Bord C4 facelift zgariat

silviuk
Marca si model masina: C4 GP2

Bord C4 facelift zgariat

Mesaj de silviuk »

Salutare tuturor,

Acum cateva zile am fost la o spalatorie cu masina si am cerut o curatare interior + exterior. Dupa curatarea interiorului, am remarcat niste picaturi de solutie de curatat geamurile (ceva obisnuit, cu care se sterg pe la spalatorii si parbrizurile dar si elementele de interior) ramase pe bord. Cel mai probabil cazute de pe interiorul parbrizului, in urma unei stergeri incomplete cu carpa de catre angajatul care s-a ocupat.

Asadar i-am solicitat sa le stearga. Surpriza a venit in momentul in care omul, desi avea intr-o mana carpa cu care tocmai stersese interiorul, a inceput sa zgarie petele respective cu unghia. Pana am apucat sa il opresc si sa ii spun sa stearga cu carpa, deja zgariase bordul.

Zgarietura este pe partea din dreptul airbag-ului pasager, deci pe materialul acela moale, cu striatii, caracteristic modelului facelift (nu am vazut multe C4 pre-facelift, dar parca materialul e putin diferit).

Intrebarea mea este daca a mai avut cineva vreo astfel de problema si daca a reusit sa o rezolve. Orice sugestie e binevenita, orice idee. Zgarietura e foarte inestetica pentru bordul "curat" de C4 si atrage atentia imediat ce te urci in masina. Stiind ca am avut grija de ea si ca e aproape noua, va dati seama ca ma doare sufletul sa o vad asa deteriorata.

Am atasat si doua poze cu zgarietura, ca sa va dati seama mai bine despre ce e vorba. Zgarieturile nu par profunde, de-asta sper sa existe vreo solutie.

Imagine

Imagine

Multumesc.

P.S.: Imi cer scuze ca am scris doar cand am avut o problema de rezolvat, insa nu prea am avut cu ce sa contribui la baza de informatii a clubului. Sper sa pot fi si eu vreodata de ajutor.
C4 Coupe 1.4i VTR facelift
Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Bord C4 facelift zgariat

Mesaj de Aiurica »

incearca mai intai cu un lac( silicon) mat....sau lucios.
daca materialul a fost afectat...iti dai seama ca nici o solutie nu il va reface....dar mai poti masca.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
silviuk

Mesaj de silviuk »

Imi poti recomanda un produs anume? Banuiesc ca unul mat ar merge mai bine, cum bordul e si el mat, nu?
Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

e f posibil sa fii nevoit sa iti placa lucios de acum inainte, datoruita faptului ca poate acopera mai bine.

nu mai stiu cum se numeste produsul insa eu am fost f multumit de el....refacea f bine suprafele usor zgariate....
l-am gasit la vulcanizarea autozone de la barbu vacarescu....costa cam 30 ron si sunt in spray-uri .

mai poti incerca si cu servetele dalea cu silicon.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

In primul rand nu trebuia sa te sperii ca au aparut acele pete albe, este un lucru normal care dispare in 2 minute dupa ce se usuca bordul...materialul din care este facut bordul in reactie cu solutia aia a lor de curatat face un fel de reactie temporara...dar acum este prea tarziu... :(

Dupa cum arata zgarietura nu stiu daca ai ce sa-i faci...incearca cu un silicon (dar nu prea cred sa reusesti ceva), este totusi zgariat materialul....destul de profund.

Trebuia sa vorbesti totusi cu seful spalatoriei, da-o in ma-sa de treaba mergi sa-t cureti masina si retarzii aia de spalatori ti-o zgarie...
Vezi ca are un coleg pe aici niste solutii profesionale de interior poate are el ceva ok pt zgarietura ta

uite aici: viewtopic.php?t=2621" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
navzar_x
Numar Inmatriculare: B-XX-DBR

Mesaj de navzar_x »

materialul bordului de la facelift (nu cunosc pe celalat) se albeste si in contact cu apa chioara ... testat neintentionat ... lasat asa cum e si isi revine dupa scurt timp cand se usuca
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz :)
silviuk

Mesaj de silviuk »

alexchivu scrie:In primul rand nu trebuia sa te sperii ca au aparut acele pete albe, este un lucru normal care dispare in 2 minute dupa ce se usuca bordul...materialul din care este facut bordul in reactie cu solutia aia a lor de curatat face un fel de reactie temporara...dar acum este prea tarziu... :(
Nu m-am speriat, doar i-am zis sa il stearga.... omul parea un pic mai "in urma", insa nu ma gandeam ca avand carpa in mana o sa dea cu unghia....
alexchivu scrie:Trebuia sa vorbesti totusi cu seful spalatoriei, da-o in ma-sa de treaba mergi sa-t cureti masina si retarzii aia de spalatori ti-o zgarie...
Am vorbit si cu seful care a incercat si el sa mai dea cu o carpa, s-a scuzat in toate felurile, mi-a dat si 5 spalari gratis, dar bordul tot zgariat a ramas... A zis el sa dea cu un silicon, dar mi-a fost teama sa nu strice bordul, nu stiam daca merge silicon la bordul asta care pare un pic absorbant.
alexchivu scrie:Vezi ca are un coleg pe aici niste solutii profesionale de interior poate are el ceva ok pt zgarietura ta
viewtopic.php?t=2621" onclick="window.open(this.href);return false;
Am intrat pe site. Ma gandeam sa il incerc pe asta: http://www.formycar.ro/interior%203.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Imagine
silviuk

Mesaj de silviuk »

navzar_x scrie:materialul bordului de la facelift (nu cunosc pe celalat) se albeste si in contact cu apa chioara ... testat neintentionat ... lasat asa cum e si isi revine dupa scurt timp cand se usuca
Oho, asta am vazut-o si eu dupa ce a venit seful si a incercat sa stearga cu apa... Era noapte si sub lumina unei lampi cu lumina rece dadea o culoare albastra. Iti dai seama ca atunci am crezut ca mor cand vedeam ca freaca si intinde albastrul pe bord. Credeam ca are diluant pe carpa...
Insa asta s-a uscat, n-a fost problema, doar zgarieturile au ramas.
Imagine
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

Am intrat pe site. Ma gandeam sa il incerc pe asta: http://www.formycar.ro/interior%203.html" onclick="window.open(this.href);return false;

poti sa-l incerci eu nu am avut o astfel de problema, dar poate merge cu ala...
navzar_x
Numar Inmatriculare: B-XX-DBR

Mesaj de navzar_x »

mama frate ,... cred ca ai trait senzatii la extrem si cu siguranta iti venea sa-i bati pe amandoi in gura de sa le sara toti dintii ... cand ti-o faci cu mana ta asta e ... ai fost tampit si ai facut-o lata dar cand ti-o face un dobitoc :evil:
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz :)
silviuk

Mesaj de silviuk »

Nu mai zic acum toate gandurile care mi-au trecut prin cap cand am vazut. Sau cand imi zicea ala ca asa a fost, ca n-a zgariat el...
Altfel spalatoria e foarte ok, doar angajatul ala cred ca era cu problema.
Imagine
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

...un neindemanatic de om :evil: .Cum poate fi asa tampit incat sa zgarie cu unghia? Principalii vinovati sunt sefii de spalatorii pt ca angajeaza tot felu de cretini care habar nu au ce fac fara o instruire in prealabil. Am mai intalnit genul asta de cazuri
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
byte
Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ

Mesaj de byte »

Nu vreau sa fiu carcotas insa daca va iubiti masinile faceti voi curat in interior. Dureaza intre 30 -60 min depinde cat de mult migaliti la ele.
Singura problema este sa faceti rost de o priza unde sa puneti un aspirator.
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

apropo de angajatii spalatoriei...in timp ce un astfel de exemplar tinea furtunul in mana, nu stiu un draq se uita ca i-a scapat furtunul din mana...si la 2 bar atmosfera a inceput ala sa sara pe acolo...si uite asa mi-a facut o zgarietura pe capota...
janusRO

Mesaj de janusRO »

navzar_x scrie:materialul bordului de la facelift (nu cunosc pe celalat) se albeste si in contact cu apa chioara ... testat neintentionat ... lasat asa cum e si isi revine dupa scurt timp cand se usuca
Valabil si pt. pre-facelift
Drive safe! Just drink after, never before! Imagine Imagine

C4 1.4 16v berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”