dealer o fi 3-4-5 milioane, dar nu 10
Iar cum o poza face cat 1000 de cuvinte atasez si cateva poze cu masinutza

Acum partea cea mai interesanta. Daca as mai fi pus sa aleg acum, as alege la fel? ..
-- daca as avea ACUM 10.000 de euro, sigur nu as mai lua logan. m-as indrepta catre un focus,c4,octavia2 ..ceva din clasa compacta insa cu maxim 15-20.000km, nu mai mult;
la vremea aia nu prea aveai ce sa iei cu 10.000 de euro, iar din clasa low-cost loganul mi se pare de departe cea mai buna alegere.Aveo, accent, albeea nu sunt DELOC low-cost la intretinere