Consum motoare pe benzină
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Eee nu...am scos eu 13 la forja maxima pe 45km!! Deci pana la 100 se faceau de 15!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Daca discutam de mers in oras, fara radare, fara curbe strinse, fara pietoni, drum fara rampa vizibila, atunci ar merge ceva de genul:SAMmy scrie:@mituc: vad ca te pricepi de minune (chestia cu 24-26 Km/h la Ia-IIa a mers perfect)...
spune-mi te rog, tu la ce viteze recomanzi schimbarile de trepte de viteza, in general (traficul e inexistent)
eu prefer sa gandex in turatii, dar am observat ca uneori viteza e un indicator mai bun al momentului propice
mai mult, la retrogradari, faci 'blip' (turezi scurt motorul)? daca da, cum? pe minema pacaleste lag-ul acceleratiei foarte des...
ii dai rau? eu ma trezesc din cand in cand mergand cu a II-a cu 50 Km/h... imi place elasticitatea si zgomotul... e rau?
1->2 la 24-26Kmph
2->3 la 42-45kmph
3->4 la 52-55-57Kmph
4->5 la 67-68Kmph si mergi constant asa cu 68-70. Ar trebui sa ai un consum intre 4.5 si 5.5 aici.
Cind retrogradezi da, e extrem de sanatos pentru ambreaj ca atunci cind retrogradezi , cit esti cu ambreajul calcat, sa pisti putin acceleratia si dupa aia sa dai drumu la ambreaj. Facind asta uzezi mai putin ambreajul + ca daca nimereti turatia (si daca te inveti asa crede-ma ca vei incepe s-o nimeresti relativ repede) poti da si drumu mai repede la ambreaj fara sa-l soliciti absolut deloc iar masina e si mai repede disponibila pentru "calcat".
Eu fac asa si la mersul prin oras unde daca am spatiu frinez intii cu motorul, si incep sa calc frina abia cind ajung prin treapta 2 uneori. Nu recomand frina de motor in treapta 1, e solicitanta pentru acrurile din discul de ambreaj si cred ca si pentru cureaua de transmisie.
Bineinteles, mai ales daca mergi "sportiv" se simte clar diferenta, practic totul sta in disponibilitatea intregului ansamblu iar motorul inghite deja niste aer pe care nu-l va prea folosi pina la iesirea din frina de motor.
Despre mersul tau cu a 2-a la 50: man, depinde, daca ai nevoie da-i. Eu ii mai dau si 65-70 in treapta 2, tre' sa mai respire si motorul ala putin. Daca ai de mers relativ sacadat, in coloana, cu variatii de viteza intre 30 si 50-60Kmph iti recomand sa mergi cu a 3-a, in felul asta o poti lasa in frina de motor pina pe la 30-31 fara sa fie nevoie sa-i dai a 2-a decit daca trebuie neaparat sa dispari urgent din zona.
Atentie, nu calcati acceleratia brutal, la fund, cind masina are 1500-1800rpm, nu recomand nici sub 3000 sa faceti asta. Calci la 1/3 pina ajunge motorul la peste 3000-3200rpm si apoi calci peste jumate sau chiar la fund.
Am sa fac un film zilele astea sa va dati seama cam la ce ma refer. In plus, este foarte posibil ca atunci cind spun de chestii de genul "treapta 3 si 30-31Kmph" sa stirnesc ridicari de sprinceana sau dubii, si e oarecum de inteles. Voi face un filmulet (sper sa-mi iasa de mai mult de 1 minut) in care sa auziti sunete, sa va dati seama de turatii, etc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
sebi
la un mers mai econom ma refeream sa nu te grabesti niciodata nicaieri, astfel incat la plecari sa ajungi la 50 km/h in 20 de metri. sa nu te intereseze ca te claxoneaxa ala din spate cand pleci lent de la semafor. sa nu accelerezi brusc de nervi cand tocmai tia iesit un taximetrist cu un logan in fata.
ideea e sa apesi acceleratia la fel la fiecare plecare.
@mituc: tu ai zis ca schimbi din 3 in 4 pe la 52-57. asa faceam si eu la inceput in general mergeam cu a 4-a prin oras cu 55-60. dar am observat ca scot un consum mai bun intr-a 3-a la 3000 de ture decat intr-a 4-a la 2200. se vede si la consumu instantaneu.
ideea e sa apesi acceleratia la fel la fiecare plecare.
@mituc: tu ai zis ca schimbi din 3 in 4 pe la 52-57. asa faceam si eu la inceput in general mergeam cu a 4-a prin oras cu 55-60. dar am observat ca scot un consum mai bun intr-a 3-a la 3000 de ture decat intr-a 4-a la 2200. se vede si la consumu instantaneu.
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
sa stii ca e bine schimbatul la ~55...e mai mare consum intr-a treia...pe la 45 e bine cu a treia, dar apoi, daca sari pe la 55 scade cam cu 1-1.5l% sconumul instant cand avansezi intr-a 4-a.
deci cu 3 as avea undeva la 6,7-7% daca sau 4 ma duce la 5,5-6%
deci cu 3 as avea undeva la 6,7-7% daca sau 4 ma duce la 5,5-6%
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
mituc
E posibil. Insa telul meu insa era sa merg cu a 5-a cu 63-70 unde consumul este cu adevarat mic in conditiile in care nu e nimic pe strada sa ma incomodeze. Din ce vad eu tu vrei sa te opresti in treapta 4 caz in care, da, ii dai a 4-a la 50 si mergi pe acolo.sebi scrie:l@mituc: tu ai zis ca schimbi din 3 in 4 pe la 52-57. asa faceam si eu la inceput in general mergeam cu a 4-a prin oras cu 55-60. dar am observat ca scot un consum mai bun intr-a 3-a la 3000 de ture decat intr-a 4-a la 2200. se vede si la consumu instantaneu.
Daca insa vrei sa-i dai a 5-a si accelerezi putin mai tare intr-a 4-a la 50 ai sa vrei s-o fi lasat cu a 3-a pina la 55-60 si de acolo sa-i dai a 4-a. Argumentatia e simpla: vrei sa cresti repede viteza asta inseamna necesitate de cuplu. Intr-a 3-a cuplul transmis la roti e mai mare decit intr-a 4-a (vorbesc la aceeasi turatie), iar motorul tre' sa arda gaz (mai mult) ca sa faca ce vrei tu. In plus intr-a 3-a la 50 a cam 2600rpm, iar intr-a 4-a ai fix 2000 la 1.6i, deci si disponibilitatea de cuplu e ceva mai mare cu a 3-a.
Apoi, cu cit urci in ture iar masina e in sarcina consumul creste. Insa daca esti cu a treia consumul iti va fi ridicat pentru o mai scurta perioada de timp.
Acuma... mai depinde si de stilul fiecaruia de mers (sau de-a fi). Unii merg mai stresati, altii mergi mai calmi (ca asa e firea fiecaruia). Altii is mai inceti sau mai lenesi si nu se prea ating de schimbator/ambreaj, prefera sa jongleze cu un singur picior pe frina si acceleratie si ramin intr-o treapta mai mica. Etc.
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
-
mituc
Ultimul plin l-am descarcat in totalitate in oras cu o medie de 9.5. Viteza medie 28Kmph pentru ca am evitat sa ma bag in fundul tuturor si sa frinez de acolo, am preferat s-o las mai moale si sa frinez cu motorul cit s-a putut. Si da, merg si prin ambuteiaje unde singura chestie care merge turata la maxim e compresorul de AC.DMX scrie:- ce teorii aveti ....
-nu mai simplu veniti si spuneti cat va consuma si gata![]()
Acum ultimii 112km ii am cu 10.4 pentru ca am mers ca un animal si s-a mai si incalzit afara si munceste AC-ul mai mult. Viteza medie 29.
-
Adrian
- Membru 'tunat'
Consum mediu pe ultimii 912km ... 9.7l!
Din care un drum la mare - 450km si restul numai in oras! Cand am ajuns acasa de la mare aveam un mediu de 9.4 l/100km, de unde rezulta ca pe restul de 462km am avut un mediu de cam 10l/100km ...
Mie imi consuma ca la carte in oras, dar nu vad mai putin de 7 afara!
Din care un drum la mare - 450km si restul numai in oras! Cand am ajuns acasa de la mare aveam un mediu de 9.4 l/100km, de unde rezulta ca pe restul de 462km am avut un mediu de cam 10l/100km ...
Mie imi consuma ca la carte in oras, dar nu vad mai putin de 7 afara!
-
mituc
Mai las-o si tu mai jos de 250Kmph...Adrian scrie: Mie imi consuma ca la carte in oras, dar nu vad mai putin de 7 afara!
-
enacheedi
- Numar Inmatriculare: B-16-KCA
Ca sa nu ma plictisesc .. am facut un calcul (in ceea ce ma priveste - avand in vedere masina achizzitionata in leasing) , care este dif. intre benzina si diesel :
diferenta de pret la achizitionare 1.831 EURO + TVA in plus la diesel
= 2.179 Euro (TVA inclus) + suplimentar dobanda la leasing = aprox. 2.400 EURO + suplimentar 200 EURO rata casco pentru 4 ani = 2.600 EURO.
2.600 EURO = 2.300 L. benzina cu care poti sa parcurgi cu o medie de 10% .. cca 23.000 Km.
Analizand pana la 100.000 Km si cu un consum mediu de 6,5 pentru diesel si 10% pentru benzina >>>
DIESEL > ar avea nevoie de 6.500 L x 3,4 lei = 22.100 LEI
BENZINA > ar avea nevoie de 10.000 L x 3,6 lei = 36.000 LEI
diferenta de pret la achizitionare 1.831 EURO + TVA in plus la diesel
= 2.179 Euro (TVA inclus) + suplimentar dobanda la leasing = aprox. 2.400 EURO + suplimentar 200 EURO rata casco pentru 4 ani = 2.600 EURO.
2.600 EURO = 2.300 L. benzina cu care poti sa parcurgi cu o medie de 10% .. cca 23.000 Km.
Analizand pana la 100.000 Km si cu un consum mediu de 6,5 pentru diesel si 10% pentru benzina >>>
DIESEL > ar avea nevoie de 6.500 L x 3,4 lei = 22.100 LEI
BENZINA > ar avea nevoie de 10.000 L x 3,6 lei = 36.000 LEI
Covorase / Presulete - Toate dedicate
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
pai cam asa se fac calculele si cand mai acum ceva ani urmareai piata sh din germania te intrebai de ce vand astia masinile dupa 3-4 ani, raspunsul il avem in fata.
de fapt si devalorizarea masinii se ia in caolcul
pt ca diesel se va vinde la sh in continuar emai scumpd ar cu o diferenta mai mica. reviziile oricum nu prea conteaz ca vor fi maxim 4.in afara revzia la diesel e la 30k km, si la benzina la 20k km
de fapt si devalorizarea masinii se ia in caolcul
pt ca diesel se va vinde la sh in continuar emai scumpd ar cu o diferenta mai mica. reviziile oricum nu prea conteaz ca vor fi maxim 4.in afara revzia la diesel e la 30k km, si la benzina la 20k km
Led there b:LIGHT
-
mituc
Da, uite si un calcul mai grosolan facut chiar ieri:
http://lists.lug.ro/lurker/message/2007 ... 00.en.html
http://lists.lug.ro/lurker/message/2007 ... 00.en.html
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
Foarte interesant!
Eu in 11 luni de cand am masina am 9000 de km. Deci intr-un an fac cam 10.000 de km. In 4 ani voi avea 40.000.
Nu am de gand sa tin masina mai mult de 3-4 ani.
Concluzia este ca nu ma avantajeaza dieselul....
Si eu am facut calcule la un mom dat si mi-a iesit amortizarea pe undeva pe la 70k de km
Eu in 11 luni de cand am masina am 9000 de km. Deci intr-un an fac cam 10.000 de km. In 4 ani voi avea 40.000.
Nu am de gand sa tin masina mai mult de 3-4 ani.
Concluzia este ca nu ma avantajeaza dieselul....
Si eu am facut calcule la un mom dat si mi-a iesit amortizarea pe undeva pe la 70k de km
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
-
alesul
problema nu e atat de simpla!
astfel in bucuresti nu consuma nici o masina cat zic ei acolo in cartea tehnica: din cate se pare citroen c4 1.6i se invarte la un consum intre 11% - 14%. Pentru viteze mari de croaziere, specifice unei condus de oameni tineri consumul la c4 i creste spre 9-10 iar la c4 hdi nu trece de 5,5 -6.
Mai departe apare problema revanzarii: aici hdi-ul e imbatabil la valoarea de revanzare. Orice fluctuatie a pretului benzinei e mai greu de suportat decat unuia a motorinei! Cred ca refacand calculul se poate ajunge la un rezonabil 40k pentru o "amortizare", cat ea de amortizare!
astfel in bucuresti nu consuma nici o masina cat zic ei acolo in cartea tehnica: din cate se pare citroen c4 1.6i se invarte la un consum intre 11% - 14%. Pentru viteze mari de croaziere, specifice unei condus de oameni tineri consumul la c4 i creste spre 9-10 iar la c4 hdi nu trece de 5,5 -6.
Mai departe apare problema revanzarii: aici hdi-ul e imbatabil la valoarea de revanzare. Orice fluctuatie a pretului benzinei e mai greu de suportat decat unuia a motorinei! Cred ca refacand calculul se poate ajunge la un rezonabil 40k pentru o "amortizare", cat ea de amortizare!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
De ce zici tu ca un HDI e imbatabil la vanzare, sau ca valoarea lui e mai mare? Un diesel ma costa cu 2,3000 in plus fata de o benzinara...cand il vand nu e normal sa se pastreze raportul(nu neaparat acelasi
)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013