Ulei motor

joeadrianblack

Re: Ulei motor

Mesaj de joeadrianblack »

la mine e foarte interesant... dupa schimbul de ulei a mancat repede 3 liniute de joja (in 6000 km) apoi dupa aceasta constatare am mai facut inca 6000 si nu a mai mancat nici o liniuta :)
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Silviu Mustata scrie: By the way, consumul maxim recunoscut de fabricant la C4 este de 500 ml/1000 km (adica sub cel de la Reno). Sincer m-ar mira sa se ajunga la valorile acestea de consum la ambele masini, in conditiile unei exploatari corecte a motorului.
Un prieten mai vechi in bransa C4 1.6 16v din 2006 luat de nou si ajuns la 80 mii km, nu s-a plans de vreun consum de ulei.
eu nu pot sa`mi dau seama , cum naiba sa consume jumatete de L de ulei la 1 000 de km... :roll: :roll: :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

pai simplu...nu mai are compresie calumea si trebuie segmentat.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Consumul de ulei de care vorbiti voi e normal (sau doar maxim acceptat) doar la motoarele diesel care mai ard ulei prin turbina (uleiul care se scurge pe ax si la baza elicilor pentru lubrefiere mai arde, in cantitati mai mici sau mai mari, in functie de etanseitatea acelor garnituri, a temperaturilor turbinei, etc).

Daca aveti benzinar si va maninca juma' de litru la 1000km dati-l repede de un zid si faceti-l dauna totala, ca e praf motorul (probabil de bine ce-a fost intretinut si exploatat). Benzinarul pe care l-am avut eu 1.6i 110CP tu5jp4 a mincat cam jumatate de joja in 52k km (cit inseamna asta? 300-400ml?) si drept urmare nu a trebuit sa completez niciodata, iar benzinarul pe care-l am acum (vaca) nu s-a atins de ulei absolut deloc in 62k km.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

asta zic si eu mituc , am exact 110600 km si nu am completat niciodata cu ulei pt ca nu am fost nevoit... nu zic ca nu a mancat si a mea , dar a ramas in limite si in afara de schimburile de ulei , eu nu am bagat niciodata nici un strop... si am hdi :roll:
Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Daca ai hdi si nu maninca asta e foarte bine.
Practic ce spuneam eu este doar ca la turbodieseluri (si, deci, HDI) consumul acceptat de ulei este mai mare decit la benzinare.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
history
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN

Mesaj de history »

mituc scrie:Daca ai hdi si nu maninca asta e foarte bine.
Practic ce spuneam eu este doar ca la turbodieseluri (si, deci, HDI) consumul acceptat de ulei este mai mare decit la benzinare.
Este dublu. :drive
Silviu Mustata

Mesaj de Silviu Mustata »

alex82 scrie:
Silviu Mustata scrie: By the way, consumul maxim recunoscut de fabricant la C4 este de 500 ml/1000 km (adica sub cel de la Reno). Sincer m-ar mira sa se ajunga la valorile acestea de consum la ambele masini, in conditiile unei exploatari corecte a motorului.
Un prieten mai vechi in bransa C4 1.6 16v din 2006 luat de nou si ajuns la 80 mii km, nu s-a plans de vreun consum de ulei.
eu nu pot sa`mi dau seama , cum naiba sa consume jumatete de L de ulei la 1 000 de km... :roll: :roll: :roll:
Nu insemna ca il si consuma. Oricum mai uita-te si in cartile masinii (gentuta neagra cu margini rosii - manual de utilizare). :hi
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

eu m`am mai uitat asa prin ea...doar ca nu prea inteleg .. e in germana :twisted:
Imagine
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Eu am pus ulei Mobil Super 5w-40 (cel mai scump de la Metro), in C4, 1.6 vti, 122 cp.

Am parcurs primii 5000 km ai masinii cu uleiul din fabrica, Total 5w-40. Imi place mai mult cum merge cu Mobil, am facut deja 1000 km. S-ar putea (sigur este) sa fie doar efectul placebo al unui ulei mai scump, dar mie mi se pare mers mai silentios si motor mai receptiv (subiectiv).

De fapt este uleiul nou, de asta. "Asa face toate".
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

http://www.amiauto.ro/brand--Total--119.html
VW, BMW si Mercedes credeti ca au ratacit numele lor pe acolo?
Si decat Mobil 1, de zece ori mai bine Castrol
De multe ori " cel mai scump de la metro" nu este si cel mai bun, ci are probabil doar costuri mai mari de publicitate.
Scump e Bixxol la 70 de lei litrul.Si am "auzit" pe net ca e si bun.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Uleiul ala Bixxol, are niste conditii mai speciale de utilizare si invervale neobisnuit de mari intre schimburile de ulei (gama "special" si "premium" din cadrul OMV BIXXOL).

Dar pretul este de 40 de lei litrul, http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 93003.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mai ieftin decat am dat eu pe 1 litru de Mobil

Dintre uleiurile "conventionale", daca imi permiti sa le numesc asa, nu as folosi decat Mobil respectiv uleiul recomandat (ELF pentru Renault, Total - Citroen et Peugeot etc.)

Castrol 5w-40 am pus la masina dinainte, Daewoo Cielo, inainte sa fie facut zob si mergea asa bine incat din perspectiva unui biet sofer imi este greu sa justific diferenta de pret.

Pentru Citronel insa platesc niste bani in plus.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Banii tai...faci ce vrei cu ei.Inclusiv sa arunci aiurea cu ei.treaba ta.Uleiul ala la OMV in Cta l-am gasit cu 67 de lei, aia de ai gasit tu pretul ala la ei cine stie de cand il au, de unde il au etc( vezi ca mai au stoc 20 de bucati).
However ( si cu asta am terminat) a da banii pe Mobil, ESTE asa cum am discutat chiar si cu distribuitori de piese auto, o investitie proasta.Este trendy, dar tot bad investment se cheama.Elf printre altele e produs tot de Total.Iar la BMW am intrebat la reprezentanta acum cateva luni si au spus ca si ei vand ulei Total si recomanda folosirea lui.Ma intreb de ce?
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Asta cu uleiul Total sau Mobil, mie imi suna ca Benzina de 95 de la MOL sau de la OMV?!?!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
joeadrianblack

nedumerire

Mesaj de joeadrianblack »

am fost recent la un service din tara sa cumpar 1 l de ulei pt c4 benzinar 1.6, 110 cp din 2006 si baiatul de la piese mi-a adus un bidon de 1 l ulei 10 w si nu 5 w. I-am zis ca as dori 5w deoarece as dori sa completez si la ultimul schimb service-ul din Bucuresti mi-a pus 5w.

nu ia venit sa creada si mi-a cerut carnetul de service si a ramas uimit in continuare cand a vazut ca am dreptate.

a zis ca 5w se pune la motoarele diesel iar la motoarele pe benzina este mai ok 10w.

eu peste 3000 km tre sa fac schimbul de ulei... are omu asta dreptate sau nu.

Multumesc.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”