A aparut si aici aceasta discutie. Am citit si eu pe citeva forumuri despre asta si parea o idee buna. La ultima revizie, curios din fire cum sint, sa vad de ce merg lucrurile, am spart filtrul de motorina schimbat. Mare mi-a fost surpriza sa vad span metalic feros (a fost atras de magnet) in partea dinspre rezervor a elementului filtrant.

Atunci am zis ca provine ori din rezervor si a patruns odata cu combustibilul ori din sistemul de injectie a masinii si a fost dus pe retur in rezervor si reabsorbit in filtru. Daca era asa ... mie greu sa cred ca nu apareau si alte simptome sau nu intra un span si in vreun injector blocindu-l. Am mers pe premiza ca e din combustibili nostri dragi. As putea elimina asta punind un filtru pe o cunducta de retur dar nu prea am avut chef de solutia asta.
Atunci am zis ca e cazul sa lubrefiez mai mult sistemul de injectie adaugind ulei 2T in combustibil. Am folosit uleiul 2T pt motociclete intilnit in reteaua MOL, in proportie de 1:200 parca (daca chiar va intereseaza o sa caut si va zic).
Multi ziceau ca zgomotul specific dieselului o sa se estompeze. Ei bine, la mine nu a fost asa, dimpotriva s-a auzit mai gutural asa, mai ragusit. La kickdown pe la 3.000-3.500 avea unele caderi de putere, mai bine zis nu crestea puterea la fel ca inainte. Am zis ca o fi coincidenta ca tocmai venise frigul. Am renuntat la ulei si am realimentat de la Rompetrol cu Efix. Diferenta mare. Mi-am racistigat motorul dupa parerea mea. In pragul 3.000-3.500 rpm si peste iar accelera ca inainte, zgomotul a revenit la normal (tractoras cu evacuarea buna).
Eu unul am renuntat la acest truc.
Intr-adevar motorina actuala a pierdut mult sulf care era bun pt lubrefiere, dar sa nu uitam ca si sistemul de injectie a fost calculat pt acest tip de motorina. Acum ca a noastra e mai proasta ... nu stiu ce sa zic.
Commandor, da, avem sistem de injectie common rail si pt Silviu Mustata presiunea in rampa mea la 4.016 rpm ajunge la 1.569 bari.
Sorry pt roman.