Salut Dan Pasare,
n-am avut deloc intentia sa te supar (si nici pe altcineva) dar tot nu sunt de acord cu tine ...
Sa stii ca si eu am avut Dacii, una 1310 si una 1300 (din 1972). Pe cea din 72 a condus-o bunicul apoi tatal sotiei mele pana am "mostenit-o" eu, in 2003. Cand am luat-o eu avea ~230 mii km si nu i-am schimbat decat cauciucuri, tabla si bucsaria sub ea (i-am desfacut si motoru dar nu am aschimbat nimic, doar l-am curatat). Am mai facut si eu inca ~80mii km cu ea fara sa scimb nimic! nici macar o buscsa! Nici macar cauciucurile! Am dat-o la remat cand am luat Pejoul.
Istorisirea asta este doar ca sa-mi intelegi punctul de vedere: ORICE masina are "probleme" daca soferul da pe ea 10 - 15 mii euroi si o conduce de parca ar avea un Ferrari de 200mii euroi ...
(si sigur ca daca se strica vin pe forumuri si se plang) ... si ORICE masina este fiabila daca o utilizezi in parametri normali.
Eu merg in fiecare an la uzina Dacia (stau cam o saptamana, in interes de servici) si stiu EXACT cum si din ce sunt construite modele lor pana in prezent: ... adica din "resturi" depasite tehnologic si uzate moral, pe care Renault nu le mai poate folosii si care se vand aici in perioadele de tranzitie tehnologica in uzinele lor ...
Nu ma intelege gresit, asta nu inseamna ca nu sunt fiabile, doar ca mi se pare absurd sa dai ~10mii euroi pe o masina produsa in 2009 dar echipata cu tehnologie care deja e cu vreo 10 ani depasita.
A, chiar nu sunt genul cu "cheile (de C4

) pe masa", ca nu sunt clubar, cum nu fac nici liniute, nici 0 - 100 km ...
Si sa stii ca cel putin Sandero nu prea exista pe strazile din Timisoara (pun pariu ca nici in Bucuresti) in timp de SX-uri sunt tot mai multe ... si tare cred ca la fel va fi si cu Stepway-ul asta, cu tot cu criza.
Si in final, ce Dumnezeu sa se strice la o Dacie, daca nu are decat motor, roti si un volan??? sincer.
Oricum, eu iti respect punctul de vedere, dar daca Stepwayul asta va fi peste 10mii (dar un model cu servo, ABS, clima si macar geamuri electrice) dai o bere cand ajung prin Bucuresti?

iar daca e sub dau eu
Dar inainte sa accepti pariul uite niste preturi la Sandero: (sursa:
http://www.dacia.ro" onclick="window.open(this.href);return false;)
Sandero Preference = 10354 E (FARA CLIMA!!!)
Sandero Laureat = 11254 E
Sandero Prestige = 11762 E (toate cu motorizare 1.5dCi de 85CP

)
Eu nu cred ca asta noua va fi mai ieftina ... doar daca vor avea vreo varianta cu 1.4 MPI ... care nu mai exista de ceva vreme pe nici un model Renault (nici macar Simbol), doar pe Sandero
Toate bune,