Schimbat piese. Masina s-a facut mai lenesa! HELP!

Scrie răspuns
vortex07

Schimbat piese. Masina s-a facut mai lenesa! HELP!

Mesaj de vortex07 »

Salut!
E vorba de un C4 coupe 1,6i benzina, 110cp,an 2005. Am schimbat astazi cateva piese la masina si nu stiu... parca mi se pare mai lenesa, nu mai sare asa ca inainte, nu trage asa de bine. Mentionez ca am masina asta de cca o saptama si s-ar putea sa-mi imaginezi totul dar nu cred! :mrgreen:
Deci astazi am schimbat urmatoarele:
1) butuc (rulment) roata din fata partea dreapta
2) filtru aer
3) bujii (marca Champion)
4) filtru Polen

Si cam atat. Am vb cu mecanicul meu el zice ca o fi de la bujii. Eu nu sunt expert dar poate si filtrul de aer are un rol aici.... Mentionez ca la schimbare am constatat ca atat bujiile cat si filtrul de aer era in stare OK, au fost schimbate pt ca am cumparat o masina second si vroiam sa fac o revizie la ea. Asa cum am zis, bujiile noi sunt Champion iar cele vechi erau Bosch

Si inca o chestie ciudata care mi se pare ca nu era inainte: la turatii mai mari (cam de la 3000 in sus) simt pedala de acceletatie cum vibreaza (parca ar fi un motor diesel). Parca inainte nu facea asa.

Voi ce parere aveti? Dupa ce am vb cu mecanicul a zis ca daca vreau imi pune la loc bujiile vechi sa vedem daca se schimba ceva... Sau poate ar trebui sa stau cateva zile ca sa intre masina cu piesele schimbate in "rulaj"? :roll:

PS: intrebare bonus: masina are si filtru de combustibil (benzina)?
longo

Re: Schimbat piese. Masina s-a facut mai lenesa! HELP!

Mesaj de longo »

Salut
Cred ca e de la bujii sau de la fise.
Eu am patit asta de la fise(adevarat ca era vorba de alta masina: R). Am repozitionat fisele si a luat-o din loc.
Eu zic sa pui la loc bujiile vechi una cata una, dar inainte sa scoti fisele si sa le pui la loc, poate una nu e asezata bine. Sau poate una e murdara?.
WENOX

Mesaj de WENOX »

Ca sa citez un vechi prieten al meu: "Shiiiit, Ciampioaaanee!!!" :ok

Mergi frumos la magazinul de piese auto si cauta niste bujii marca NGK care sa mearga pe masina ta, chiar daca dai un ban in plus merita! O sa simti diferenta. In alta ordine de idei, ca sa te asiguri ca bujiile sunt de vina, pune-le pe cele vechi inapoi si da o tura. Daca trage mai bine... :ya
Imagine
annddyy

Mesaj de annddyy »

Cam cati km are masina ? De cand nu ai schimbat bujiile ? Zi-mi si mie rezultatul daca le schimbi te rog.
Life begins at 4000 rpm.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Vibratiile alea in pedala de acceleratie, s-au mai plans si altii de ele, si ar fi de la filtrul de aer care nu e prins cum trebuie..asta daca tin bine minte!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
vortex07

Mesaj de vortex07 »

annddyy scrie:Cam cati km are masina ? De cand nu ai schimbat bujiile ? Zi-mi si mie rezultatul daca le schimbi te rog.
Masina momentan are 106.000km la bord. Nu stiu exact cand au fost schimbate bujiile inainte, deoarece masina e la mine de cca o saptamana. Daca ma iau dupa cartea de service atunci au fost schimbate cu zeci de km inainte... oricum ne-am uitat si si cele vechi erau inca in stare buna.

Bogdan: mersi pt sfat, O sa vb cu mecanicul... chiar ne-am chinuit sa punem la loc filtrul nou, aparent ceva nu e in regula... stiu ca chiar a scos tot plasticul acela pt ca nu intra asa cum trebuie.

Hmmm...poate asta a fost prima invatare de minte sa nu-mi mai comand alte piese decat cele recomandate de service autorizat (cu toate ca tipul de la magazinul auto de unde le-am comandat s-a uitat in program si toate piesele se potriveau) :roll:
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

da, vibratia e de la filtrul de aer( carcasa) asezata gresit pe clapeta de acceleratie.
asa a patit si Mihai si dupa repozitionarea lui nu a mai facut!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

motoru asta nu are fise din cate stiu eu e un fel de rampa oricum nu se gasesc decat pe cod original
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
longo

Mesaj de longo »

Raman la parerea ca e o bujie. Zgomot vibratie de la carcasa filtru inteleg, dar nu ca masina e mai lenesa. Daca nu e o parere faptul ca e mai lenta, atunci cred ca e o bujie sau o fisa( sau una din bobine daca e ansamblu, poate sa fie o pozitionare incorecta sau murdarie si da scanteie aiurea)
vortex07

Mesaj de vortex07 »

longo, avand in vedere ca au fost schimbate mai multe piese, s-ar putea ca cele doua probleme sunt idependente, si asa cum ati zis voi mai mult ca probabil ca leneseala vine de la bujii iar bibratiile la pedala de la filtru aer. Astazi ma duc inapoi la mecanic sa vedem ce putem face.
vortex07

Mesaj de vortex07 »

am fost iarasi la mecanic, am pus inapoi bujiile vechi si parca parca a mai revenit putin.
In schimb nu stiu ce draq e cu cutia filtrului de aer... parca e deformata sau ceva ca nu se poate inchide 100%. Am incercat sa punem cateva suruburi in plus dar nici acuma nu e perfect, mai vibreaza putin pedala, si poate mi se pare mie dar la turatii mari parca parca aud un zgomot cum ar face turboul de masini... mecanicul a zis ca inseamna ca ia aer fals.
Acuma nu stiu ce sa fac cu ea ca mai mult de atat nu o putem inchide :cry:
b-26-gia
Numar Inmatriculare: b-26-gia

Mesaj de b-26-gia »

si a mea este putin mai lenesa ,fara interventii asupra ei. 45 000 km. 1,6 diesel 110 hp. si asta cam de o luna . poate din cauza motorinei??
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

pai depinde... cand are ultima revizie facuta? ai schimbat motorina de curand? pot fii si alte cauze...vre`un etrier blocat...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”