Probleme cunoscute ca fiind comune la Citroen C4

Scrie răspuns
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sa mergi cu un 2.0HDI sa vezi ala ce cutie de viteze misto are..nici nu se compara cu cele ale noastre. Cutia este mult mai precisa si mult mai scurta.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
tipitip
Admin

2.0 hdi

Mesaj de tipitip »

Am mers ieri, cutia superrrrrr!
Dar nu mi-a "spus" a avea 138 cai şi 320N/m!
Ultima oară modificat Lun Feb 19, 2007 4:52 pm de către tipitip, modificat de 2 ori în total.
Kia Cerato 1.6 crdi roşu B 19 PFR
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

deci se pare ca problemele cunoscute la c4 nu sunt asa "cunoscute" la dealeri. intelegeti ce inseamna ghilimelele
1. la faza cu etrierii spate mi s-a replicat ca se mai blocheaza, asta e. ca trebuie folosita frana de mana pt a-i regla. ori eu stiam ca nu e bine sa folosesti frana de mana pe timpul iernii, ca deh, ramane blocata. deci m-a lasat in aer.
2. la testul efectual de mecanic, nu a scartait nimic, nu s-a auzit nimic, eram super-ofticat (eu ziceam ceva, masina mergea perfect, nu scart, nu chit, nu zdrang)
3. am mers pe un drum mai ondulat (pe gropi nu se auzea nimic, dar pe portiunile cu damburi micute si multe a inceput sa chitaie greierasul) mi s-a spus ca este de la haion, deci s-a operat cu aplicarea unor buretei. sa vedem rezultatul.
4. scartaiala metalica de sub masina (care se auzea doar in tr I, II, III a refuzat categoric sa se auda. :banghead: am urcat-o pe stand, a miscat sub ea, nimic. :banghead: el zicea ca nu e nimic, eu ziceam ca e (am avut norocul ca pana sa intru in service, baiatul care mi-a vandut-o a auzit despre ce vorbeam, deci nu sunt nebun) mai misca ei protectiile de la esapament si zice ca nu are ce sa ii faca mai mult. :pottytrain5:
le-am zis ca vin ca trenu daca mai aud "scart". cand sa plec de la ei din parcare, surpriza...."scart"
:twisted: :twisted: :twisted:
hai mosule, vino sa auzi ce ma terorizeaza pe mine...
fata/spate, fata/spate...a auzit de ce vorbeam, dar habar nu are (oricat am zis eu de esapament, ca poate nu e prins bine)
am lasat masina acolo, ca nu mai puteam sta (m-am invoit de la servici o mica perioada de timp, dar am asteptat dupa niste "altii" cazuti si ei prin service)
diseara vedem ce se intampla. ca daca nu e rezolvata, explodez cu toate franele lor cu tot

CONCLUZIE: frana de mana regleaza cumva etrierii spate, sa nu se blocheze? sau imi baga pe gat balarii. rog o parere cat de cat avizata.
asa cu problemele (ne)cunoscute.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

T.rac3Er scrie:CONCLUZIE: frana de mana regleaza cumva etrierii spate, sa nu se blocheze? sau imi baga pe gat balarii. rog o parere cat de cat avizata.
asa cu problemele (ne)cunoscute.
Pai ce sa-ti fac daca mergi in service fara sa ai arma la tine?!
Da' ce, frina de mina nu e tot frina? Cum sa regleze etrierii altfel decit cum se regleaza?!
Imi aduc aminte ca primul cart cu motor de mobra Hoinar din club (5CP, 5 tepte, heheheee!!) avea o durere la cablul de acceleratie, si trebuia sa accelerezi ca vaca pe loc (bagind un calcii puternic si brusc in acceleratie, lucru care nu se putea face dupa ce plecai si oricum nu toti aveau suficienta forta sa faca asta) ca sa se dezagate de pe undeva de pe dedesupt si sa poti accelera omeneste dupa ce plecai. Dar asta a fost reparat de 'nea Gica de la scula(to)rie, si macar ala era manufacturat 90%, nu era alive with technology si proiectat pe computer precum C4.
Deci, mai bajeti, tineti in portbagaj o bardita mica pe care o luati in mina din greseala ca nu puteti scoate ceva de pe acolo, stingatorul de exemplu. Numai cit s-o vada ei. Sau o pusca cu alice daca aveti permis.

P.S.: eu tot imi iau TAB pe credit auto pina la urma, sa vad cine se mai risca sa ma frece prin service-uri. :violent3:
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
P S L

Mesaj de P S L »

am citit cred tot citroenclub si cu siguranta tot clubc4 si sunt foarte surprins, NEPLACUT, ca sunt probleme comune la posesorii vechi ai masinii ( 1 an, 2), dar si la cei noi care au masina de 4,5,6 luni. de ce citroen nu tine cont de intrarile in service-uri??? si anume acei ciorapei de la amortizorele spate care cad, sa-i schimbe si exemplele pot contiunua si voi stiti mai bine decat mine.
inteleg ca sunt si chestii de ghinion, gen ambreiaj. au fost 2 sau 3 care au avut problema asta. dar de ce in privinta acelor chestii care apar la 80% din masini nu se face nimic????
eu saptamana viitoare iau bijuteria :) si sincer vreau sa ma bucur de ea, sa o plimb peste tot ;) , lucru pe care sunt sigur ca il vreti si voi si nu sa sa stau/stam cu ele prin service-uri.
pe clubcitroen l-am intrebat pe mugurel ( dealer la ramnicu valcea ) daca citroen se autosesizeaza si mi-a raspuns ca da si totusi vad ca cei care au masina de cateva luni au problemutze pe care le-au avut si cei care au masina de 2 ani. problemele grave gen ambreiaj le pun pe seama ghinionului, nefiind asa de numeroase.
si totusi abia astept sa vina sfarsitul saptamanii viitoare sa ma duc sa O iau...........
Dacia 1310, 2000, injectie :)
C4 1.6 HDI coupe cu tot ce-i trebuie :D:D:D
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

ON: la mine o singura problema minora ca e rara rau de tot, max o data la 2 luni cu marsharierul... nu intra.
OFF: problema cea mai grava e ca nu e V8 :protest:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

Scartaitu colierului de la toba l-am avut si eu cand aveam 1000km si nu stiam de la ce era. Am fost la revizia gratuita de 2500km si le-am zis si l-au facut.
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

la mine habar nu avea de esapament, ca cica "e bine totul". am avut norocul sa ii scartaie in fata, ca altfel ma scotea nebun cu acte.

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

T.rac3Er scrie:-corect, si eu mi-am amintit de marsarier, dar f rar mi se intampla. rezolvarea este revenirea la punctul mort (eliberare completa ambreiaj, si repretare incercare)...nu e prea bine sa se intample oricum...e o bliuta neagra...
Alta rezolvare este diminuarea presiunii asupra ambreajului (il ridici 1cm, poate 2), mentinind presiunea asupra levierului pentru cuplarea in marsalier.
T.rac3Er scrie: cel mai frecvent se va simti in treapta intai. pur si simplu masina nu iti permite, cand esti in turatii mari sa retrogradezi cu usurinta.
La mine se intimpla asta doar cind e motorul rece (nu a mai functionat de peste 7-8 ore). In rest imi intra in treapta 1 si la 40Kmph (nu am incercat la 45). Bineinteles, opune rezistenta mai mare decit la 15-20Kmph, dar intra si nu trebuie sa fortez.

In rest in toate treptele imi intra foarte usor (intr-a 3-a opune iarasi o rezistenta, aproape insesizabila), schimb cu un deget sau 2 (si am degete chiar subtiri, nu-s culturist sau ceva :) ).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

Gata kaput tweeter-ul fata stanga la 9000km. Se aude prastie fara tweeter.
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

@ P S L Nu cred ca ai sa ai probleme la varianta pe motorina decat deastea minore mansoanele alea de la suspensii spate posibil viitori greier (din fericire eu nu am asa ceva) in rest nu stiu.Problemele vad ca apar la astea de 1.6i benzina probabil ca sunt variantele alea mai vechi care le avea si peugeotu si de care se plangeau toti.Oricum de stricat pe drum ma indoiesc ca o sa se intample.
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

referitor la motorul benzinar de 1,6 pot sa va spun din proprie experienta ( adica 5 ani posesor de xsara cu motor identic - TU5JP4 ) ca nu are nici un fel de probleme.
singurele diferente pe care le-am vazut sunt admisia ( parca si niste serpisori ) si desigur cele care nu se vad ( soft calculator, eventual ceva diferente la cutie, cu toate ca mie personal mi s-a parut etajata la fel )
sondele erau tot 2 si asezate in aceleasi locuri, nu stiu daca si sunt la fel ca la c4
anyway, ce vreau sa spun e ca dupa 5 ani si 80000km am schimbat masina doar pt ca imi place fffff mult cum arata c4 ( iar tipul care a luat-o imi este acum prieten, deci cred ca a fost si el multumit )
C4 Gri Iceland, 1,6i 16v, 2006
B-29-JES
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

@costin Poate ai avut noroc sau erau printre primele modele cu acest motor....Xara a fost considerata una dintre cele mai fiabile masini din clasa.Ce am observat e ca din ce mai mult tind sa apara masini mai proaste ca cele dinainte in loc sa fie invers.Mai frumoase dar mai proaste.
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

ideea e ca nu stiu cat sunt mai proaste masinile, insa drumurile, benzina, chiar si praful inghitit de noi si de filtre sunt un factor sa inrautateasca relatia dintre masinile de import si plaiurile mioritice. Masinile sunt facute dupa norme care in afara au cunoscut imbunatatiri enorme, la noi totul s-a dus in jos :(
Toti greierii se datoreaza strict drumurilor, masina e supusa mereu unor eforturi inexistente, sa nu spunem in germa, dar sa ne oprim la franta, unde a fost proiectat c4.
Benzina este mizera, mai putin carerra100 care este singura de import (a nu se citi cea mai buna benzina europeana), dar asta e.
Praful, mai ales in capitala e si el un factor de stres pentru masina ca face filtrele bucati, de fapt le astupa, chestii.
Prin urmare: daca iti iei o masina moderna, automat ea e proiectata pentru drumuri asfaltate cum trebe, fara gropi, linii de tramvai cu santuri de 1m si de cale ferata la fel, apoi e proiectata pentru o anumita benzina (ca puritate, cifra octanica, etc) si pentru orase ceva mai curate decat bucurestiul. Nu ne ramane decat sa incercam sa mergem cu grija, sa ii punem benzina buna, aditivi, sa ii schimbam filtrele mai des, faze.
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

nu e chiar asa silvius. masinile sunt proiectate sa mearga peste tot (se testeaza in tot felul de conditii). greierii apar dintr-un singur motiv la c4 (prinderile panourilor interioare cu clipsuri de plastic). In timp ce la altii sunt folosite suruburile. este o usurare a greutatii, scadere a costurilor de productie si usurinta in folosire (de fapt nu prea usurinta, ca tre sa fii mult mai grijuliu, ca daca ai rupt un dinte d-ala s-a dus tot elementul pe apa sambetei) de aceea citroen e mai ieftin ca alte concurente din clasa.

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”