E vorba de un C4 coupe 1,6i benzina, 110cp,an 2005. Am schimbat astazi cateva piese la masina si nu stiu... parca mi se pare mai lenesa, nu mai sare asa ca inainte, nu trage asa de bine. Mentionez ca am masina asta de cca o saptama si s-ar putea sa-mi imaginezi totul dar nu cred!
Deci astazi am schimbat urmatoarele:
1) butuc (rulment) roata din fata partea dreapta
2) filtru aer
3) bujii (marca Champion)
4) filtru Polen
Si cam atat. Am vb cu mecanicul meu el zice ca o fi de la bujii. Eu nu sunt expert dar poate si filtrul de aer are un rol aici.... Mentionez ca la schimbare am constatat ca atat bujiile cat si filtrul de aer era in stare OK, au fost schimbate pt ca am cumparat o masina second si vroiam sa fac o revizie la ea. Asa cum am zis, bujiile noi sunt Champion iar cele vechi erau Bosch
Si inca o chestie ciudata care mi se pare ca nu era inainte: la turatii mai mari (cam de la 3000 in sus) simt pedala de acceletatie cum vibreaza (parca ar fi un motor diesel). Parca inainte nu facea asa.
Voi ce parere aveti? Dupa ce am vb cu mecanicul a zis ca daca vreau imi pune la loc bujiile vechi sa vedem daca se schimba ceva... Sau poate ar trebui sa stau cateva zile ca sa intre masina cu piesele schimbate in "rulaj"?
PS: intrebare bonus: masina are si filtru de combustibil (benzina)?