Motorina EURO 5 si sistemul de injectie

Discutii despre orice legat de masini
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Motorina EURO 5 si sistemul de injectie

Mesaj de commandorsteel »

mi-a povestit in mare, un amic despre binefacerile uleiului 2T MOL cu norma JASO bagat in motorina ptr a ajuta pompa de injectie.
vroiam sa stiu parerile voastre cu privire la acest adaos in motorina daca este ok, eu avand motorul cu FAP :|
http://www.volvo-club.ro/topic/9303-mot ... ntry124526
multumesc :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Silviu Mustata

Re: Motorina EURO 5 si sistemul de injectie

Mesaj de Silviu Mustata »

Am folosit mai bine de mai bine de 4 ani motorina MOL Evo pe un Reno Symbol de 80 CP (cca 45000 km) si nu am avut probleme notabile in exploatare. Prieteni de-ai mei au utilizat pe un numar mai mare de km pe Megane de 100 CP si Peugeot 307, 2.0/138 CP pe mai multi km si nu s-au plans.
Ceva este, deoarece la un moment dat nu am avut MOL la indemana si am alimentat OMV (echivalenta) vreo 2 luni si parca suna mai metalic. La reluarea alimentarii la MOL zgomotul a disparut.
In ceea ce priveste puterea motorului nu am remarcat diferente notabile.
Cat despre adaugarea de ulei in motorina, nu stiu ce sa zic deoarece, cel putin la nivel declarativ, Mol sustine ca are aditivi de ungere adaugati, iar presiunile dupa pompa de injectie sunt destul de mari (nu stiu la Citroen, dar la Reno trec binisor de 1200 bar in injectoare la motoarele Dci).
Cei din reteaua de service Reno - Serus, mi-au recomandat calduros motorina de la unguri.
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
commandorsteel
PowerSteel

mde, nu vreau sa deschid polemici cu privire la calitatea motorinei, indiferent de cine o comercializeaza, eu intrebam de uleiul ptr motoarele in 2 timpi bagat in motorina daca e ok sa fie amestecat in motoarele PSA, mai ales cele cu FAp :|
chestia cu fabricantul MOL de ulei era doar ca exemplu general.
cica ar trebui sa aiba o norma JASO FC sau FD.
nu ma pricep la specificatiile uleiurilor si daca e ok sa fie bagate in motorina, cu toate ca pe discovery am vazut o emisiune in care s-a bagat intr-un mercedes (model 90 parca) ulei ars (dar filtrat) de la un restaurant in loc de motorina si masina a mers sute de km
acum... nu stiu daca i-a daunat cu ceva motorului :-k
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

Este adevarat ca combustibili diesel actuali sunt saraci in garsimi,pe de alta parte pompele common rail (atentie vorbim de pompe de inalta presiune si nu de pompe de injectie) au ungere interna bazata pe grasimea din motorina , aici apare problema la sistemele common rail . O alta problema la aceste sisteme poate aparea la nivelul injectorului , care poate suferi uzuri la nivelul supapei de retur , moment in care motorina ajunge necontrolat in camera de ardere.
Deci solutia uleiului in motorina desi este una empirica , are ceva justificari in spate , astfel se doreste cresterea nivelului de grasimi din motorina , incercandu-se ungerea mai buna a componentelor sistemului de injectie.Cat ulei si de care trebuie pus este foarte greu de spus . Atentie sistemele common rail sunt sensibile si la aditivii de motorina care reduc gradul de lubricitate al combustibilului.
Mercedesul acela din anii 90 merge si daca pui jumate apa jumate motorina , este vorba se un sintem de injectie foarte fiabil dar care nu mai poate fi folosit datorita normelor de poluare.
Concluzia celor de mai sus este sa alimentati mereu de la pompa si de la benzinarii bune (ex:OMV,Petrom,Mol),drenarea periodica a filtrului de motorina si schimbarea filtrului la 15.000 Km indiferent de ce spune cartea masinii sau de pretul acestui filtru.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
commandorsteel
PowerSteel

ptr ca nu ma pricep si nici nu am aprofundat problema :oops: , noi avem common rail pe c4?
ca sa stiu daca pot pune si eu uleiul in amestec cu motorina :hi
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

A aparut si aici aceasta discutie. Am citit si eu pe citeva forumuri despre asta si parea o idee buna. La ultima revizie, curios din fire cum sint, sa vad de ce merg lucrurile, am spart filtrul de motorina schimbat. Mare mi-a fost surpriza sa vad span metalic feros (a fost atras de magnet) in partea dinspre rezervor a elementului filtrant.
Imagine
Atunci am zis ca provine ori din rezervor si a patruns odata cu combustibilul ori din sistemul de injectie a masinii si a fost dus pe retur in rezervor si reabsorbit in filtru. Daca era asa ... mie greu sa cred ca nu apareau si alte simptome sau nu intra un span si in vreun injector blocindu-l. Am mers pe premiza ca e din combustibili nostri dragi. As putea elimina asta punind un filtru pe o cunducta de retur dar nu prea am avut chef de solutia asta.
Atunci am zis ca e cazul sa lubrefiez mai mult sistemul de injectie adaugind ulei 2T in combustibil. Am folosit uleiul 2T pt motociclete intilnit in reteaua MOL, in proportie de 1:200 parca (daca chiar va intereseaza o sa caut si va zic).
Multi ziceau ca zgomotul specific dieselului o sa se estompeze. Ei bine, la mine nu a fost asa, dimpotriva s-a auzit mai gutural asa, mai ragusit. La kickdown pe la 3.000-3.500 avea unele caderi de putere, mai bine zis nu crestea puterea la fel ca inainte. Am zis ca o fi coincidenta ca tocmai venise frigul. Am renuntat la ulei si am realimentat de la Rompetrol cu Efix. Diferenta mare. Mi-am racistigat motorul dupa parerea mea. In pragul 3.000-3.500 rpm si peste iar accelera ca inainte, zgomotul a revenit la normal (tractoras cu evacuarea buna).
Eu unul am renuntat la acest truc.
Intr-adevar motorina actuala a pierdut mult sulf care era bun pt lubrefiere, dar sa nu uitam ca si sistemul de injectie a fost calculat pt acest tip de motorina. Acum ca a noastra e mai proasta ... nu stiu ce sa zic.
Commandor, da, avem sistem de injectie common rail si pt Silviu Mustata presiunea in rampa mea la 4.016 rpm ajunge la 1.569 bari.
Sorry pt roman. :oops:
Ultima oară modificat Sâm Apr 02, 2011 10:42 am de către vlad, modificat de 2 ori în total.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

commandorsteel scrie:ptr ca nu ma pricep si nici nu am aprofundat problema :oops: , noi avem common rail pe c4?
ca sa stiu daca pot pune si eu uleiul in amestec cu motorina :hi
Da este common rail.
Uita de problema cu adaugatul de ulei , nu este o solutie probata ca exacta.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
commandorsteel
PowerSteel

am inteles si multumesc ptr raspunsuri :hi
eu, mai mult ma gandeam sa ajut la lubrifierea pompei, decat ptr silentiozitate (oricum, la mine nu se prea aude motorul din interior)
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Las-o asa ca s-au gindit si cei de au proiectat-o. Tu doar baga-i motorina ca lumea.

commandorsteel
PowerSteel

hmm.. crezi ca s-au gandit cei de la citroen sa faca un altfel de motor ptr lumea 3-a din estul europei, unde combustibilii sunt botezati? #-o
oricum, ca sa nu-mi bat capul cu alte probleme iscate de amestecul asta in carburant, o sa stau linistit si o sa o alimentez ca si pana acum :hi
multumax
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Clar nu, dar schimbind filtrul la fiecare revizie (acum s-a ieftinit e doar 100 lei) si alimentind din stati care stii ca sint ok cit de cit previi aceste neajunsuri. Daca alimentezi de la tiristi si mai si schimbi filtrul la nu stiu cite revizii ... nu ai ce-i cere prea mult sistemului de injectie.

Silviu Mustata

Mesaj de Silviu Mustata »

vlad scrie:Las-o asa ca s-au gindit si cei de au proiectat-o. Tu doar baga-i motorina ca lumea.
Corect!
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Salutare!
Sunt fericitul posesor al unui C4, 1.6Hdi, 90CP, 2007, asta cam de 8 zile.
Citesc pe aici zeci de pareri zi de zi ( adorm cu laptopul in brate).
Am cont si pe forumul Peugeot ( am un 206Hdi de 1,4 de la munca) dar acest forum e mai "strong".

Dupa ce am tinut 206-ele pe motorina Rompetrol vreo 40.000 de km am ajung la Reghin si am fost nevoit sa alimentez de la Petrom.
Am plecat si dupa 20 de km mi s-a aprins bec in bord "Apa in motorina". Nu stiu daca C4 are asa ceva dar 206-ele are un senzor in filtrul de morina care depisteaza apa din motorina si pe timp de iarna are rol de a incalzi motorina inainte de a intra in injectoare. Oricum chestia asta costa, adica filtul de motorina ma costa 197 de lei.

De atunci ADIO Petrom!
Numai Rompetrol in 206 si C4!
Vladone
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe Facelift, 1.6 HDI 90 HP (noFAP)
Numar Inmatriculare: AG 04 JAD

Mesaj de Vladone »

Petrom de obicei nu face figuri din astea. Eu cred ca totul tine de locul in care alimentezi si nu de brand. (exceptie Mol si OMV). Adica daca alimentezi la petrom la Ciorogarla din deal, e clar ca o poti pati.

Pe vwforum a fost cineva care a facut pt dizertatie la master un studiu si tin minte (pt ca m-a socat) doar ca Lukoil a iesit pe locul 1 la motorina si pe ultimul loc la benzina, dpdv al calitatii. O sa caut link-ul, e f interesant studiul.

Sent from my Android using Tapatalk 2
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Cred ca si comandorsteel a patit ceva asemanator dupa ce a alimentat cu apa de ploaie de la un petrom... iar in service diagnosticul a fost "prea putina motorina in apa".

Pompele si injectoarele au elemente metalice in miscare tratate pentru a avea coeficient de frecare mic. Probabil rezista un timp si daca primesc benzina in loc de motorina.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”